Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.597
    Да знаеш дека го имам слушнато муабетов и малку ме фрапира. Ако стварно чекаат, ќе се изначекаат. :rofl:

На Adary.16, baby-star, sino.o.oka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.473
    Сакаат прва да им пишеш, да ги викаш на искачања, да им чистиш, готвиш, да изиграваш мамичка и згора на тоа да даваш пичка без да вложат некаков труд, пошо нели "Men, we are the kings!"
    Не им е срам да бараат да ги ебеш после 2 реда муабет ама тебе нека ти е срам пошо си спонозруша зашто сакаш човек прв да ти пише и да те носи на вечери.
    Каде се јајцата? Ќе излезам до надвор да ги побарам.

Последна измена: 5 ноември 2023
    На baby-star, MarigoldA, Tinaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    3.156
    Da be, "we are the kings" ..a vie 1vi ako pishete krunata kje padne :$

P.S. Koj pisuva na devojka na koja site I pishuvaat, toa e centar na vnimanie...a centarot sekogash e 0. (facepalm):inlove:

4. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.597
    На крајот од денот, пак тие губат, ние добиваме. Вакви женички какви што ги опиша, ги има, ама се поретко и поретко. Дури вложуваш толкав труд во маж/врска/situationship животот можеш бајка да си го направиш. Ама за маж е потешко, немаат толку интереси во животот, не добиваат внимание колку нас, па потоа ги мава депресија. А се што требало да бидат, за да имаат среќа во животот е да покажат храброст. А не глумење пички по социјални мрежи. Ама бадиела, пак ќе речам, ти можеш да зборуваш до утре кај му се грешките. Тие ќе ти речат не, ти мразиш мажи. :drunk:

На baby-star, Malesia, Curious cat и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Nela678

Nela678 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    177
    Ваков маж не ме привлекува на никаков начин. Жално е оваа што го читам.

На Malesia, Spicy Senorita и Curious cat им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.461
    Допаѓања:
    7.633
    Не ти ни треба таков ако му смета тоа.

На Anyshka, Malesia, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    2.515
    Ова повеќе информативно и од чиста љубопитност го прашувам (плус досада во недела вечер). :$
    Ме интересира од машка перспектива како е. :D Правевме муабет со другарка нешто за минатото, порано со кого сме се дејтале, па каде се сега, што се тие луѓе, години поминале и сме се измениле и тие и ние. Па онака, ако сме биле со нив сега како ли би било, дали тогаш паметно се случило што сме се разделиле, повеќе на шала и обичен кафе муабет што ме замисли на темава. Ние женските пример еве ги памтиме сите мажи што биле во нашиот живот детално, ништо не сме заборавиле, а поминале 5+ години и со некои не сме ни биле во врска, само сме излегле неколку пати. Не дека чувства имаме кон нив, само паметиме детално што се било во минатото. Е, сега станува збор за 3-4 дечковци со кои сме биле во тие години, не се премногу, па не е дека нешто би ги заборавиле, малку се и оставиле впечаток на тој период. Плус сме во врски сега подолго и нема врска дека ни фалат луѓево или не се преболени, ама ни ги има во меморијата како спомени.

Дали и кај вас мажите е вака да паметите девојки со кои сте биле на дејтови од тинејџерски денови или зависи ова од луѓето колку и што памтат? Можеби зависи од тоа дали се сеќавате на некого според тоа колку време сте биле заедно, дали биле само неколку дејтови или врска, дали зависи од начинот како сте се разделиле? Дали вака и вие знаете да си помислите каде се сега, што се, да слушнете нешто преку познаници, да ги отворите на фб/инста чисто од радозналост?
    Или само јас и другарка ми имаме проблем со памтење на глупости? :rofl::rofl:

