Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Water555

Water555 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    189
    Темава совети од машка страна за сите девојки, а само девојки даваат совети. хаха

Жена си е жена, се знае :P

На ReinaDeCielo, simoncelicius, power2h и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    473
    Оди кај него пред кочијата нека ти падне шамивчето во кал и :lol: Пиши му мор:D

3. power2h

power2h Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Sedite na samo so masko sto postojano vi dava znaci deka ve svigja. Muabetite edno po drugo sami se nizat, nasmevki, zabavno, ne pomisluvate ni na telefomi tuku uzivate. Doagja treta licnost i se stanuva porazlicno. Se pocesto poglednuvate vo telefoni, se sozdavaat neprijatni tisini… Stom taa licnost zaminuva pak se pocnuva po staro…
    Kako ova go tolkuvate

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. auslader

auslader Нов член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Добро утро на сите! Изгледа судбина ми било да се зачленам на форумов сабајлечки,од кога утрово пак се разбудив со силно тропање на срцето во вратот и по сонот што го имав..
    Вака, јас сум една девојка што животот не баш ја разгали, но од кога ме екна од земја сакам да побарам рака овде, знам дека ќе се најде помош.
    Растев во убава средина, имав пријатели имав родители, и по некој роднина.
    Уште од кога знам за себе, од многу мала возраст имав симпатија со кој што заедно бевме во забавиште,прво одделение, се до 5то додека се префрли во друго училиште.
    Заедно седевме,на се што постоеше вклучувајки ги и неговите им кажуваше дека ме сака, едноставно цветавме еден покрај друг, но тој се префрли а јас во тие моменти кога бев на неполни веќе 12-13 ја закопав мајка ми од тешка болест, изгубив некои пријатели, потоа имав закоп и на татко ми кој што почина од карцином,не знаев каде сум, заглавив во лоши друштва, имав многу сплетови, и судбината (делумно по моја вина) ме заглави во токсична врска од која што едвај излегов,но за сето ова време со поддршка на дедо ми, баба ми јас успеав да се образувам, да завршам факултет, да магистрирам, и по сите тие години судбината направи да се сретнам најслучајно еден ден на автобуска постојка со симпатијава, кој што беше збунет, исто и јас, но не знаевме како до разговор бидејќи е повлечен, сингл е цел живот, и од тој момент јас пак вратив некој чувства кој што не биле ни згаснати, инаку што е нај интересно имаме исти интереси, музика, сличности, дури и познаници..
    Го најдов на фб, но не го користи многу, се плашам да имам контакт бидејќи не знам како ке реагира, дали би имало шанса, ми е страв бидејќи бившиот ми е психопат и се има со сите негови пријатели искарано,цело време му ги гледам сликите и се сеќавам кога одевме еден кај друг, кога му светеа очите каде и да се видевме, кога едноставно сите ја осеќаа таа хемија.
    Се осеќам скршено, не знам како да го освојам, едноставно секоја ноќ се будам во сред сон, знам дека мора да има начин да се споиме, бидејќи е човек со огромна емпатија,љубов, знам дека вреди, знам дека би биле совршен пар
    Момци, девојки, секој совет е добредојден, се надевам дека ќе најдеме некое решение
    Ви посакувам убав ден на сите, и неизмерно среќа!

На ReinaDeCielo и Dayandnight им се допаѓа ова.
  5. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    473
    Во пракса сите што пишаа до сега го имаат истиот или сличен проблем. Некои им се допаѓа можеби и на нему таа се знаат делумно или добро како во твојот случај. Не знаат како да му пристапат и како да комуницираат. За сите има многу лесно и едноставно решение 21ви век сме има пораки. Само една порака со наједноставен муабет за било што или само здраво како си што правиш јас сум ок и се продолжува предходниот муабет или се прашува нешто што те интересира. Тоа е тоа едноставно е. Не знам од кај ви е таа фикс идеа дека женско не треба да пише прво.
    Е сега знам што е стравот да не мислат дека се лесни и само за секс да им е можеби. Прво девојките што сакаат да пишат во најголем дел од случаите навистина во склоп на врска сакаат да имаат секс во типот на кој сакаат да му пристапат. Како и да е. Дури и да немаат или да не сакаат не се лесни или не знам какви ако први пишат. Може само муабет да си прават немора ни да се видат а може и типот воопшто да не сака да се видат па дури и да не им одговори. Ако не на следниот пишување. Тоа е не сум сигурен дека погодив се ама решението мислам дека е тоа и едноставно.

