Sleden pat za pamet, ne se gleda on sto kazal, sigurno nema da ti kaze "malku sum nedozrean, ne znam sto sakam od devojka, ne znam ni so koja sakam da bidam, ni sto sakam da bidam so nejze", toa nikoj nema da ti go kaze, sekoj kje vika, do niv bese problemot. Sto mozebi nekogas i ne bilo laga, ama vo ovoj slucaj e. I vekje batali "on kaza vaka, onaka" posebno za "lepe stvari", pusti vremeto da kaze, negovite postapki, najvazno kako ti kje go osetis, mulja nesto ili ne, i sedi, molci i posmatraj, ako treba seci, ako treba prodolzi. Zivotot e kratok i ubav za da se trosi na igri vo koi nema pobednici.
Не е љубовен проблем ама ми треба совет. Ми се допаѓа деверот на една моја пријателка. Проблем е што не сме воопшто блиски со пријателката и незгодно би ми било да и речам било што сепак е фамилијарна жена. Друго тој не знае дека постојам срам ми е да му пишувам прва. Следниот месец има роденден тој, можеби тогаш би било момент да пишам прва но што ако ме откачи. Глупаво ли е да му пишам прва или сепак не?
Секако дека не е глупаво, ако ти се допаѓа а не знае дека постоиш, како другачие би стапиле во контакт, ако ти не му пишеш? А и да те откачи, он губи де.
По мое, поарно ти да му пишиш и да се претставиш во свое светло отколку друг да ве запознава. Пиши му еднаш и види што ќе се случи. Немој случајно три пати, четири..да замараш(сори). Ќе ти врафи на пишаното а следно остави тој нека пиши.
Секако не би сакала друг да не запознава, не до толку. Но глупаво ми е да му пишувам здраво или било што прва. А за некое време има роденден тогаш ќе му пишам но не знам како да му дадам некој повод да пише прв.
Nelogicni mi se nekoi detali, ne se poznavate, a znaes koga mu e rodenden? Ako nemate nikakva dopirna tocka kako bi mu dala povod da ti pise? Na krajot od denot, zosto ti se beli manipulacii, virtuelen svet e toa, nema maramcinja ispustanje namerno osven da mu pises. Pisi edno "zdravo" dovolno kje ti kaze toa kako stojat nestata, a krunata nema da ti padne od glavata, plus nema da se kaes kakov i da bide ishodot
Sto kje bides vo iscekuvanje "sto bi bilo koga bi bilo", vo razumno vreme od denot prati edna poraka i ne se opteretuvaj, se kje bide kako sto treba da bide
Zosto nekoj bi lazel deka ima devojka bas od mojot grad? Nesto kao da me napravi ljubomorna? Inaku so nego samo pisime na fb, nikako ne sakase da dojdi da se zapoznajme. Ovoj si igra majtap so mene taka? Ve molam samo maski da mi odgovorat
Мажи може ли да кажете зошто машките во живо не знаат да пријдат на девојче што им се свиѓа, дали станува збор за ниска самодоверба или па со социјалниве мрежи се изместија некои работи.
Не, не за мене конкретно, општо како појава ова го забележувам. пр. излезени се среќаваат едно машко и едно женско друштво нема ниту некој општ разговор онака колку за запознавање и дружба, а нареден ден се случува да започнат да пишуваат на социјални мрежи, а претходно во живо тапа. Навистина не ми е јасно.