Се слагам ама кога не можам да пишам прва!? И вака ако ми пише ок, ако не со тек на време ќе ми избледнее а ко ќе го видам секогаш ќе си викам “what if” Почнав да размислувам дека на тој некој ако толку му се свиѓам ќе ми пише прв колку и да е срамежлив.. Или грешам, што знам
Да, и убаво што е така. Јас не гледам никого како prize. Тој што ме свиѓа сам ќе си дојде. Никад, никад не би направила прв чекор за машко. Верувам во правилата на биолошката природа, и сакам храброст. Во општество каде скоро сите имаат мускули а имаат очекувања како на женче, ќе го одберам тој што пристапува прв и се покажува како маж.
Jas primer ako mi pishi taka nekoja ne go gledam kako da mi bilda ego, mi se ina slucheno da me povika nekoja da se vidime pa sme bile i vo vrska i se. Pomoderno vreme sme i pilabavo e, ne pridoadavajte vazhnost na neshto da recham old traditional... Sho znam, ne avtomatski da bidi taka ama eve ima slucaevi i ne e neshto wow.
Здраво. Како би реагирале кога дечкото ви каже гледајки една серија “е вакво да си купиш,ке бидиш преуба” мислејки на еден купачи/боди на глумицата. Јас мислам дека не му сум доволно привлечна каква што сум. Или досадно се облекувам. Што мислите?
namerno ti go vika toa, saka da ti ja smali I taa samodoverba shto ja nemas Bad news. I bilo koj da ti go rece ova ne e okej, kamoli partner.
Абе може му се свиѓа бодито или шо и да било, па има желба да ја види у тоа. Не е нишо страшно вака ако рекол. Секако не дека она дужна е сеа одма ќејфои да му исполнува ако нејќе самата. Може и немал лоша намера, желба само си кажал. Ако инсистира и напиња без осет тоа е више друго.
Ти самата си знаеш повеќе какво внимание добиваш од него и таму се крие одговорот а случката е плус бонус, мене ми личи дека е заситен од тебе и му привлекуваат внимание други а во случајот таа му привлекла внимание, за мене некоја ако е преубава ми е преубава во сите комбинации како и да биде облечена
Така е, ако ме свиѓа нека си дојде па ќе видиме за понатаму, во ова те подржувам ама не гледам реална причина зошто никад не би направила прв чекор за машко. Ако сакаш храброст би требало и ти да пружиш храброст. Ако ме свиѓа некој, според мене логично е тој да го направи првиот чекор па така јас би дознала дека ме свиѓа, исто би го направила и јас првиот чекор ако ми се свиѓа некое машко, и не гледам ништо погрешно или срамно кога женското го прави првиот чекор. Момците кои ми пишале први не значи дека сите имаат шанса, помеѓу нив се прави обемна селекција и одбраните си стојат како опција а внимание посветувам најмногу на момците на кои сум им пишала јас. Тоа е мој начин на размислување, ако нештото го посакаш потруди се максимално за да го добиеш не е важно дали си машко или женско, не значи дека ако сме женски и не сме храбри, ако бараме храброст треба и ние да сме храбри а не барам да е храбар ама јас нема шанси прв чекор да направам. И според тебе тој што покажал храброст и го направил првиот чекор со тоа се покажал како маж. Тиа што се трудат таа слика да ти претстават од старт се најголемите женчиња верувај ми !!! Колку само деца мали од 12-13 години ми имаат пишувано така и не ми се верувало што читам, мислиш со возрасен маж пишуваш а на слика убаво се гледа дека е дете. Неверојатни се значи, како им работи мозочето, ама ако попишуваш со нив повеќе од половина час и почнува детето да излегува на виделина, хахахах јас сум ја играла нивната игра и сум пишувала само да видам до каде и кој степен им работи мозочето и од кога ќе си ги искажат емоциите ќе им олесни ќе ги поздравам и готово. Поентата ми е дека неможеш да измериш дали е некој храбар со тоа дали пишал прв или не, таа храброст сите веќе ја имаат, после неколку редови пишување тој што ја глумел храбар почнува да се издава сам
