Не значи дека се уште се сакаат и не значи дека пак би биле заедно. Мислам дека е можно да останат пријатели. Ни едно тело не останува исто цел живот. Биди среќна што дечково толку рано ти покажал каков е вистински. Партнерот треба да ти ја зголеми самодовербата и да ти направи да се чувствуваш пријатно, а не обратно. Не се замарај со луѓе што не ти го ценат времето и те држат на закачалка.
Разбирам некој да не сака дебели, ама вака да ми речеше мене ќе му одговорев: „Аууу па ти многу глуп си бе?! На слики не се познаваше.“ Мани му клоците таму. Некултура.
И еден совет имам... Кажувајте им веднаш колку кг имате. Сметам дека е деградирачки муабетот “Жена не се прашува за возраст и тежина“ Оти жена да не се прашува, а маж да? Демек нивниот изглед и возраст не е за срамење, а на жените е? Имам 130кг. Ако ме заколиш, една зима ќе истерате (толку е гоено бише од прилика)
Какви 130 кг сега 70 кг да имаш си дебела според стандардите на Петре што се бања 2 годишно и нема 4тврка зуб од двете страни
Баш заради то. Пошто имам најмногу, или сум во горните 0.5% на форумов; Ако можам јас да ги кажам, можи секој.
И шо ако некој ти каже дебела? Подебела си? Ослаби? Не е добро за здравјето ? Шок е али нишо нечуено стани си, одјеби врати со иста мера и терај даље. Ме заболе ташак шо мисли Стојанка или Петре за мене, моите кила моето здравје или било што. Ја си знам дал ми се многу или малце. Изолирани случаи на некултура , без осет кретени/ки има и ќе има. Различна килажа изгледа различно на секое тело. Секој бендисува тоа шо бендисува не глеам поента да се соли памет или критикува нечии избор коа не ти е наметнат лично на тебе.
Абе ние дебелите, сенкир не знајме дека не е здраво, па треба некој да не 'просветли' со муабет од типот: “Како некој слон си“ За него зборува тоа. Сите сме биле во ситуација, некој да не ни се допадне на дејт, па знаеме од општа култура дека не се плеска се' шо ќе ти дојди до уста. Неќиш-неќиш, не мора да вреѓаш.
Главниот проблем е што гледаат убавина, они веќе сонуваат за идеални пропорции на тело. Ги интересира тело,а дали е ок и им одговара - мало морген. Од многу пребирачка на крајот завршуваат со некоја што ќе им ја изеде душата и џебот. Научени да газат и понижуваат наместо да ценат што се некој прави за нив.
Да де, и ја сум дебела и мене бњзброј пати ме имаат просветлено. Демек со добра намера и од женско и од машко, у најрандом момент коа мислиш еј топ иде. Тоа е шо е , тапа ќе се осетиш , тоа шо пиша за неа/него повеќе збори.
Факт дека дечкото искочил тежок сељак и не требало така да изреагира. Ама до некаде ги разбирам и машките. Колку женски само се фотошопираат до непрепознатливост, буквално да не знаеш што да очекуваш кога ќе искочиш. Нормално е да имаме критериуми за изглед, и да очекуваме дека тоа што го гледаме на слики ќе го добиеме на средба. Класичен кетфишинг. Ко сега ја да се допишувам со некој што изгледа на 25, искочам со него он 35. И ми рече ама стари ми се сликите. Океј ќе биде? Имам познанички што толку многу ставаат филтри и фотошопи што стварно ви кажувам не се препознатливи. Биди ти и дебела и слаба и со бубулици и без, ама не се прикажувај во различно светло. До кога ќе се криете зад инста филтри? И после ќе кукате во живо…
Ova e sosem tocno, na fb i i instagram, mislis kojznae kakva zenska e, a vo zivo koga ke ja vidis, razocaruvanje do nebo. Ako vi se realni slikite, maskite koga ke ve vidat ke ve prifatat kako takvi, a ako ima razlika, ke gleda kako pobrgu da ja otkaci, ama vo slucajot ovoj bil tezok seljak.
Нивни проблем пер, држи вода се што пиша, зборот ми беше дека не е генралната слика. Нормална личност нема сигурно да се дрзне да прокоментира нешто што од општа култура се знае дека не е на маса да се коментира , дава совет или држи катедра. Ко шо пишаа погоре не знаеш низ што поминува некој, едноставно е биди човек ..
ОК Ама некултурно е да се навредува туѓ изглед, јас да излезам со некој што не изгледа ко на сликите ќе направам општ муабет можи и кафе и чао пријатно имам нешто работа нема да го навредам дека е грд дебел или неискапен али тоа е сељак ќе си остане секогаш сељак
Like, dobra taktika. Ili moze da se slikaat takvi kako sto se bez fotoshop, ali ne sum ja tolku pameten za da delam mislenja.
Ами и шминката менва, а и аголот под кој се сликаш, и осветлувањето. А и мажи користат филтри. Сега па, сите камери на мобилните, по дифолт се со некој базичен филтер. Ако ништо друго, акните ќе му ги замачка.
Да, и јас не би навредила. Ама ако на некој му е пукнат филмот, и ако е буквално кетфишнат и со право е са се испонаша дрско. Не зборувам за случајот со девојчето конкретно, ама и не баш ми се верува некој тоооолку да примети “5кила плус”. Точно, сите сакаме да се прикажеме во најдобро светло. Ама да не се лажеме сега. Јас ви зборам за девојчиња(најчесто) што толку многу се исфотошопирани што немаат допирна точка со тоа што се во реалноста. За да ме сфатиш што ти зборам, симни ја faceapp апликацијата и прочепкај низ филтрите што се нудат, особено “star” филтерот. Ќе видиш од кај им се “позајмени” фацките на пола девојчиња под 25,моја генерација.. сите исти.. Не е во ред, разбирам и комплекси, и шминки и филтер нека е , ама ко сега што е забегано никад не било. Да не знаеш што да очекуваш..
Se zatreskav do neboooo! Samo sto zavrsiv vrska od 1 godina posle 2 dena se pojavuva licnost koja mi vleze pod koza i sega veke se custvuvam kako nikad prethodno ex da ne sum go ni zapoznala ali zatoa ovoj ne mi iskaca od glava !!!! Zaedno pominavme nekolku dena sosema slucajno na edno spontano patuvanje preku faks mnogu se zblizivme no prasanjeto e kako da go odrzime kontaktot i za ponatamu
NAVODNO toj postojano kazuvase deka ke ostaneme vo kontakt deka ke se gledame cesto deka ke me vikne kaj nego no problemot e vo toa dali toa navistina ke se sluci ili ke ostanat samo prazni zborovi Poluda nikad ne sum bila do stepen do koj sto sakam da se pojavi covek od idninata ha ha ha i da mi kaze do kraj na zivot ke si so ovoj covek uzivaj
Полека... Земи воздух Ти било забавно, сте се дружеле, сте се смееле, искри летале... разбирам... Немој да се опседнуваш сега со мисли и фантазии. Што ќе биде-ќе биде. Битно е, дека имаш уште еден убав спомен