Деновиве треба да се видам со личност со која се гледавме пред две години... се случија некои работи и останавме во пријателски односи, но кај мене чувствата не престанаа, иако пробував и со други, но не ми успеа заради тоа... лошото е што никогаш не му кажав дека сум заљубена во него, заради претходни трауми и знам дека згрешив, но мислев дека ќе го заборавам.. за жал не успеав.. Откако се разделивме се имаме видено неколку пати, но се изгуби близината, правиме муабет само за површни работи.. во контакт сме, но не сме се виделе година и пол. Во меѓувреме тој си фати девојка. Деновиве му пишав да се видиме и прифати. Е сега, прашањето ми е дали да му признаам дека сум заљубена во него и дека времето ништо не променило, или да премолчам од почит кон неговата сегашна врска? Тешко ми е да се борам со чувствата кога знам дека никогаш нема да бидам среќна без него, но од друга страна веќе помина долго време и можеби тој е среќен со новата... хелп плис?
Продолжи со животот, си има веќе девојка. И еве ова нека ти биде црвено знаме (барем за мене е) додека е во врска да оди да се гледа со бивши. Може заостанато размислувам, но мене не би ми било убаво дечко ми да иде на кафе со бивша што не може да го заборави, преболи и сеуште го сака. Па дури и љубов да му изјавува. Не.
@pinkflower Најдобро е да премолчиш, сепак тој си има девојка. Не знам ни зошто првично прифатил да се видите искрено, сепак сте биле заедно, не сте биле само пријатели. Ако во иднина раскине, слободно кажи му ги твоите чувства. Ако на средбата нешто ти каже дека не ја сака или му е лошо со неа, не наседнувај. Во тој случај прво треба да си расчисти со девојчето.
Кажи си шо ти лежи на срце. Никогаш нема да знаиш што има тој да ти кажи. Може и тој има слични чувства. Можи не е среќен во таа врдка. Има мнооогу можи, тоа се само претпоставки. А вистината ќе ја дознаеш кога ќе зборуваш. Само храбро женска
Прифати затоа што сме во контакт и се почитуваме, му имам помогнато доста во животот и ме цени како личност. Но, никогаш не му се мешав во новата врска, напротив, дури и му давав совети на почетокот мислејќи дека ако е тој среќен ќе бидам и јас, надевајќи се дека ќе го заборавам во иднина. Долго време помина и во сите други го барам и гледам него.. можеби згрешив што останав во контакт со него плашејќи се да не го изгубам.. но си наштетив себеси очигледно. Не знам што е најдобро.. мислам дека ќе ми експлодираат чувствата во мене ако не признаам. Реално, ако му е цврста врската нема ништо да му смени, нели? А мене ќе ми олесни.... А можеби и нему не му е сеедно.. звучи лошо, но навистина не можам да живеам криејќи го ова во себе.. фала ви многу за одговорите
Не знам зошто вакво плеткање и упикување на машки што се во врска. Како сакаш сфати и лути се, ама не е воопшто убаво. Ни твоето ни неговото што прифатил. Себично е, мислиш само на твоите чувства, тебе ти било тешко, не си го преболела и ај сега ќе го бараш да му кажеш, со која цел? Неа демек ќе ја остави, тебе ќе ти се врати. Да ти олеснело, како не. Ќе ти олесни ако ја прифатиш реалноста и продолжиш без него, а не така.
Што сакаш да постигнеш? Да те сакал и тој ќе ти кажел, немало да си фати друга женска . Човекот буквално те смета само за пријателка, па и совети барал од тебе за новата девојка. Ова мешање во врска воопшто не ти е во ред. Стави се на местото на девојката и нивната врска. Твојот дечко да иде со бивши и да му изјавуваат љубов? Мислам, која самопочит ја имаш? Изгледа како да молиш.
@pinkflower Те разбирам и сепак не, не е добра идејата. Прво со тоа што велиш "реално, ако му е цврста врската, итн", сепак дел од тебе потсвесно се надева дека не му е цврста и дека ќе ја остави и ќе биде со тебе. Има девојка. Мислам дека само полошо ќе си направиш, бидејќи поголеми се шансите да се разочараш. А од друга страна, може типот и да се уфилма и да те искористи. Се е возможно. И на крај пак нема да ти е полесно. Седни, размисли двапати. Може со тоа што не сте прекинале контакт, само ти прераснал во опсесија. Преиспитај се убаво. Ако му е лошо во врската, сам нека си стави крај пред било што со тебе. Среќа не се гради на туѓа несреќа.
Девојкава не се меша во врската, не знам од каде ви е тоа. Само ќе седни ќе му ги признае чувствата, па тој ако стварно немал ништо спремна нејзе ќе и кажи. Подобро да си кажат еден на дриг сега, него цел живот да им тежи на душата и да си спомнуваат ех како не зборав и сл.... Ќе се кааат. Вака барем ќе знааат на што се, и двајцата. А дека е упикување во врската - апсолутно не. Таа се знаи со него пред тој да стапи во врска. Има разлика.
Можеби нема да ми се врати, не ми е тоа првичната цел, повеќе сакам да знае затоа што испаѓа дека не сум искрена со него... А баш дека мислев на нивната врска молчев до сега, не ми изгледа дека е себично тоа, напротив. Ако си ја сака ќе ми каже и тоа е тоа.. но, ако и тој чувствува нешто за мене можат да се сменат работите.. Но лошо би било да живеам цел живот со дилемата Што ако?
Се меша. Да викаш да се видите некој што веќе има некоја во својот живот, мешање е. Притоа со цел и со надеж дека ќе го придобиеш, а тој зафатен. Ај да не се правиме дека не знаеме и дека не сме свесни колку е мешање. Викаш ќе знаат на што се. Молам? Тој има друга девоја, уште треба да знаат на што се?
Го вика на фин и културен начин. Со тоа дава до знаење дека е пристојна. Друго не дека има надеж оти ќе го добие. Сака само да му кажи дека не и е било кој. Типов можи да ја исклулира и никому ништо... Таа е спремна според мене повеќе на ова последното
Ова е мешање во врска, па тој сакал бил среќен или не во неа, иако сигурно потајно сака да не е среќен во врската.
Значи сепак оди со надеж дека можеби не е среќен со новата и сеуште ја сака нејзе Самопочит 0. Прво црвено знаменце е самиот тип кој излегува со бивши што го немаат преболено. На крај и да е со неа, ќе се појави трета бивша за на кафе.
И третата ке ја убаци. Кај две таму и три. Боже свашта .Болен народ и глупи жени со најниско ниво на самодоверба. @pinkflower Бегај ....закопај ги чуствата и бегај од забранетото овошје. И би ти дала совет не се мушкај кај шо не ти е место,оти и да се гледате ке е тајно,а ти ке си втора.