Да ама така веќе се знаеш со таа личност од претходно. А некого што воопшто не го познаваш и ти лајкнува се што објавуваш или ти напише, не е другарски или пријателски. Може да биде другарки/пријателски само ако ти му дадеш до знак дека не сакаш ништо.
Совети од машка страна се исто се исто како да возиш кола во обратен правец.....така да, ниту сакам, ниту барам некое машко стгворење да ми даде совет
Нема да ми биде чудно ако ако ми лајкне/пише машко кое ми е колега на факс/раб, ептен близок другар или пријател. Чудно ќе ми биде ако тоа го направи некој што прв пат го гледам во животот, на пример Раџеш од Индија. Сигурно не сака преку социјалните мрежи да станеме пријатели а сигурно не ми пишува за да правиме зимница.
Лајкот не значи ништо,апсолутно ништо. 200 души ми лајкаат секој ден и сите 200 души ли ме свиѓаат? Глупости. Порано кога немаше фб и инстаграм како знаевте дека се свиѓате? Многу опсесија не е на арно.
Ако некој од нигде никаде почнува масовно се да ти лајка и пишува, а претходно во животот не си знаела дека постоел 1. Те свиѓа 2. Сака да те клецне.
Членката пиша само за лајкување, не за допишување. Лајкувал а не и' пишувал и ја интересираше зошто, дали лајкот во тој случај значел нешто.
Јас не ја цитирав таа членка никаде, и се обратив на друга членка што кажа дека секојдневно комуницира со машки но што ги познава. Повели:
За мене лајкот не е ништо посебно, и јас лајкам слики што ми се допаѓаат, тоа не значи дека сакам нешто со личноста, е ако ти пиши тогаш веќе то поинаку го разбирам. За ова сите некако имаме различен став, не се карајте без потреба
Вака изгледа тоа. Ти лајкнал слика значи: Те сака,сака да те оплоди, девојка си му… Нареден лајк: Ќе те земе за жена Следен лајк: Ќе имате деца. Следниот лајк - DIVORCE.
Лајкнување на стори е најчесто пуштање, не читај тука што се пишува, особено па што си ставала слики од тебе на плажа. Може од некоја причина му е срам да ти пише, најверојатно затоа не ти пишува. Инаку ако ти лајкнуваше само постови може и да не значеше ништо, ама вака...
Баш тоа значи од Индиец. Или, ... имаат село на канибали (индија има 1,5 милијарда жители) и проколнуваат или желба “после мојата смрт жена ми да ја изедете“, и другарите го прават. Ако е од кина е друго, во кина се 15% повеке машки, и се тепаат со престиж за жена. Се надевам. ----------------- Лајк може да значи може да не значи. Исто и текст, порака па и комуникација. Но чим има реакција, <сигурно не е “dead">, но ако те чита сигурно има некое чувство. Поентата е “пази се од ненормални и што пијат“. (или просто решение е излези на улица каде има друг-и, и кажи му на другиот, “ме закача“ и врткај се околу другиот на улица, додека другиот не го натепа)
Еве јас последнава личност што ја аднав, и лајкнав една слика постара, а таа ми лајкнуваше 2-3 сториња со ред од кои знам дека едното ама нема никаква допирна точка со нејзиноте хоби итн... и се запишувавме и запознаваме сеа и баш ми е мило, прекрасна е.