Ве заболе вас за другите шо мислат, супер сте бе, камо повеќето вака да размислуваа ко вас. Не знам шо праеа и како фунционираа порано коа немаше социјални мрежи? Сеа ќе ми каже некој дека времињата се други..
Не се вреќај, не знам колку години имате сите, ама животов е повеќе од едно ебано стори. Сторито и инстаграмот се вид на двеник кој си го наштелуваш со убави/ среќни/ исценирани моменти кои немаа благе везе со реалноста. Сите што имаат опсесија партнерот да објавел не објавел треба да put some grown up pants и да стават прст на чело. Шо сакате стори или почит и љубов некој да ти докаже и покаже. Нека фати книга да прочита место да се замара со дебилни прашања или боље нека го праша. Та скоро сите прашуваге тука све, место да го прашате оној за кој е наменето прашањето ……..
Ова го разбирам и вашата ситуација ама во контекст на членката што праша мислам дека е јасно дека тој се крие, поради кои причини тој си знае. Ако има профил и ниедна слика е скроз друга ситуација ама ако веќе става слики било какви, а не заеднички тогаш е сосем друго и сосема јасно. По мене, тоа нема да трае уште долго.
Ме интересира машко мислење. Дали е глупаво ако девојка рандом ве заследи? Не се имаме запознаено лично ама вака од гледање го знам. Не знам што би помислил ако онака го заследам, дали можеби личи на лесна девојка која онака пробува кај некој?
Од мое гледиште не е, можеби физички ти се допаѓа па сакаш да го запознаеш, или да му дадеш до знаење или само така да го имаш како фоловер. Исто е кога машко аднува девојче, можеби да се помисли дека аднува за да проба со секоја а не значи дека е таков или има што аднуваат и тоа го прават. Знам на што мислиш за жал ако заследиш некого одма мислат дека е лесна девојка, човек знае каков е не треба да се осудува пред да го запознаеш некого, сега тоа е до него е.
Уште подобро, пиши му, наместо само да го следиш, така ќе знаеш што мисли за тебе, наместо само да нагаѓаш...И, не, не гледам никаков проблем да го заследиш, дури да се знаете сосема површно... Зошто би помислил дека си „лесна“? Некој може да следи некој друг, зашто му е интересен пред сѐ , а некому можеш да си му интересен поради илјада различни причини...
Боже сачувај. Имаше за ова една слика, као у фазон, симпатијата ме запрати, јас: одела за свадби од мој аспект, како и секоја нормален чоек, влегувам на профил, гледам што профил е, и толку, немора да значи дека ако некој заследиш и дечкото трча за да ти напише или кој знае што
Зошто да е глупо? Дури и охрабрувам и од двете страни да се иницира тоа...Од многу гордост и вообразеност може да останете со празни раце ако ви е побитно да останете студени и недопирливи ама затоа ќе си ја изгубите симпатијата..а зошто? за глупости за да се себепотврдите...ама секој со свој ум...
Не знам членкава што пиша погоре дали мислеше на симпатија ама еве ако додаде некој чисто онака, оти гo знае, може да биде погрешно разбрана. А не дека ќе остане со празни рацe.
Мене форумов ми е конфирмација, дека се она што сум се сомневала дека се случува, е уствари баш онака како што сум се сомневала. Значи, сепак јака интуиција имам. А инаку со вакви размислувања гуд лак. Како што пиша една членка, ментално ненахранети, баш.
значи може да се работи за конфликт на интереси и борба за наклонетост на дечково макар и виртуелна ако некој чисто онака го знае како што викаш ти...а имаш право...не може некој да остане со празни раце за некого кого воопшто го немал во животот како свој дечко
Прашањето ми беше само какво мислење имаат машките ако некоја девојка онака рандом ги заследи, општо онака дали можеби би си помислиле дека така само си пробува кај секое второ машко.., или пак не би придал некое големо значење на тоа Фала ви сепак на одговорите
јас лично не би придал значење на тоа..си зборувам само од мои убедувања...кај колку сака нека си пробува..не ми е битно се додека нема сериозни намери со цела таа плејада машки ако се интересира вистински само за мене...тоа за мене е битно
'Која е оваа шо ме додаде' Од кај ме знај шо ме додава. Класично мислење и кај машки и кај женски. Често ме додаваат на инстаграм шо не ги познавам, ми ги гледат стално сторината а во живо не збораме. Некој или некоја ако планира нешто се пушта во акција па макар и небото да се спој со земјата ќе најди начин да зборни.
А кај да го најде ако не знае кај живее, ако не се познаваат и нема никакви информации за него? Секако прво ќе го заследи па потоа може и да проба да оствари некаква комуникација со него за да види дали ќе има интерес или не па дури потоа следува средба во живо нормално ако се заинтересирани двете страни. Не знам како поинаку иде запознавањето преку социјални мрежи ако не вака. Мислењето и беше баш за тоа, а не запознавање во живо. И не гледам ништо лошо во заследувањето, зашто да е чудно, сосема во ред е.
Абе многу се замарате кој шо ќе помисли за вас затоа неебани ќе си останете. Некоја баба еднаш рекла еее внуко не се каам шо сум давала, се каам шо сама не сум барала.
Ама не може секој таков да биде за жал, различни сме сите, иначе шо убаво така лабаво да можеше без да се замараш и да си го праиш кејфот.