Форумџика на годината

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Па, тој не е по разговорите, се разбира дека делата зборуваат погласно од зборовите, и кога се смиривме еднаш, пред да се случи тоа, направи некои промени, ама пак јас завршив со скршено срце. А верувајте, по 3т пат нема да боли толку, само ќе знам со сигурност дека тоа е тоа, и дека како што кажа Елементал, не ни оди баш најдобро. Си мислев-дали да се обидам пак (3та среќа), или да го откачам некако, и веќе да нема ни здраво, ни ништо...

2. Miss-16

Miss-16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Барам совет. Елементал, помагај.
    Се шмекаме веќе 2 години, ама јас имав дечко и немавме никаков физички контакт, освен погледи и ситни флертови.
    Раскинав со дечкото и спиев со типов. Предобро беше. Е сеа се слушаме, нема девојка, ама од тогаш има многу обврски и не сме се виделе. Се обидувам да не му се јавувам за да не мисли дека трчам по него, ама страшно многу сакам да се видиме пак.
    Полека се заљубувам, си мислам дека сите песни на фб се за мене:) ама па сеа си мислам дека се можеби и за бившата. Се нервирам што сум љубоморна. Мака ми е што почнувам да чувствувам нешто повеќе, а ќе беше добар само за секс. Ми е страв дека јас ќе се зацапам, он ќе ме откачи, и ќе бидам повредена.
    Ме интересира следново, гледано од машка страна - можно ли е да не му се свиѓал сексот, можно ли е да му било само за еден секс(коа може најмалце уште еден), можно ли е да ми игра игри за да види дали ќе трчам по него, можно ли е само да нема време за мене? Ама како може да нема време да се јави? Можно ли е ако го откачам следен пат кога ќе се јави, да мисли дека веќе не сум заинтересирана, па веќе да не се обидува и да си најде друга?
    Хаос сум.

3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Баш ме интересира уште едно машко мислење.
    Зошто не ме избркате од темава,досадна сум

Вака...Како се однесувате вие машките кога некоја девојка која порано била со вас и да кажеме дека се уште имате чуства кон неа кога ви кажува дека некој пријател со кој не сте во добри односи(вие машките)ја повикале на кафе?

Зачудена сум од односот на личноста која ја сакам,зошто бев сигурна дека нашиот однос е повеке од јасен,то ест мислев дека ке останеме само пријатели.Еден тип со кој тој е во лоши односи ме покани на кафе,се во ред,немав ништо против.Откако разговарав со личноста која ме побара на кафе ми рече лоши зборови за оној кој го сакам,но јас му пренесов на оној кој го сакам и го прашав за мислење.Тој ми рече на тоа дека не го изненадува и почна да ме прашува дали ке излезам и што ке правам во врска со тоа.Му одговорив дека ке размислам и го продолживме нашиот разговор и му реков дека морам да заминам.Следниот ден забележав дека ми пишал порака на офлајн со прашање дали се видов со типот :^) Мислам што му е гајле нему ако веке сме другари?Му ја објаснив причината заради која не сум излегла со типот кој ме бараше на кафе.Се во ред заврши.Следниот ден не го очекував тоа од него,ми пишал порака со текст дека тој кој ме барал на кафе се жалел и дека ме кажал со погрдни зборови.

Oд кога типот ме викна на кафе личноста која ја сакам се смени кон мене.Би рекла дека е повнимателен кон мене,се труди што да каже и ме испрашува дали сум излегла со тој со кого е во лоши односи |( .
    Дали тоа укажува на нешто или не мора да значи ништо?

4. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Неколку прашања...

Со претходниот дечко раскина заради него?

Ова го прашувам бидејќи ако си го направила тоа, овој со кој си спиела сега може да му се дигнат акциите демек те украл од него, појак фраер е. Исто така се добива впечаток дека ТРОФЕЈОТ Е ОСВОЕН, особено што сте имале секс.

Соо претходниот со кој претпоставувам си била 2+ години имаше односи?

Ова го прашувам бидејќи ако не си имала односи со бившиот а со овој последниот си имала толку кратко време после раскинувањето, да не се зачудиш ако типот почне да се смета за Аполон, Бог на Љубовта или на заведувањето или на што и да беше тој :D :D

Еве едно прашање за основна интелигенција: Се има ли со машко толку брзо секс бре? И сега наеднаш типот станал зафатен, имал обврски? Па спомнуваш и некаква бивша, зарем тој има нерасчистени филмови во главата за неговата поранешна?

