Се запознавме ради деловни односи и се поради обврски меѓутоа подолг период немавме се сретнато и последно ко се видовме он како да осетив дека сака да ми направи муабет, во смисла пред да се разделиме од канцеларија нешто ме праша за дечко ама индиректно (као во стилот, знаеше дека со претходниот сме прекинале, ми вика и сега до кога планираш да плачеш по него) и као се насмеавме.. Не се гледаме често, веќе и мн ретко. Вака е сериозен тип и ми остава впечаток дека секогаш пази што ќе каже, како ќе искомуницира. На социјални мрежи се имаме но не си реагираме.. Како да дадам знак а да не е нападно ни случајно, ниту да пишам..Инаку слободен е ама ептен нз дали му се свиѓам, некогаш мислам дека ќе реагираше барем на нешто а инску и двајцата не сме мн активни по социјалните мрежи а во живо некако немаме баш можности да се сретнеме…
Работата е што на женските им се привлечни само оние топ 20% од мажите. Оние што ги викаат high value men. Сите нив ги сакаат. Просечните имаат проблеми да привлечат девојка од нивно, па дури и под нивно ниво. А овие под просечните што се, ружнички, што не се во форма, немаат некоја wow кариера, плус повлечени, нема шанси да бидат приметени од женско. Плус тука и влијае факторот што не е распределбата правилна. Повеќето женски кај нас се најчесто просечни и над просечни, и топ се во помал број. Кај машките е обратно. Многу ретки се оние high value man, помал број (од женски) се просечни и повеќето се под просечни, во смисла, никоја не би ги погледнала. Па таква диспропорција ствара фрустрација на двете страни.
Да не збориме дека се искомплексирани од горенаведеното, па и тие девојки што ќе им дадат шанса не знаат да ги задржат затоа што си ги лечат своите фрустации на нив.
Тоа им е и најлоша особина на повеќето. За чудо критериумите им се до врв. А егото им расте како балон ако некое нормално девојче им даде шанса, мислат дека светот го освоиле и секоја ќе им падне на колена. Ретко фрустрирани луѓе што не знаат да ценат.
Да не забораваме дека за секое лонче има и капаче. Добро, овде и среќата ебена сепак е битна, без нејзе ништо. А можеби и е време сите малце да се спуштиме на земја и да смалиме критериуми, нема ич да е лошо. Не да се потцениме, тоа ич не викам, туку да сме пореални што сме и кои сме. На крај на денот, има и парови кои вака да ги види некој од страна одма ќе пројаде гомна у стил „кај го најде бе жити се, ич не ти одговара, ти лепотан/лепотица, погледни го/ја на шо личи“.. А они можеби и најсреќни си се, погодени и ете на некој начин си се привлекле еден со друг, они тоа само може да го знаат, никој друг. Овие, само ради пари се заедно? Или па можеби ради тоа што немаат вкус, не знаат да си се ценат и не ги приметуваат убавите нешта во животот па вака лошо завршиле? @нина122, ако е богато бате или чиче, и ружен нека е, ќе пројде нели? Толку почна све да се глеа низ призмата на парите, до некаде оправдано пошо нели у материјален свет живееме и ни треба стабилност и сигурност но почна да искача од колосек ова, така што заеби изглед, не им е толку до тоа, мислам да е и паметен и убав и згоден и богат тоа секако премија е и кој не би сакал ама ај и да има не толку атрактивен изглед пак мислам дека би прошол ако е некој (по)моќен. Гледаме во реалност што има, не сме надвор од све и од сите случувања. Он топик - како што рекоа, многу различни може да се причините зашто некој немал никаква или барем една озбилна врска на тие години. Не е наше да судиме за таква лична работа. Тоа си е негов проблем. Можеби да е, а може и да не е ред флег @GirlLove. Ќе видиш секако коа ќе го запознаеш подобро. Поише имаш ред флегс од друга природа кај овој, според тоа што го опиша, отколку дека му е ради тоа што не бил толку искусен ама ти си знаеш, нормално внимателна треба да си и да не се залетуваш пребрзо, да испиташ добро терен. Ако уште збориме за тој последниот тип, веќе не можам да те пратам, премногу се. Него, ти ко да рече дека убав бил типот, бар тебе убав ти бил или сум грешка? Само, пази, не е па ниту све само у убавината. И пак доаѓаме до тоа дали тебе ти е за озбилно или за неозбилно, колку меракот да си го напраиш и да се забавуваш. Има разлика.
Кај неа има само два типа на мажи: има пари и нема пари. Се друго шо набројала за неа лесно може да се реше - пари.
Дали да сфатам како да ме игнорира ако не сака да пишуваме, туку само да збориме на телефон? И секогаш ја да се јавувам одма ми крева на тел, еднаш кога го прашав зашто ти некогаш не се јавиш ми вика ти бидејќи ти не можеш секогаш да зборуваш и во право е, кога сум со моите дома не сакам пред нив да зборам... Ама па и секогаш јас прва да му ѕвонам, не знам...