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bella26

Bella26 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите! Ми треба помош во врска со лубовта,значи вака имам 19години до сега не сум била во врска сум се гледала со 2момчина до сега ама ништо озбилнл, сега имам проблем со вториот ќе го наречам Петар се запознавме во друштво една вечер преку мој другар уште кога го видов многу ми се допадна физички но не си зедов толку сериозно заради тоа што се гледав уште во тој периот со првиот и не сакав ништо да започнувам без да завршам со првиот.Истата вечер Петар ме додаде на инстаграм и ми лајкнуваше слики,поминаја неколку месеци јас не добивав никакви имформаци занего откако завршив со првиот му кажав на една “блиска” другарка која сега не ми е ништо дека Петар ми е многу симпатичен и таа на тоа ми одговори дека Петар уште од вечерта кога ме видел пуштал муабет за мене ама таја не ми кажала,значи месеци Петар прашувал за мене и ме гледал а јас тоа не го знаев не е битно тоа се знае зошто не ми кажала другарката навреме.После неколку дена со друга другарка почнавме да се шалиме со друштвото на Петар и се зближивме после неколку дена му се јавувавме на телефон со скриен број и така дозна кој сме и како значи на многу луд начин се запознавме,уште кога слушна дека сум јас се гледаше дека има се уште сигнали да речиме.Почнавме да пишиме се зближивме многу почна да прави дури и планови за нас дека еден ден ќе бидеме заедно ќе имаме деца и се по ред,за се што зборуваше за во иднина секогаш бев и јас спомната,на мајкаму му зборувал за мене жената сакаше да ме запознае дури и се запознавме, ми купуваше поклони,зборуваше апсолутно за се со мене за проблемите дома,за неговите бивши девојки,за него некој работи,така и јас едноставно двата се имавме раскажано што ни се случувало во животот од проблеми до се буквално.Почнавме да излегуваме заедно во јавонст и не му беше проблем да не види некој додека се гушкаме,негивите пријатели станаја и мој едноставно се беше убаво се до момент кога ми рече дека не му сум давала причина да направи нешто повеќе,не сум се трудела воопшто,тука имаше право бидејќи јас не искажав одма дека го сакам тој се трудеше јас се радував во себе а не го покажував тоа не враќав со иста мера, но од кога го рече тоа дека му смета се променив и почнав да се трудам повеќе и јас повторно беше супер,се до пред некој ден кога ми рече дека му смета другарками бидејќи многу зборува,прашува за нас за тоа се жалеше од почетокот и му имав обраснато дека таја е таква и неможам да ја променам и да не ја гледа неа што зборува, последниот пат кога ми рече така ми рече дека не можело повеќе така во се да се меша еден ден ќе требало деца да правиме и таја тогаш ќе се мешала,тогаш почнавме да зборуваме и му кажав да не ја гледа неа дека повеќе нема да иди толку често со нас бидејќи и мене почна да ми смета и со тое се согласи,после некое време ми кажува за една девојка кај ќе била вечерва ја познаваме двата девојката,и го прашав од каде знае кај е што ќе прави и тој ми одговори па си пишам со неа често се шегуваше со такви муабети и мислев дека лажи и го прашав сериозно да ми вика шојма врска јас тебе те сакам те поштовам нема врска дека си пишам и со неа,јас му реков дека не можи така плус се познаваме со девојката и не фер така да прави а мене прет пет минити ми зборуваше за нашите деца,и тој ми рече дека не можело да се труди само едниот и само едниот да сака а другиот не и како ќе сум одлучела јас така ќе било тој не можел повеќе да се труди а јас не,рече дека како другарка ме сака ме поштова многу ама како друго неможел со сила ништо,тогаш го прашав ако така заклучил зошто уште зборуваше за во иднина како ќе биди кога сака само пријатели да сме на тоа одговор не даде.После тоа го прашав како да се вратиме во форма во секоја смисла и ми рече дека него не му треба таква работа а за мене не знаел како,после тоа јас го оставив на seen и еве веќе 1ден немаме пишувано става песни на имстаграм тебе нема некој глупости нема врска,а мене ми е многу тешко сега заради тоа што го засакав многунезнам како да постапам да се вратиме во нормала уствари да пробаме уште еднаш двата да се трудиме овај пат. Дали треба да го оставам малце да одмори и тој и јас незнам како да постапам,а иначе девојтака со која рече дека си пишува се заследија и на приватниот профил на кој следи најблиски луѓе.Ве молам за помош бидејќи немам никаква идеа ме мачи оваа работа.
    Некој со слична дешавка како да се среди и да биде како порано?

9. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.580
    Најстрашното овде е што ова се 2 реченици само. Секој што ќе го прочита постов треба да го платиш. :D

И на цели реферати не успеа да напишеш колкав е тој, дали официјално сте биле во врска и колку долго сте иделе (ако сте иделе)?

На Ana2411, sweet-cherry, sino.o.oka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.694
    Допаѓања:
    19.128
    Да, памтам. :) И добри и лоши моменти.

На sj *O* и marsilia им се допаѓа ова.
  11. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    3.440
    Би те советувала на тие години да ставиш повеќе фокус на образование, едукација отколку на момчиња.

И да, мислев дека 19 годишните девојки се позрели... Ама изгледа многу мислам.

На Ana2411 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  12. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.306
    Bruh, прво имај си свое јас, знај ти што сакаш, и држи се до тоа.
    Тоа што другарка ти ме ти кажала, не значи дека он не можел сам да ти пише, коа веќе те аднал.
    Кога ќе имате деца, тие се бош муабети, колку идете 5 години/10?
    Океј да се спомне у љубов коа си секакви работи ти доаѓа да кажеш.
    Поента ми беше не може он не ја сакам другарка ти, кој е он?
    Каков однос е тоа… али деца сте и двајцата, а ова е циркус. Олабави и учи си, и работи на себе да не дозволиш у иднина некој друг да те мавта како сака..

На quattro, Bella26 и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  13. Bella26

Bella26 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Во врска со другарками која му смета до некаде го разбирам бидејќи стварно му вршеше притисок за да бидеме заедно,тоа почна и мене да ми смета така да за тоа го разбирам потполно.

14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.580
    Барем дојде да одговориш на најбитното прашање. Мора да е ужасно да имаш другарка која се грижи за тебе и твоите интереси. :D

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    7.491
    Девојче порасни, искрено не дочитав бидејќи ме уморија првите три реченици. Почни да се фокусираш на факултет со оваа концентрсција како што се фокусираш на текстов

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Јас сите ги памтам од прва до последна дури и како биднала и небиднала работа :) мислам за тие шо стварно сум бил со нив а не секоја што ме откачила уште пред да биде нешто :D

На Honeybee2 и marsilia им се допаѓа ова.
  17. fatalna_plava

fatalna_plava Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    Офф здраво на сите ај вака, не е нешто за кревање паника, ама ме јаде нешто од внатре морам да споделам тука... Значи се запознавме денес со еден дечко, случајно као нешто зборевме малку, најдовме заеднички теми, околу факс чекаше на станица тој.. Ии не знам некако стварно беше пријатен и океј, му дадов број , стварно многу ми се допадна дечкото.
    Иии сега работава е што не ми се јавил цел ден.
    не знам што би можело да е работата, си мислам дали не му се допаднав, или пак којзнае што
    секако дека не би си кинела живци со ова ама некако чудно ми дојде стварно, очекував барем да се јави 1 минута, или да ме покани на кафе, некако овие ситници веќе искрено не ми е до запознавање со никој:$:emo:
    П.с ако се јави до вечер или утре, и јас не му кревам хахаха:rofl: и знам дека ќе речете дека сум болесна ама тоа е се дешава хаха, што мислите според вас, знам дека не сте гатари али не знам некое чуство пробуди у мене така и сега го мислам баш

18. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    7.491
    Он ти побара број? Или ти одлучи сама да му дадеш број? И дали предходно стее зборувале или сте се знаеле. Бидејќи ако јас прв пат прозборам со некого за рендом работи за факс на автобуска, и ми даде број не знам баш дали би се јавила. Искрено кажано.

На fatalna_plava му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fatalna_plava

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    Ми побара каоо социални мрежи а не користам многу често и као ајде број
    Паа нон стоп така се имаме таму гледано, и прееска као ми се насмевна сам и ми пријде хаха
    ама барање у доцна навечер и ако е таков тип секако ќе биде отстранет од мојот живот

20. fatalna_plava

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    секако доколку, имало права причина зошто, ама тоа отом потом
    сигурна сум дека ке се јави, ама сепак ме копка нешо да не има женска и слично