Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Пишавме неколку реда,ми рече ај на кафе ако сакаш и кога си слободна. Реков ок не е проб за кафе,и сеа е мој ред да му пишам кога сум слободна :)

2. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.882
    Допаѓања:
    7.501
    Не се мисли, подобро е запознавањето во живо. Бидејќи ако премн долго зборувате само на месенџер, ќе се навикнеш на комуникацијата, а можеби преку пораки он ќе се претстави на лажен начин. У живо најдобро ќе процениш, trust your gut feeling

На cresa-jagoda и Zumbula им се допаѓа ова.
  3. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    327
    Зашто едно машко што туку излезен од врска, т. е. раскинал и одма сака во нова врска па уште и да се жени???
    Коментар :?:

4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.702
    Допаѓања:
    19.162
    Нестабилен бајги.

На cresa-jagoda и Polyincognito им се допаѓа ова.
  5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
    @Ta-mara Бидејќи му е многу важно да изгледа нормален. Па со влегување одма во друга врска, па и брак мисли ќе сокрие дека е нестабилен (манипулатор, психопат и сл) :|

На Spicy Senorita, Tinaaa, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kobe

kobe Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Mu se kleca.

7. Edinstvena.

Edinstvena. Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Здр. Имам еден тип 6 год сум затрескана во него никако од ум да го извадам. Се гледаме мн ретко он кога има желба кога ке му се посака. Типов мн игра топло ладно со мене. Кога сум со него ѕвезди ми симнува. Кога несум мн ми фали и само му пишувам а тој ми пишува само не ме замарај. Жешко ми е неможам да ти се јавам. Со луѓе сум. Несака да одвои ич време замене. А последно ми кажа еден навредлив збор дур бевме заедно (вема) и јас му викам зш вака и рече па ја само тие што ги сака веми ги вика. Само тогаш на ваков начин ми кажува дека ме сака. Исто 1000пати ми има кажано дека несака да пишува пораки нејкел такви замараци. Секогаш по негова иницијатива се гледаме јас не го викам да изл. Ми вика душичке ела да те погушкам и мн е мил се гали све тоа амаа мн често ми пишува не ме замарај. Врска несака да се женел никогаш. ДЕВОЈКИ ДУША МИ КРВАРИ. Како да не мислам на него. Што да правам. Ептен ми е поткожа ниеден друг неможам да засакам.????

8. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    3.446
    Те МАНИПУЛИРА! Отвори очи и разгледај наоколу. И сама кажа топло ладно си игра со тебе, зошто дозволуваш да те гази, понижува и искористува? Собери храброст и сила, и себе и на него спротистави му се. Кажи НЕ следен пат ко ќе те викне. И најди си друг (facepalm)

*сори на советот, не сум машко :lol:

На hermosa, cresa-jagoda, Mrs. right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Edinstvena.

Edinstvena. Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Незнам оти можам тоа да го направам да. Но постојано мислам на него опседната сум. Душава ме боли. Ич не ми е лесно. Да е за друг и јас исто би го советувала чхак и построго. Замене незнам. Многуу ми е тешко го сакам ко дел од себе. Појке од сама себе.

10. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    3.446
    Дали си пробала да испаднеш со друг? Па макар и само на кафе?

11. Edinstvena.

Edinstvena. Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Да. И повеќе од тоа и мн ме сакаше типот ама јас не...

12. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.662
    Ти можи го сакаш толку ама тој очигледно не, така да не очекувај повеќе од ова.

13. Edinstvena.

Edinstvena. Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Знам дека не треба да очекувам.
    Само незнам како да го надминам ова. Како да го заборавам.

14. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.662
    Така што ќе раскиниш со него и ќе оставиш се на времето.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Edinstvena.

Edinstvena. Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Веќе раскинато е после денешната караница. А времето исто како што поминале 6год се плашам дане поминат уште 16. Боли ова мнн незнам дали имате осетено ваква болка?

На IvvaNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    417
    Да пробаш да се оддалечиш од него е најдобро и сама го знаеш тоа, знам дека не е лесно покрај тие поминати години ама за твое добро, тој до сега не е навикнат да му свртиш грб и лесно те манипулира затоа пробај така, смени мисли најди некоја занимација која ќе те тргне од таа токсична врска и тогаш ќе видиш дали тој ќе се смени кон тебе или не. Ако се смени значи му значиш. Пак ќе ти речам знам дека е тешко ама пробај да се тргниш од таа опсесија со него и повеќе да се цениш себеси, никој не заслужува такво третирање :hug: ако ти треба помош побарај и од стручно лице, само тебе да ти биде добро :l:

Последна измена: 6 август 2023
    На Cvekarka, Edinstvena. и Mrs. right им се допаѓа ова.
  17. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    417
    Извини ме видов дека ова е најново, душо сите поминале низ тоа…. Нема 16 да поминат сигурна да си, само ти треба малку сила и самодоверба повеќе за да тргнеш по нов пат :l::hug:

На sino.o.oka и Edinstvena. им се допаѓа ова.
  18. Edinstvena.

Edinstvena. Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Ти благодарам. Ме охрабри малце

19. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.882
    Допаѓања:
    7.501
    Манипулатор бидејќи знае дека имаш чувства и си прави како сака. Штом сте прекинале, совети храброст да остане тоа така. Бидејќи коа ќе му стане досадно може пак да те бара. И после пак по старо. Почни да излегуваш и ќе видиш дека има многу други луѓе што навистина ќе те ценат.

На sino.o.oka и sj *O* им се допаѓа ова.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.290
    Допаѓања:
    13.154
    Затрескана си во еден себичен идиот без чувства и самата го знаеш тоа.
    6 години како го трпиш ваквото негово понашање, сама рече игра топло ладно цело време? Абе и не знам кој да е, ќе ти се одмили после сево ова, ни љубов ни ништо нема да остане.
    Мислам дека доста више се измачуваш себе си и крајно време е да почнеш да го извадиш од глава, не е лесно штом толку си затрескана ама ќе го заборавиш, треба време. И прекини контакт со него, рече дека сте раскинале ако сфатив, воопшто не му кревај, ни пишувај ако те бара, блокирај го, ако го видиш негде прај се не го познаваш.
    Ама не привремено за колку да му дадеш време да размисли за постапките па да ти глуми лудило дека ќе се подобри и после шанса да му дадеш, се познава дека е манипулатор, он нема да се смени, затоа поарно засекогаш спаси се од него, да не биде после уште полошо па да си ја чукаш главата.

На Cvekarka и Aнонимус_ им се допаѓа ова.