Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    22.483
    Па може тој од селото е подобар, поучен, подомаќин од тебе. И по сите овие муабети шо ги прајш, гледам дека некој од Крива Паланка стварно е подобар избор од тебе.

2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    13.140
    Ааа не ти одговара сарказам така?

Не ме нервира бе, кој фактор си ти да ме нервираш?

Ти дадовме совети ко на чоек, без сарказам без посмев ама почна да забегуваш многу затоа и ваков третман доби.

Ајде, доста беше. Убав ден.

3. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.879
    Допаѓања:
    7.491
    Ако сум од западна Европа би ми бил важен карактерот. Башка знаеш дека глобализацијата прави луѓето да ги прифаќаат другите сосе различностите. И зачудувачки постојат врски помеѓу различни раси, националности. Бидејќи луѓето пронашле :*:компатибилност:*:.

На boo3, Musicallinmylife и Mrs. right им се допаѓа ова.
  4. Musicallinmylife

Musicallinmylife Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2022
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.460
    За мене пристапувањето преку интернет на непознати е непристојно и малку нападно и излитена работа беше тоа некогаш, и добро што не го правиш тоа. Иначе не може секоја девојка да те гледа на секоја да и се допаѓаш физички, како што и тебе не секоја девојка не ти се допаѓа физички.

Последна измена: 6 јануари 2024
    На Еlinas23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Musicallinmylife

Се зачлени на:
    8 јули 2022
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.460
    А што има везе брате од каде е човек, битно каков човек е, колку сте компактабилни, дали можете да си ги прифатите различностите. Ако така ги гледаш работите никогаш нема да градиш вистински односи во животот.

На eliesaab, Mrs. right и Adidas888 им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    22.483
    Има врска бе како нема врска. Скопје е центарот на светот, се друго не се важи. Штета шо тие британките, германките, италијанките не мислат така :rofl::rofl::rofl:

На Musicallinmylife му/ѝ се допаѓа ова.
  7. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    5.198
    2024, a мислењата на некои ви се за во 2004. Ниедна зрела личност не сака игри и манипулации, не правете будали од себе. Ослободете се од егото и полесно ќе ви е во животот и во меѓучовечките односи. Па кога ќе прочитам до кој степен некои одете… требало или не требало подароци, па пишувал или не пишувал прв (facepalm) со вистинската личност нема да ви требаат калкулации, многу е просто. А ако не ви изгледа така, guess what? Или не е вистинската или вие не сте?!

На Zumbula, Tinaaa, Polyincognito и 6 други им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.088
    Допаѓања:
    12.639
    Тешко на таа девојка, утре-друг ден жена што ќе чека сигурност од маж. И обратно. Жалам што сум искрена, ама сигурноста си ја креираме сами. Зборувам за секаков можен аспект, колку повеќе човек како индивидуа е понезависен, толку подобро. Тој муабет со сигурноста можеби некаде во минатиот век, кога целокупното живеење се доживувало поинаку. Се' било слога, се делело, се разбирало. Од денешен аспект, подобро е човек да не се заборава сам себеси, колку и да му е добро.

На Babbler и Еlinas23 им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    22.483
    Јас зборев дека попривлечни се мажи со самодоверба. За жал, не се сите тие добри. Затоа им викам на овие "повлечените" малку повеќе самодоверба да имаат.
    Ама они не разбират.

10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.088
    Допаѓања:
    12.639
    Тебе те сфатив, туку сакав да дадам мислење од друг агол за членот. Ама кога сме кај попривлечните мажи не е вистина дека имаат секогаш самодоверба. Често се одбивани, често им се лепени етикети на самобендисани. Или поинаку речено, секој со својот проблем што го мачи.

11. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Да го земеш шетајте по нивите таму... Ја неписмен ќе шетам по Лондонските дворци и нека те рани со сув бел леб секако не поскап од 33 денари во Кипер или Кам

12. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.879
    Допаѓања:
    7.491
    Лондонски дворци и колачи со чај а се објаснуваш со рајава на форум, што јаде бајат леб. Ццццц.
    IMG_20240106_124447.jpg

На Tinaaa, neno0o, Polyincognito и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    22.483
    Го земав и тоа од село, ме донесе Германија и ми купи стан. И леб не јадам, туку само по ресторани. Фала на грижњата. ;)
    А ти ќе мора да се вратиш во Мк да се жениш оти таму ниедна нема да те поледне со таков однос.

14. Musicallinmylife

Се зачлени на:
    8 јули 2022
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.460
    Да светот зависи од Скопје, само го немаат видено многу луѓе, да ги фати скопскиот воздух и они да почнат да се осеќаат така. Немаат дојдено затоа. .

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Не е важно од каде е а што менталитет има а повеќето имаат менталитет само да лажат

16. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Лечам комплекси

17. Musicallinmylife

Се зачлени на:
    8 јули 2022
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.460
    Тој што е зрел знае што сака, и е свесен за своите постапки. Точно се сложувам егото е најголемиот проблем во меѓучовечките односи, за да можеш да градиш нешто со некого не тебе да имаш его. Со тие што сакаш да градиш вистински однос а и сите останати не треба да имаш его, љубовта е побитна од многу други работи. Не знаеме која е вистинска или кој е вистински човек за нас, а мислам дека лошо е уште пред да го запознаеме некого градиме илузија во нашата глава каков човек сакаме пред себе и ти сакаш да го ја запознаеш таа илузија а не човекот, од кога ќе го запознаеме се разочаруваш.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Musicallinmylife

Се зачлени на:
    8 јули 2022
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.460
    За жал има такви примери од двете страни, мора човек некогаш да помине низ такви случаеви. Не секој е фин како што се претпоставува или изгледа на прв поглед, тоа ти дава едно искуство во живото те созрева, мене лично колку ме користеле, па не сум се откажал, не треба човек да се откаже.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.653
    Допаѓања:
    79.531
    Добро, малку претеравте. Членот најнормално си праша, после вртење на иронии, па уште вреѓања дека лечел фрустрации.
    @Еlinas23 нема рецепт за ова што прашуваш. И да бидеш најдобриот и најкултурен што пишува, ако не сака, нема ништо од тоа. Можеби си бил нападен, можеби и не, некогаш и да не згрешиш ништо, пак ќе се чудиш зошто не ти успева.
    Многумина им пристапуваат на девојките на секакви начини, и промашени и соодветни ама не успеваат сите да освојат. Зошто? Оти нешто не се поклопувало. Енергија, аура, како сакаш наречи го. Е тоа. Тука треба да има компатибилност, првенствено. Ако сакам нешто со некој, знам тоа уште пред да ми пише/пристапи. Ако ме привлече со тоа, пола работа е завршена. После, низ комуникација ќе проценам колку има памет и карактер и дали е добар избор за мене. Ако нешто не ми се допадне во тој дел, ќе се повлечам, не е тој за мене. Ако задоволува критериуми и се совпаѓа со тоа што сакам, тоа е тоа.

На Musicallinmylife, Еlinas23 и eliesaab им се допаѓа ова.
  20. harizmaticnana

harizmaticnana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2020
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    221
    Хахаххаха добар совет, брао!:D