Темава совети од машка страна за сите девојки, а само девојки даваат совети. хаха Жена си е жена, се знае
Sedite na samo so masko sto postojano vi dava znaci deka ve svigja. Muabetite edno po drugo sami se nizat, nasmevki, zabavno, ne pomisluvate ni na telefomi tuku uzivate. Doagja treta licnost i se stanuva porazlicno. Se pocesto poglednuvate vo telefoni, se sozdavaat neprijatni tisini… Stom taa licnost zaminuva pak se pocnuva po staro… Kako ova go tolkuvate
Добро утро на сите! Изгледа судбина ми било да се зачленам на форумов сабајлечки,од кога утрово пак се разбудив со силно тропање на срцето во вратот и по сонот што го имав.. Вака, јас сум една девојка што животот не баш ја разгали, но од кога ме екна од земја сакам да побарам рака овде, знам дека ќе се најде помош. Растев во убава средина, имав пријатели имав родители, и по некој роднина. Уште од кога знам за себе, од многу мала возраст имав симпатија со кој што заедно бевме во забавиште,прво одделение, се до 5то додека се префрли во друго училиште. Заедно седевме,на се што постоеше вклучувајки ги и неговите им кажуваше дека ме сака, едноставно цветавме еден покрај друг, но тој се префрли а јас во тие моменти кога бев на неполни веќе 12-13 ја закопав мајка ми од тешка болест, изгубив некои пријатели, потоа имав закоп и на татко ми кој што почина од карцином,не знаев каде сум, заглавив во лоши друштва, имав многу сплетови, и судбината (делумно по моја вина) ме заглави во токсична врска од која што едвај излегов,но за сето ова време со поддршка на дедо ми, баба ми јас успеав да се образувам, да завршам факултет, да магистрирам, и по сите тие години судбината направи да се сретнам најслучајно еден ден на автобуска постојка со симпатијава, кој што беше збунет, исто и јас, но не знаевме како до разговор бидејќи е повлечен, сингл е цел живот, и од тој момент јас пак вратив некој чувства кој што не биле ни згаснати, инаку што е нај интересно имаме исти интереси, музика, сличности, дури и познаници.. Го најдов на фб, но не го користи многу, се плашам да имам контакт бидејќи не знам како ке реагира, дали би имало шанса, ми е страв бидејќи бившиот ми е психопат и се има со сите негови пријатели искарано,цело време му ги гледам сликите и се сеќавам кога одевме еден кај друг, кога му светеа очите каде и да се видевме, кога едноставно сите ја осеќаа таа хемија. Се осеќам скршено, не знам како да го освојам, едноставно секоја ноќ се будам во сред сон, знам дека мора да има начин да се споиме, бидејќи е човек со огромна емпатија,љубов, знам дека вреди, знам дека би биле совршен пар Момци, девојки, секој совет е добредојден, се надевам дека ќе најдеме некое решение Ви посакувам убав ден на сите, и неизмерно среќа!
Во пракса сите што пишаа до сега го имаат истиот или сличен проблем. Некои им се допаѓа можеби и на нему таа се знаат делумно или добро како во твојот случај. Не знаат како да му пристапат и како да комуницираат. За сите има многу лесно и едноставно решение 21ви век сме има пораки. Само една порака со наједноставен муабет за било што или само здраво како си што правиш јас сум ок и се продолжува предходниот муабет или се прашува нешто што те интересира. Тоа е тоа едноставно е. Не знам од кај ви е таа фикс идеа дека женско не треба да пише прво. Е сега знам што е стравот да не мислат дека се лесни и само за секс да им е можеби. Прво девојките што сакаат да пишат во најголем дел од случаите навистина во склоп на врска сакаат да имаат секс во типот на кој сакаат да му пристапат. Како и да е. Дури и да немаат или да не сакаат не се лесни или не знам какви ако први пишат. Може само муабет да си прават немора ни да се видат а може и типот воопшто да не сака да се видат па дури и да не им одговори. Ако не на следниот пишување. Тоа е не сум сигурен дека погодив се ама решението мислам дека е тоа и едноставно. Ова е генерален одговор не е баш за тебе целосно наменет.
Тоа е малку чудно. Можеби му е срам да покаже пред друг, може смета дека е култура ,можеби се крие од некоја...срам е најверојатниот одговор
Не знам зошто секогаш кога сум излезена во бар, во дискотека има многу мажи кои ме гледаат и ептен ретко се случува некој од нив да ми пристапи. Со тие што и мене ми се допаѓаат правам eye contact за да им дадам дознаење дека и мене ми се допаѓа и дека сакам да ми пристапи ама пак ништо. Не го користам телефонот кога сум излезена, играм баш сум опуштена, не сум во преголеми друштва и пак не ми е јасно шо би можел да е проблемот?
Душо, во град не се фаќа дечко и девојка туку на социјални мрежи. Овде ти се поголеми шансите да најдеш некој отколку во дискотека. Заеби што зборат бумерите и ексерите појма немаат. Јас сум ексер но дискотека е една од заблудите на мојата генерација.
Ок социјални мрежи, сите дечковци шо сум ги имала така сум ги запознала. Но, еве некој некогаш стварно ќе ти се допадне во живо. Некои ќе речат а зошто ти не си отишла да се запознаеш шо има врска дека си женско. Мене ми има врска, не мислам дека сум заостаната или нешто слично, но не ми е природно јас на некој да му пристапам прва. Мислам дека тоа делува Anti-seductive и дека ќе постигнам контра ефект од тоа шо сакам.
Jас мислам дека е добро ако сака жената прва да пристапи. 1. Си ги зголемува шансите кај дечкото 2. Има повеќе избор 3. Има типови кој се страмеживи а се ОК и може да ги искористи нив. 4. Мене лично ми се свиѓа тоа но тоа е вкус. И во живо е ОК. Мене ми се свиѓаат самостојни и одлучни жени па ради тоа поштувам вакви работи. Но зависи како е и другото кај неа.
Шта че ти пи*кица? Зафрканцијата на страна, тоа е ретко денес поради. 1. Страв од одбивање; 2. Ако биде одбиен ќе го исмејуваат другите; 3. Срам. И да не е умрено, умира пополека и двете страни се виновни за тоа. Бдв јас не би рекол: anti-seductive, повеќе би рекол девојка која знае што сака.
Не сум приоѓал на непознати девојки во живо. Немам срам, демоде ми е, не сакам запознавања базирани на физичка привлечност. Не знам која може е зафатена, каква е, каде излегува, што објавува, да не е некоја што оди на сељачки концерти и места, што прави со животот. Преферирам да ги истражам прво на социјални мрежи и да знам со кој ќе си имам работа. Сега се е достапно на интернет, максимално користам предности на 21 век. Сегашната врска и бившите врски, сите ми се започнати преку интернет допишување.
Не е anti-seductive, а контра ефект ќе постигнеш само кај заостанати машки што најбитно им е егото. Тие секако не ти требаат во животот, ниту се материјал за сериозна врска. Следи ја ситуацијата внимателно и пристапи кога сметаш дека постои простор за тоа.