Во врска сте, ошто би лајкувале слики на омажена колешка и тоа само кај што сама сликана? Да, напоменам, скоро на, секоја. Добро, да. Претерувам. Ама ме интересира
Доколку не претеруваш, тогаш сигурно е за да и даде до знаење дека ја свиѓа, дека има некакви желби за неа.
Ако си уште со истиот, не знам што да кажам. Јас до сега 100 пати психички би попуштила секој ден сè нешто вака да ме измачува... Абе во врска се седи само ако си среќна, сакана, почитувана, ако немаш милион прашања кои ти тежат секојдневно, ако имаш човек кој заслужува доверба, во спротивно се става крај на таква врска, односно на такво психичко измачување. И верувај посреќна ќе бидеш сама, со опуштена психа, отколку вака.
Ах, пуста желба да се биде со некој по секоја цена. Толку самонепочитување не сум прочитала. Половина од страниците во темиве се потрага по одговор за иста загатка во лавиринтот. Како не се измори од детективските врски?
А тоа никако, им ги крадат "дечковците" на другарките кои се срамат и изиграваат невини. Ок е баш фино барем знаеш дека се заинтересирани. Убава работа.
Сите ние сакаме да доживееме љубов...Ако преземањето иницијатива од страна на девојката е начин побрзо да дојде до спојување на две души и да се ослободиме од нестрпливоста да се биде со оној кој ни се допаднал без разлика кој прв пишал, тогаш тоа е добра работа...освен тоа приоѓањето на девојката преку смс може да му олесни на некој кој е посрамежлив и кому таа девојка исто така можеби му се допаѓа, а кој можеби подоцна би процветал, би станал порешителен благодарение на иницијативата на девојката...Само без претерано наметнување ако видите дека нема повратна реакција од другата страна...ако ве игнорира, имајте самопочит и оставете го бидејќи ако тој не ви одговорил ќе се најде друг кој ќе ви одговори позитивно Има некои девојки кои први никогаш не би пишале и или пришле бидејќи сметаат дека мажот треба да се однесува како маж и прв да пристапи и не сакаат тие да се чувствуваат како да се мажот во врската што е дел од традиционално размислување на некои општества, а што не мора да биде правило...ама едноставно е, ако вашите размислувања за некои работи ви помогнале во случајов побргу да дојдете до саканиот дечко или девојка тогаш не треба ништо да менувате...не ги менувајте вашите вредности се додека ви служат...ако нешто престане да функционира значи треба да ги преиспитате работите и да им дадете шанса на некои нови вредности
Здраво, се допишував со едно машко, на сликите на инстаграм сум послаба, периодов се здебелив +5кг од м прејадов на л, планирам пак да ослабам, кога се видовме во живо многу ме навреди, ни здраво ни ништо ау па ти си била дебела а јас дебели не сакам, зашто не кажа дека на сликите си манекенка а во живо како некој слон, буквално како слон ми рече (знам дека ќе ви биде смешно на повеќето, меѓутоа немам повеќе самодоверба, многу се навредив) не сум јас екстремно дебела, се поправив од проблеми кои многу ме погодија, а со дечково имав убаво чуство, убаво зборевме, не знам како ама толку ли им смета на машките ако некоја девојка се подздебели? Тоа ли е причината за навреди??? Многу лошо се чуствувам
Значи телото се менува, ќе ослабиш, ќе се поправиш и слично. Што ќе беше ако се поправеше во врска, ќе те оставеше ли? Одамна немам сретнато толку површно размислување од машко. Па и од каде храброста и самодовербата тоа да ти го каже? Сигурно е некој што се прави самобендисан, а уствари во себе искомплексиран. Како и да е, сигурно не е перфектен, па да коментира. Сите си имаме наши лични преференции и замислувања каков партнер сакаме, ама тоа не значи дека треба да ги навредуваме сите што не се тоа. На крај се заљубуваме со душата на некој, а не во изгледот. Така да воопшто да не те допира тоа што ти го кажал, едноставно гледаш дека детето не е за тебе. Ќе си најдеш некој што ќе те цени и вреднува како и да изгледаш. Можеби сега ти е тешко да поверуваш, но ќе видиш колку е поразлично кога си со некој што го сака секој дел од тебе. Само сакај се себеси, тоа е најбитно!
Тамара, цел живот сум дебела, носам XL/XXL некогаш, стапив во врска кога бев најтешка и секој ден добивав комплименти од саканата личност дури и пред да бидеме баш заљубени. На инстаграм сите си ги истакнуваме најдобрите агли, јас бев па и повеќе од 5кг потешка од сликите на инстаграм и неколку дејтови откако се запознавме ми рече дека уште поубава сум била во живо... ваљда затоа што харизмата, енергијата го прават човекот. Поентата ми е, размисли си дали ти сакаш да обраќаш внимание на дечко кој размислува толку површно? Дали сакаш да излегуваш со дечко кој ќе одвои време да те запознае, да види како ви иде и како се поклопувате или со дечко кому му е битно да изгледаш како манекенка? Јас мислам дека ти самата си станала несигурна и преразмислуваш за своето тело и ова со дечкото те докрајчило. Не е битно дали си качила 5, 10 или 15 килограми... телото се менува и ќе се избалансира. Ама размисли дали навистина 5 килограми можат да те направат толку дебела за така да те извреѓа некој? Машки кој ќе те сакаат уз твоите промени постојат. Почитувај се себеси, опушти се и ќе ти дојдат во животот. Ама не дозволувај заради некое површно машко да се срушиш. Почитувај се себеси, изгради си самодоверба и нема да дозволуваш некој друг да не те почитува. Глава горе и машкото директно на блок.
Очобол, не ми се верува ццц, кој кретен. Ти ќе ослабиш, тој ќе си остане прост. Блокирај и ако некаде те сретне на улица згази го(не со кола де, ќе не затворат и двајцата после).
Дали по раскинување ако продолжите уште да се дружите со бившата и да останете во контакт значи дека ја сакате и пак би биле со неа?
Не му се свиѓаш и тоа е тоа. Не знам колку си тешка. Но очигледно сака слаби. Тоа е. Ако ти се слабее слабеј ако не ништо.
Само вие гледајте убавина. Тоа е пролазно Ќе ве прашам кога ќе се ожените дали жената вечито ќе е слаба. Глупа навреда.
Треба секс да имаш со неа. Мене дебели не ме палат затоа малку ги одбегнувам. Нема и таа да биде задоволен и полоша ќе биде врската. Во мојата книга тоа е минус. Не дека ако се друго е ок нема да помине ама дефинитивно негативна работа и лошо за врската. А ако се здебели после ќе мора помалку да јаде и да вежба инаку тоа негативно ќе делува. Не е клучно само по себе но има влијание.