Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    4.031
    Ke razgovaram, znam deka ke se sredi no ne sme bas premladi. Povtoruvam jas so niv se sretnav ednas i slucajno..

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Тоа е негов филм во главата што сега било,како случајно. Ко ти да си ги створила баш таму. Дали си сигурна дека не бара причина за крај?
    Размисли.

На sj *O* и Maryland1087 им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.758
    Допаѓања:
    19.555
    Ама и да бара сметам дека треба отворено да го праша зошто вакви мисли му идат. Јас сум секогаш без дриблање директно и отворено зборување, без разлика на исходот.

На Maryland1087 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ти си едно,типот е друго. Меѓутоа сомнежот е тој, она требала според него да му каже кога се собрале “случајно”,а не отпосле. Сега се преиспитува зашто таа го гази така и му кажува после собиранката.
    Комплицира за да види дали имало уште нешто, во превод бара игла во сено каде што нема.

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    4.031
    Jas mu kazav dodeka sedev so niv. Drugiot den mu pustiv selfi i malce bev busava vo kosata ama mi se bendisa takva i mi vika da ne te busavel nekoj vcera.. i ne znam kako da odgovoram na provokaciite. Ama znam deka ke mu pomini ama vo posledno vreme pocesto mu se slucuvaat vakvi ili slicni raboti..

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мораш да разговараш со него.

На sj *O* и Stark им се допаѓа ова.
  7. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.923
    Колку долго се немате видено? Во живо мислам...

8. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    4.031
    Isto se gledame kako sto se gledavme ok e se mislam.. ama pretpostavuvam vo so celi misli deka eden kolega mi se udvara i toa e delumno tocno ama mene uopste ne me tera tamu umot ne se zamaram..

9. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Случајно тој да не фрлил око на друга па ти префрла тебе за тоа?

На Elf му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.923
    Сте разговарале со дечко ти за тој што ти се удвара?
    Како дозна тој дека ти се удвара?

11. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    43.151
    И досега ти праел мајтап за излегување?
    Ако да, не е то мајтап, туку така почнува демек на смеа, а е љубоморен, ќе ти набива вина и ќе те изманипулира да не излезиш од дома.

Е друго, особено зафркнати се врските на далечина кога станува збор за доверба.
    Да, треба да ти верува дека и 200 да ти се додворуваат ти нема да си заинтересирана. Ама некогаш човек треба да е претпазлив, во никој не треба 100% доверба, дали бил маж или жена. Па зато зависи и на каков начин дознал дека ти се додворува колегата. Мене не би ми било сеедно искрено.
    Прашај оти се налути, објасни му шо како било, ако не те разбери и ако има често испади тогаш ич не треба да се правдаш.

Едит: сфатив дека сум во темата за совети од машки ама не пишев џабе, нека стои. (facepalm)

На MemoryOfUniverse, Stark, Youknow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MemoryOfUniverse

MemoryOfUniverse Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    72
    Совети од МАШКА страна за сите (девојки)
    -- Имајте си стална работа (плата), макар минималец, па и “постојана парична помош“ кога немате работа помага со помали трошоци на струја и други непотребни што ги фрлате во губре, повеќе одмор,
    -- Користете производи што ќе ви донесат трајна помош (пример, помади и средства за кожа со Rhamnose што содржат, храна што содржи Lysine против ракови и тумори, кондури што нема да ви се кинат секој месец (јас работнички имам (елегантни) 15 години се исти како нови), користете производи за себе..
    -- не купувајте скапи коли, денес имате утре можда не, возете си електрична градска (има и за 1000 евра нови).
    -- Кога сакате да ви гради некој или реновира, фирма не е секогаш најдобра, некогаш индивидуалец поспоро ќе ви направи со месеци, но имате време за расмислување и преправки, и побарајте совети за новитети и подобрувања за нешто што можда стотици години треба да трае (можете и мене за совети, ќе пишам емаил во мојот линк, инженери од мене и нас учат, и после во пракса се применуваат)
    -- Фарма ако имате (или подземна на вода), советувајте се, има многу новости од “зелен чај“ дека дава х5 подобар придонес при хранење на почвата, до гигантски производи и многу друго.. (исто и мене може, ние им кажувавме на веб со години во странство)
    -- Ако имате проблеми со некоја особа прекинете моментално заеднички живот, имате консултации преку интернет дали ке се сложите понатаму
    -- Живот за една вечер на концерт не е цел живот, земете си шанси за понатаму/иднина
    -- Не верувајте во зборови/муабети само “еден живот има-ме“ или “никој не живее повеке од 100“, додека ке ви покажам со слики и дата (и можда можете да ги посетите), преку 200г. има живи и трчаат побрзо од помлади
    -- Во Холандија е просек 83г. и расте, ... до начинот на живот е
    -- Тие што најдолго живеат (не ги знате ни дали има со илјадници години) ретко или никогаш не ви прават муабет
    -- Проучувајте
    ...
    (ако ми текне уште друго)

13. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.140
    Ми треба совет/мислење за "љубовен" прооблем од машко кое не осудува и е openmind. Ситуацијата е многу комплицирана и предолго е така да доброволци може да ми пишете

На LittleZuzu, Ivan :), Јасничкã и 3 други им се допаѓа ова.
  14. PorUnaCabeza

PorUnaCabeza Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Совет мислење од машко некој доброволец

На Ivan :) и Sashe-987 им се допаѓа ова.
  15. sasha from bratz

sasha from bratz Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    29
    некој совет од машко ако можи?

На Ivan :) му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.426
    Повеќе е како прашање отколку совет, ама мислам дека е за оваа тема.
    Дали машките повеќе сакаат девојки кои што се сметаат дека се нешто многу повеќе од другите (да не речам прчли) или они скромни девојки?

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Треба да си тоа што си.
    Сите луѓе, не само машки или женски, сакаат партнери со самодоверба, а не партнери што се прилагодуваат до бескрај на секого.
    Ниту пак машките се некаква посебна раса па да сакаат само или такви или такви.
    Ко што има различни преференции кај женските, така има и кај машките, сите се луѓе со исти потреби.
    Најбитно е ти да си таква каква што си и каква што ти сакаш да бидеш, а не да се замараш што сакало некое машко зошто јас на пример и да имам некоја преференција за маж, многу побрзо ќе го одберам тој што не ми е по кеиф, ама си се носи со самодоверба, одколку тој што пробува да се прилагоди бескрајно на моите преференции.
    Секој сака цврст карактер.
    А самодоверба не значи дека ќе се мислиш дека си нешто многу повеќе од другите, ниту пак дека ќе си лажно скромна и нема никакви желби да изразуваш.
    Ни едното ни другото не е дефиниција за самодоверба.

На Indiegurl, Just_a_kid, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.985
    Јас мислам најбитно е човек прво сам себе да се сака, па потоа да очекува да биде сакан од некого. Јас не знам како би се справила со партнер цело време да ми кука за нешто, а има и такви.

АМА да разграничиме, еве на пример јас сама себе си се прифаќам и знам дека сум здебелена ама не кукам за тоа, туку напротив се мотивирам да сторам нешто околу тоа. И не се споредувам со другите во смисол оваа е послаба од мене леле што ќе правам, или офф добро е има и подебели од мене.

Љубовта кон себе на 1 место, сам доколку се прифатиш и работиш на себе а не гледаш за тоа другите какви се и што прават ќе ја пронајдеш среќата. А имањето пртнер и љубовта ќе ти биде црешка на тортата.

На prashinka, Just_a_kid и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Doc

Doc Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    200
    Зависи од девојката , не тоа нешто пресудно за мене , повеќе како си одговараме интелектуално во разни теми и дали ни е забавно во заедничко дружење , а тоа дали фалбаџиски или срамежливо и скромно би го преставила , не ми е битно. Секако под услов да се изрази некако.

На Just_a_kid му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.758
    Допаѓања:
    19.555

Одбивни личности ми се шо смрдат на лицемерие. :)

На buba4e89 и Just_a_kid им се допаѓа ова.