Не очекувај романтика од типот ако веќе сексот паднал на основа на некакви флертови и шмекања. Тоа е чисто површински, а за типот најверојатно му било чисто физичко искуство.

Ова изгледа како да си треснала чаша од земјата и сега оф леле дојдете да ја составиме.

The damage is irreversible

На easyyyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566

Епа,ако не е прв пат вака да се понаша како "Bad boy gone good" откачи го. :(

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    @ Јипман: :D :D Ме изнасмеа со чудните работи. Дечково е во посета кај блиски роднини и работи таму со чичко/вујко/што-и-да-му-е за колку да има некој долар да излезе. Туристички е заминат :D
    Леле уште се смеам. Фала друже ;)
    И патем, да, само чатуваме. Што друго би можеле и да правиме во ваква ситуација? :D (добро нели тука спаѓаат и оние лајк на слика, лајк на линк, лајк на статус, па некој коментар |( )
    Оф, ќе се отрујам. И јас доживеав за вакво нешто да зборувам :D

7. WiseGuy

WiseGuy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    99
    Никој никогаш не се менува... барем не темелно и вистински. Тоа што два пати сте се разделиле е доволен показател дека ќе се разделите и по трет пат ако имате шанса. Кога еднаш ќе пукне многу тешко се лепи. Наместо да смислуваш стратегии и да планираш не толку паметни работи како таа во П.С. напишаната, продолжи понатаму....

И која е поентата и потребата некого да "мачиш"?? пфф...

На easyyyyy, Rock-a-Fella и EleMental им се допаѓа ова.
  8. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566

Тамам работа ќе те бркаме! Баш ми е интересно да делам совети,макар и да биле најдосадните. :D

Мислам дека ова зависи од природата на машкото.
    Доколку е смирен и сталожен,ќе биде смирен,но во себе ќе врие...
    Ама ако е лесно избувлив и агресивен,богами најебо си. :rofl:
    Например,јас би се обидел да го скријам тоа од нив и ќе се обидам да заборавам.
    Се надевам дека помогнав. ;)

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss-16

Miss-16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Не, не раскинав заради него. Ама заради бившиот никогаш не попуштив и не го изневерив, иако долго време овој ми се додворуваше. Нормално дека со претходниот спиев. 7 години врска:)
    Не мислам дека е многу брзо бидејќи 2 год ми се додворуваше, ама по 5 дена по раскинот спиев со овој.
    Мислам дека нема ништо со бившата, ама знам дека ја сакаше. Е сеа, дали има нешто плус не знам.
    И не очекувам романтика ич. Само внимание, или повик....Или слично.
    Искуство има, па јас била една плус или минус, не верувам дека му значи.
    Зарем веќе заебав се и ја треснав чашата???? Мака ми е

10. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Па помогна, ;) тој е променлив како и времето затоа и сум зачудена од неговото однесување.Кога му спомнав за кафето од типот тој беше смирен ама ме испрашуваше со денови за се тоа.
    Јас се уште сум му многу лута но се однесувам како ништо да не се случило.Еве денес а и вчера го нема цел ден,претпоставувам дека е и обврски ама јас секогаш морам да помислам на најлошото,дека му се случило нешто.

Ми доага да отидам кај него и да му искршам коските од гушкање :devil: Ама сепак си стојам на своето,штом еднаш ми велеше да биде пријател со мене ке си стојам на тоа.А сега ако му пречи тоа дали ке идам со некој на кафе тоа е по негова вина што не знаеше да ме задржи.

11. WiseGuy

WiseGuy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    99
    Само по 5 дена си спиела со него?! Тоа би му дошло... на прв дејт? Епа... извини ама изгледа си му се видела лесна. Мажите лесни девојки сакаат само како f*ck buddy, booty call или како сакаш наречи ги. А такви се бараат и им се посветува внимание само кога ќе му се присака на машкото...

Памет во глава за друг пат :!:

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Сеа не ја играш играта како треба

Poke >>> Like >>> Comment >>>> chat >>>> date >>> sex >> mirracles ......

