Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Биди послаткоречива?

На IvvaNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    418
    Можеби си во право, само тешко ми е да се навикнам

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    394
    Започни тема, но остави ги да го развлечат муабетот. Следи го тоа што го зборуваат и во склоп на разговорот поставувај прашања за да види дека си заинтересирана. Така треба да се опушти и потоа ќе можете течен двостран муабет да терате.

На IvvaNeo и Feminka22 им се допаѓа ова.
  4. Maaaaaaaaar1

Maaaaaaaaar1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    357
    Мојот дечко изгледа е сигурен дека сум сто посто негова,па некако слабо се труди у задње време.Совет?Да играм на иста карта?

На UnPapillon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Повеќето машки се такви
    Откако ќе ги освојат жените забораваат да се борат за нив и нивното внимание. кажи дека внимание сака секоја жена, секад

На DrMTR, cresa-jagoda и Maaaaaaaaar1 им се допаѓа ова.
  6. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    357
    Буквално се понаша како да сме во брак со години и нема опција развод...Сакам внимание како на почетокот.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Прекини и ти да му даваш

На UnPapillon, Maaaaaaaaar1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    Те тепа ли? Те малтретира? Те изневерил? Што сакаш да прави да ти прави метани и да те пафка со лист од палма за да бидеш задоволна? Има овде девојки што навистина имаат проблеми со машки што се насилни и изневеруваат за вака некоја да се најде да бара влакно во јајцето и да бара проблем каде што го нема.

На Maaaaaaaaar1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.535
    Уау пич, како поврза коренно различни работи...

Значи да не те рецка е океј, додека не почне да дига рака не тебе. Тоа веќе е реален проблем.

Каде живеете по ѓаволите? Не ќе да е пештера...

На ReinaDeCielo, flawless., joy1 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    7.941
    Луѓето не се менуваат. Сакај го таков ко што е или раскини му.

11. Bouncing Joy

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    А што треба да прави момакот за да се осеќа таа задоволна. Да бдее над неа 24/7 да биде на штрек за нејзините хирови и потреби. Во подолга врска или брак сосем нормално е да спласне жарот што го имало на почеток на врската и тука се гледа капацитетот на луѓето дали се способни да сакаат вистински и да созреат во врската. Ако некој нон стоп бара возбуда и адреналин некаков во врската таа врска е осудена на пропаст. Најчесто неверствата се случуваат во такви врски кога некој бара да ги осеќа истите работи како на почетокот а тоа е невозможно. Врската во подоцнежни фази стануваа рутина и почит кон партнерот кога иницијалната фаза на honeymoon поминала тогаш се гледа дали има љубов помеѓу двајца или постоела само иницијално некаква заљубеност на почеток и физичка привлечност а тоа е далеку од љубов.

На Hoss Delgado и DrMTR им се допаѓа ова.
  12. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    7.941
    Не секој ги сака истите ствари. Можеби тебе ти е супер во таква врска, на друг не му е. Или седи или раскини. Тешко дека некој човек ќе се смени.

На Lot и Mikha4 им се допаѓа ова.
  13. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.535
    За некој е нормално да оперира рутински, а за друг постојано да ја проширува комфортната зона.

За да кажеш дека некој треба да се задоволи со нешто што не е задоволувачко, јер пази молим те, проблем е само ако те изневерува и тепа, кажува многу за личноста од која доаѓа советот, и колку серизоно истиот треба да се сфати.

И не, монотонна врска се прекинува, не се останува во неа. Без разлика во која фаза сте.

На flawless., baby-star, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Bouncing Joy

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    По твојава логика ниедна врска или брак нема да опстојат бидејќи нели фаќа монотонија после извесен период а дефенитивно фаќа дали ќе се деси тоа по 5 или по 10 години небитно а кога ќе дојде до тоа се случува неверство пошто вечна возбуда и адреналин не постои во ниедна врска и човек ако не знае да ги неутрализира таквите пориви нон стоп да му се дешава нешто во животот никад нема да биде задоволен со ништо

На Hoss Delgado, Maaaaaaaaar1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    40.035
    Какво внимание си добивала претходно што сега не го добиваш? Што е она што ти фали?

На Maaaaaaaaar1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    357
    Почести разговори помеѓу нас.Не сака да кажува кога има мака некако се труди сам да реши.И често се караме ако не кажам каде сум или не пишам порака кога ќе станам или си одам од работа.И не се труди како на почеток кога ме освојуваше.

17. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    357
    Секогаш ме гледа исто односно со љубов.Ама ете има моменти кога е монотоно да.
    Не ме тепа и не ме изневерил.Може јас преувеличувам.

18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    40.035
    Од една страна бараш почести разговори, поголема блискост, а од друга страна ти смета тоа да кажеш каде одиш, да пишеш порака дека си завршила со работа, си идеш дома итн.
    Го гледаш тоа како да те контролира и те гуши, иако нормално е во врска да пишеш додека си на работа, дека си доаѓаш дома, дека одиш некаде...

Блискоста треба да е обострана, ако го очекуваш нештото од него, треба и ти да го даваш. Да бидеш поддршка на партнерот, да му се најдеш во даден момент, да биде покрај тебе сигурен дека може да се отвори.

Секако не може да биде ист како што бил на почетокот и да те "освојува", затоа што тоа било почетен дел од врската каде што немало сигурност, каде што тек сте се запознале. Сега веќе е подруго. Сега сте во фаза на сигурност, на меѓусебна поддршка и разбирање, на пловење во тивки води.
    Сигурно ниту ти не си истата како што си била тогаш, а не ни сакаш да бидеш како тогаш.

Но, ако ова ти смета, може треба да размислиш дали ти всушност сакаш да си со тој човек, или не. Бидејќи не би требало овие работи да ти сметаат ако си во една здрава врска.
    Преиспитај си ги своите чувствува и што очекуваш ти од една врска, а потоа седнете и разговарајте за тоа на каде терате.

На minne992, IRBBB, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.653
    Допаѓања:
    39.414
    Значи девојки, не барајте ништо и задоволувајте се со the bare minimum, бидете среќни со ништо, еј барем не ве тепа или изневерува. :clap:

Кога и да ја отворам темава читам некоја ваква мудрост од тебе, не ти е лесно да си волку огорчен.

На dea.18, Ugly Duckling, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bouncing Joy

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    [
    Па ако не ја изневерува и не ја малтретира физички или психички, не е некој алкохоличар или коцкар или некоја тешка флегма неработник друга причина на гледам јас да се бараат забелешки. А кога девојка се жали дека и е монотоно во врската тоа во превод значи сакам да си најдам друг да ми биди поинтересно и обично биднува така не сум јас огорчен туку познавам еден куп вакви примери околу мене

На eliesaab и Maaaaaaaaar1 им се допаѓа ова.