Такви се повеќето, зборувам за просечниот маж. Види, просечниот маж тоа што го сака ќе го сака дури не го добие. Потоа гудбај бич. Избирај мажи кои се израснати во културни, угледни фамилии со висока класа, или машки кои се на високи работни позиции. Од лично искуство ти кажувам, овие ќе се однесуваат многу џентлменски со тебе, додека просечниве кои што секаде можеш да ги најдеш се една огромна нула. И, за последно, добивај повеќе одколку што даваш. Емоционално, физички, материјално. Не се давај себеси 100% и твоите длабоки чувства и нежности не ги искажувај често. Се што е лесно достапно е сфатено ко здраво за готово, не давајте.
Баш од таква фамилија е и на добра позиција, нема врска верувај… од човек до човек е, самиот кажува дека однесувањето кон жените не му чини и сите блиски жени во неговиот живот се согласиле на тоа- мислам на мајка, сестра… Како да се научам да не возвраќам? Тогаш како би започнала со некој нешто ако стојам ладна како мраз цело време? Ова не беше два три дена туку трае од летото, почнав да возвраќам и јас сега и се се промени
Е незнам, од мое искуство овие се многу подобри од просечниве. Им нема рамен. А за однесувањето, не треба да си ладна ко мраз, туку рамнодушна, ко да не ти треба, ем повеќе почит ќе добиваш ем повеќе ќе му се свиѓаш. Ептен станаа безобразни, особено младиве, нова генерација на женчиња се. Преемоционални, се вреѓаат лесно, не им се работи, чекаат ти да правиш све за нив, уште за цицката на мама фатени и не пуштаат. Тебе ти треба маж што зема иницијатива, човек што прави да се чувствуваш слободна, не напната. Патувај по другиве држави каде тој стандард на маж е почест одколку тука, ова е мкд сељо Секако ова е само мој совет, не мора да го примениш, али ја барем така мислам. Од кога видов како изгледа прав муж само таков сакам и со такви идам, овие мравкиве што скокаат први и се вреѓаат лесно се тие што треба да ги избегнеш. Не се дава шанса на секого.
Ау пријател, не ти јадам гомна, ова најсеризен муабет си праиме, иди побарај психолошка помош. Имаш сериозен багаж и се осеќа у текстов. Сериозно размисли за дел од работиве што ги збориш. Иначе чист пример за тоа дека не си во право, еве знам неколку дечки од материјално пренапукани фамилии, и генерално девојките што ги имале/имаат им се колку за ебавање, да све у реду ги носат со нивните по ручеци мучеци и ебаваат на страна, и муабетот со другарите е, само за ебавање е топ... Ова го зборам оти ова сум го слушал. А тоа дека има многу ликови што не ценат и си играат курот, има, еве јас ќе ти го поправам тоа, не давај делови од себе, се додека не си свесен со каков човек си имаш работа, мене генерално vetting периодот за луѓе ми е 2 до 3 години, и од 20-30 луѓе едвај 4-5 дали имаат поминато низ тој период, затоа што не си ги погазувам стандардите (ова исто така важи за жени, немојте да си ги погазувате стандардите оти ви се чини се розово, не е).
Ау дечко, џабе мене ми пишуваш реферати кога искуството мое е само мое и ти е криво што е така. Јас ќе си бирам тоа што мене ми одговара а и предлагам женскиве да се толку пребриливи, помеѓу македонскиве улици. Џабе ми демантираш, тотално. И џабе вреѓаш со ова психолошкава помош, ко секоја втора прцла на форумов. Измисли ново. Не сфаќам зашо така викате секој пат кога некој не се слага со вас, ојакнете се малце.
Машките станаа покомплицирани од девојките, ние сме поедноставни, лесно се заљубуваме, лесно веруваме и скоро секоја знае што сака.. за разлика од машките кои бараат, а не знат што сакаат, сакаат да се пуштат на повеќе, сакаат да трча некоја по нив,а тој да има уште резерви, потоа сака во исто време да и слободен за да може и по други да трча… значи сакам се ама не сакам обавеза, сакам само кога ми требаш и дури не најдам поинтересна… Јас некако немам надеж, верувам дека ќе останам сама
Од секогаш биле. Ама не сите, има и океј ликови верувај, само не се толку многу на македонскиве простори. А ги има и се и физички и емоционално океј. Не губи надеж, има многу мажени жени тука кои се среќни и уживаат во бракот.
Има и такви во врска среќни ама јас не сум сретнала ниту ќе сретнам таков, едноставно таква ми е среќата
Прво, не знам што те навреди тоа со багажот, не беше у таа конотација кажано, да сакав да се вреѓаме, ќе ти пишев дека си ххххххххххххххххх и ќе останев на тоа. Ама не ми беше намерата вреѓање, туку оној делот, никогаш не давај повеќе од другиот сериозно звучи тажно, ко да те изгорел некој побааѓи па сега и на јогуртот му дуваш. Второ, не знам зошто би ми било криво? Нит сум од неугледна фамилија, нит сум сиромав? Само мислам дека квалитетот пари, не е квалитет, туку само +. И трето, не ти реков да не си бираш што ти одговара туку да размислиш зошто баш тие критериуми ти се толку важни. Затоа што пак ќе потенцирам, целиот реферат ти има тажно напишано врз него.
@IvvaNeo Главата горе, среќата не треба од никој и ништо да ти зависи. Мој совет ти е да си се посветиш на себе. Подобри си го стилот, подобри си го умот. Односно, најди си некое хоби, прави нешто што те исполнува и сл. Биди си прво самата самоуверена и среќна, па што е твое, верувај нема да те одмине Исто така, мора да размислуваш позитивно, за да привлечеш позитивни работи во својот живот. Што се однесува до било кој потенцијален иден дејт/дечко. Ако видиш дека не се труди, не се труди ти дупло. Едноставно откачи навреме. Не давај повеќе отколку што ти даваат
Дали си ти нормален да видиш што пишуваш? Реков дека ако е од океј фамилија и на висока позиција има повеќе шанса да е коректен со однос одколку овие што седат на газ. И факт е тоа. Ама што да очекувам од човек шо имаше пишано на членови дека се душевно празни пошо те демантираа пред 2 месеци и испаднаа у право. Така да си смениш тоа речникот ако сакаш да ти останат забите у вилица.