како тоа ти од лике само , треба да го боцнеш дечкото
    ке те замолам девојко така преку ред :lol:

На Phyramide, Hipica, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Одев со еден дечко 18 дена .... од моментот кога се скаравме па се до денес не престана со тоа те сакам ми требаш едно друго :puke: :puke: Што му е на детето? Не може некој толку многу да засакаш за 18 дена ..... се заљуби во мене или што му е финтата? :^)

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Не ми се верува, О Боже. Јас со дечко ми легнав после недела дена и тоа не ми беше дечко, па еве не три години заедно. Се зависи до момакот, има некои кои се затуцани, па се замислуваат кој знае што, па девојката лесна, па курва, па што ти јас знан, а тие едвај чекаат да плеснат нешто. Има и момци кои се фини како мојот па тоа кога сме легнале не му е важно.
    Мисс-16 може само сакал да биде за една вечер, не мора да значи дека мисли дека си лесна.

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  15. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    Miss-16 мене ми изгледа како тој да си ги исполнил своите очекувања и сега веќе не му си интересна :?: ...премногу брзо си имала секс со него,му си се видела лесна и сега те откачува на таков начин,шо "нема време " за тебе :)
    всушност,не мора да значи многу дека тоа шо си избрзала толку ,е причината за се ова...можеби и покасно да се случело тоа тој пак ке реагирал исто вака...значи,него единствена цел му било да те легни,можеби заради тоа шо си го држела во неизвесност 2 години и неговото его на некој начин било повредено бидејќи не бил "доволно добар" да те освои и да те раздели од дечкото...па си зацртал цел,која од кога ја исполнил се чувствува некако посамоуверено,недодирливо и сега него всушност му е сеедно како се чувствуваш ти...можи само да си ја дигне уште повеќе цената ако му покажиш некои емоции :|
    јас вака ги гледам работите во случајов.. :?: можеби грешам,можеби не...тоа е моето мислење :)

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Miss-16

Miss-16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Јас се надевам дека грешиш. Сепак, не се знаевме пет дена, туку 2 години, имавме многу шанси да легнеме, а јас бегав, имаше јасни додворувања, а јас јасно го одбивав.
    Така што не би требало да мисли дека сум лесна, оти лесните девојки баш и не чекаат 2 години долготрајно додворување од таков убав маж. Ќе бев лесна ако во многу од хотелите во кои бевме, спиев со него и го изневерив дечкото.
    Ама јас не сакав да мисли лошо за мене, или да го повредам бившиот, и не дозволив ништо. А ужасно сакав.
    Фала на советите и поддршката девојки, ме утешивте. Чекам да видам до утре што ќе биде.
    Па дури и да било само за тоа, вредеше ;))
    Нема да се јавувам, нека ме бара како што ме бараше претходно. Само не знам дали да тактизирам или да испаднам кога ке се јави???

17. La.n.a

La.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    18
    Дали ако сте заинтересирани за девојка, би го покажале тоа кога вашиот другар ви кажува дека пробува да ја „улови“? Секако, притоа вие знаете дека таа не е заинтересирана за него, туку се има зближено со вашиот најдобар другар, излегува со вашето друштво додека вас ве нема и слични банални работи што укажуваат на фактот дека сеуште ве нема заборавено вас?

И ако ви значела некогаш, дали би дозволиле да има нешто помеѓу нив двајца? Дали би ослободиле пат до неа на другарот?

ПС. претходно сте се мувале со девојката и сте се обидувале да ја зачувате.

Се надевам дека убаво ги поставив прашањава, збунета сум моментално и најверојатно уште не сум ни свесна дека пишувам тука, но ете. :tmi: |(

18. unstoppablemind

unstoppablemind Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    11
    Види сеа.... не е сеедно! Ќе му кажам дека тоа не ми смета, но сепак ми смета. Тоа е мој став.

19. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    се е можно да ти кажам, има некои личности (скорпиите) лесно се приврзуваат и кога тоа ке се случи тешко прифаќаат разделби... иначе ако не му значиш зашто би те барал? ти текнува?

20. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Веќе добив одговор, ама јас пак да си кажам па да видам ваше мислење.

Планирам да му признаам дека ми се допаѓа. За да не размислувам цело време што би било кога би било, мислам дека е најдобро да играм на искрено.
    Е сега, проблемот е што незнам како ќе реагира. Тој веќе неколку пати ми го има тоа кажано, ама јас бев затрескана во друг и го ставав на игнор.. Итоа не само еднаш,се работи за месеци.
    Знам дека требало да мислам за ова порано ама.. кругот се врти. Дури сега сфатив