Ова е генерален одговор не е баш за тебе целосно наменет.

На auslader му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    473
    Тоа е малку чудно. Можеби му е срам да покаже пред друг, може смета дека е култура ,можеби се крие од некоја...срам е најверојатниот одговор

На power2h му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nikola_83

Nikola_83 Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    seks :)

8. Nikola_83

Nikola_83 Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    ако ти е за сериозно разговарај ако ти е за С... нема потреба од зборење :)

9. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Не знам зошто секогаш кога сум излезена во бар, во дискотека има многу мажи кои ме гледаат и ептен ретко се случува некој од нив да ми пристапи.
    Со тие што и мене ми се допаѓаат правам eye contact за да им дадам дознаење дека и мене ми се допаѓа и дека сакам да ми пристапи ама пак ништо.
    Не го користам телефонот кога сум излезена, играм баш сум опуштена, не сум во преголеми друштва и пак не ми е јасно шо би можел да е проблемот? :)

На ушко, DrMTR и Arjanit2021 им се допаѓа ова.
  10. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    473
    Душо, во град не се фаќа дечко и девојка туку на социјални мрежи. Овде ти се поголеми шансите да најдеш некој отколку во дискотека. Заеби што зборат бумерите и ексерите појма немаат. Јас сум ексер но дискотека е една од заблудите на мојата генерација.

На DrMTR му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Важи.|(

12. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Ок социјални мрежи, сите дечковци шо сум ги имала така сум ги запознала. Но, еве некој некогаш стварно ќе ти се допадне во живо.
    Некои ќе речат а зошто ти не си отишла да се запознаеш шо има врска дека си женско. Мене ми има врска, не мислам дека сум заостаната или нешто слично, но не ми е природно јас на некој да му пристапам прва. Мислам дека тоа делува Anti-seductive и дека ќе постигнам контра ефект од тоа шо сакам.

На Cinnamon Bun му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    473
    Jас мислам дека е добро ако сака жената прва да пристапи. 1. Си ги зголемува шансите кај дечкото 2. Има повеќе избор 3. Има типови кој се страмеживи а се ОК и може да ги искористи нив. 4. Мене лично ми се свиѓа тоа но тоа е вкус. И во живо е ОК. Мене ми се свиѓаат самостојни и одлучни жени па ради тоа поштувам вакви работи. Но зависи како е и другото кај неа.

Последна измена: 11 септември 2022
  14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.258
    Допаѓања:
    40.187
    Умре одамна приоѓањето во живо. :)

На DrMTR, Radler, JoanaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Шта че ти пи*кица?

Зафрканцијата на страна, тоа е ретко денес поради.
    1. Страв од одбивање;
    2. Ако биде одбиен ќе го исмејуваат другите;
    3. Срам.

И да не е умрено, умира пополека и двете страни се виновни за тоа.

Бдв јас не би рекол: anti-seductive, повеќе би рекол девојка која знае што сака.

На JoanaS и Loslassen им се допаѓа ова.
  16. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    473
    Точно кажано.

17. Radler

Radler Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.629
    Не сум приоѓал на непознати девојки во живо. Немам срам, демоде ми е, не сакам запознавања базирани на физичка привлечност. Не знам која може е зафатена, каква е, каде излегува, што објавува, да не е некоја што оди на сељачки концерти и места, што прави со животот. Преферирам да ги истражам прво на социјални мрежи и да знам со кој ќе си имам работа. Сега се е достапно на интернет, максимално користам предности на 21 век. Сегашната врска и бившите врски, сите ми се започнати преку интернет допишување.

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    394
    Не е anti-seductive, а контра ефект ќе постигнеш само кај заостанати машки што најбитно им е егото. Тие секако не ти требаат во животот, ниту се материјал за сериозна врска.

Следи ја ситуацијата внимателно и пристапи кога сметаш дека постои простор за тоа.

На JoanaS, theowndemon и WildMk им се допаѓа ова.
  19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    9.141
    Во нив е ,не е во тебе.Иначе јас секогаш сум фаќала дечковци баш во дискотеки хаха

На JoanaS му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LittleZuzu

LittleZuzu Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    280
    Мразам дечко да фатам преку социјалните мрежи, заради вакво мислење:

без дечко би останала :rofl:

На Sielo❤️, Cinnamon Bun, DareMare и 3 други им се допаѓа ова.