Хмм... одма би му одговорила "ако ми го купиш ти па најубава би била" хахаха контра напад Не си ја мачи главата со такви мисли залудно, сигурна сум дека кога ти спомнал за облеката он во себе размислувал за глумицата, оти ако мислел на облеката е уште полоша ситуација, машко и женска облека голем проблем може да излезе, ти спомнал крив е ако не ти спомнел сигурно ќе помислел, машко е тоа, остави го да живее, не си сваќај се така трагично, па и ние дане не манијачиме, поготово глумци, јас на мојот во лице му влепувам кога гледаме филм "би те мењала со овој од одма" и не се љути ни тој ни јас кога тој манијачи, не го ни криеме тоа, очи се за гледање, најважно е да се познавате, да си верувате и отворено да може да зборувате за се. Иначе најпривлечна сум му во пижами на мојот, и без никаква шминка (не сум знаела да се шминкам сум претерувала па тоа личело на се само на човек не) гола не сум го привлекувала така како што сум го привлекувала во пижами хахахахаха (тоа била мојата доживотна униформа која што ме претставувала мене во мојата оригинална верзија) мрднат си е, ама таков си го бирав според мојот карактер па врската никогаш не ни била досадна. Неможам да разберам, да си ја мачам главата со мисли зошто тој така рекол што помислил и што сакал да каже.... Алоо во лудница ќе завршам така ако правам, мојов пола ден глупости тресе, а гарантирам и дека ништо не мисли кога треси глупости, пола од нив ги заборава од кога ќе ги изговори и со тоа сака да каже дека му е досадно и затоа се закача. Ако е нешто сериозно и озбилно го кажува тоа дирекно кратко и јасно и без пардон. А ти девојче за него се облекуваш или за самата себе, не разбирам. Какво е тоа досадно облекување, и како тоа досадното е поврзано со него когa ти си таа што се облекува. Сигурно нема да побараш мислење од него за твоето женско облекување, облечи се како кловн да не му биде досадно, ако тебе ти е досадно па да размислиш нешто да промениш а не поради него. Се облекувам како ми е комотно а тој што сака нека мисли, нема да му се прифати и да го кажи а камо ли да го мисли. Банални работи, ако сте во врска за се ли мора да одлучи тој, ако тој е таков јака ти душа али ако ти си таква и го замараш со такви глупости го жалам дечкото има да го угушиш
Никого јас не давам, и не ни дадов некој одговор во врска со то, само реков дека на секоја жена не седат исто сите работи, него му се бендисала таа. Не се лутам, мислам дека сум доволно привлечна и убаво се облекувам скоро секогаш и е премногу љубоморен од друга страна.. Само се замислив да не му сум досадна нешто, ама па јас ако му сум досадна ваква каква шо сум шо остана за другите хаха Секако мислел тоа да го носам кога сме сами, иначе му смета и по хеланки ако сум излезена, ке ме загледал некој, и забрана за сликање имамсамо ретко
Поработи на самодоверба и како ги перцепираш работите. Те замислил во такво боди ТЕБЕ. Ни досадно се облекуваш ни ниедоволно си привлечна, едноставно те замислил во такво и убава си му ваљда.
Нема зошто да ми се лутиш само сум директен... и би требало да извлечиш поука нешто од то. Мене искрено ме заболе ако се лутиш или не, сепак е форум ама ти кажувам од машка гледна точка, ваљда не ви се случуваат и други работи па да ти нарушил толку перспектива и да го гледаш на тој начин, да не навлегувам многу сепак мислам дека е она првоно што го реков.
Не се лутам ич само сакав да добијам мислење бидејки секскви одговори добив можиш да видиш и самНе не се случува ништо друго се е ок меѓу нас
Не мора да значи ништо лошо, но сепак тоа зависи од многу фактори, јас лично сум била во врска каде таквиот коментар( различна ситуација секако) била со цел да ми ја расклати на еден начин самодовербата ама јас бев свесна зашто си го познавав човекот. Запознавај си го човекот кој е околу тебе, не дозволувај било кој (не само машка особа) да ти остави прашалници во глава за тоа како ти изгледаш или се носиш. Биди сигурна во себе и во она што си. Секое добро.