Kakvi filtri lugje, kakvi sliki, jas samo prasuvam prava ili kadrava kosa ima , da znam kakva vlakna ke vadam od zabi ako nedajboze ne e sredena Nema potreba od navredi. Ako ne ti odgovara, prekinuvate kontakt i toa e toa. A tie mazi sto odbivaat zeni, gospod grev da im pise
I jas sakam site da se moi, ne mora bas site, ama eve od tebe da pocnam, ne moze covek ni poraka da ti napise
Читав ова за филтрите... Имам познаничка, на слики иако воопшто не ги фотошопира (со сигурност знам) топ риба е, во живо не изгледа така воопшто, девојчето едноставно си го знае телото, си ги знае аглите и знае како да си се слика а да испадне убава на слики. Од друга страна па знам девојче што става филтри и премногу фотошопира слики до тој "Карлеуша" степен а во живо е преубава, поубава него на сликите И машки верувајте, филтрите не ги ставаме заради вас туку заради нас самите да сме си убави и не го прифаќам тоа премногу фотошопирање да не личат на себе но како и да е, мислењето не беше за филтри него за тоа дека била дебела, женско тело секој месец претепува промени а камо ли после карантин, типот само испаднал најголем сељак што постои на планетава. Верувам дека девојчето си било нормална дебелина само што интернетот прикажува многу погрешна слика за совршено тело И од искуство, што вика @WildMk тие што се такви што ако ги заколиш цела зима ке истерате се најдобрите луѓе кои постојат, штета што повеќето ги избегнуваат заради изгледот и не им пружаат прилика да покажат какви добри души имаат, поради такви сељаци тие патат од ниска самодоверба И зарем толку се промени Светот па прифатливо е да си анорексичен а да си гојазен не?? Ми иде од инает да се здебелам!
Како да му привлечам внимание на лик шо го запознав во диско пред неколку месеци и немаме зборено од тогаш?
Да беше толку едноставно немаше да барам совет хахах. Со месеци немаме зборено воопшто така да не ми е опција да му пишам од нигде никаде, чудно ќе е сигурно.
Ако сте биле со заедничко друштво, со тие што си поблиска од друштвото организирај повторно излегување, да се соберете пак истите луѓе од тогаш. Ако е изводливо секако. Би било одлична прилика да се запознаете малку подобро во живо, па и полесно ќе е да му пишеш понатака.
За жал не сме од исто друштво нити па имам познаници од негово друштво. Ми пријде ноќта, имавме супер муабет ама сега ми е многу незгодно да му пишам. Ќе пробам некако преку сториња, аматерски .
Ако сте имале супер муабет, не гледам зошто не би му пишала, без разлика што поминало толку време. Нема штета од тоа да пишеш, бар да го прашаш како е, во стил "здраво, одамна не сме се виделе, како си" или нешто слично. Немаш што да изгубиш.
Во право си, ме кочи тоа што помина време баш. Ама нема што да изгубам барем ќе знам на што сум наместо вака совети да барам за нешто толку едноставно .
Ок имам прашање до машките (може и женски да споделат мислење ако имаат вакво искуство али повеќе до машки) Две прашања уствари 1. Ми се допаѓа еден дечко на инстаграм, не се знаеме во живо, јас случајно некаде го видов и го додадов па и тој ме додаде. Некој начин како да стапам во комуникација а да не е нападен или чуден? До машките - Дали ќе ви е одбивно доколку девојка што не ја познавате ви пише? И што би сакале да ви пише? Дали е лошо ако директно пишам дека сум го нашла случано, дека ми се допаднал и дали сака да излеземе? Или е многу нападно? Или па да почнам со нешто друго (ако да, што?) па од околу да правам муабети за да испадне како спонтано? 2. Во последно време послабо запознавам нови луѓе, а така дечко не се фаќа, ама па и не знам каде се излегува веќе. Знам дека може било каде да се деси да се запознае некој, али еве некои идеи за добри места за излегување и потенцијално запознавање?
Мене баш ми се допаѓа кога ми пишуваат непознати. Со сите многу сум фин. И ако може би се фатил. Било што пиши. Мене и најдиректно ми е ок. И тоа го ценам. И сериозно сваќам. Било што пиши. Како сакаш...
Женско сум но совет не пишувај како си го нашла,освен ако тој праша.пиши општи прашања,како си помина денес,од каде си ,запознавај се кратко и јасно
Имаме еден глас за и еден глас против сега. Да ама како да почнам тогаш? Некако ми е без везе да пишам 'Здраво, како си? ' и таквите слични муабети. Затоа мислев да пишам директно и вистината, дека ми се допаднал и дали сака да излеземе, па ако сака, веројатно би се разврзал муабет по чет и после тоа, али еве баш би сакала да пишат повеќе машки за да видиме што мислат околу тоа.
Можеш да пишеш која си претстави се и прашај го за него и тој да каже нешто за него. Па после прашај го што сака дали е слободен итн. Може ќе имате нешто заедничко. Барем ќе видиш каква фаца е и дали знае да комуницира и што е. Прашај го за некој слика да ти објасни што е каде итн. И поставувај отворени прашање што не се одговараат со Да/Не.