Да. Ова е 100% точно. Буквално вака ги ставаат во категории, и многу тешко да променат мислење за некоја ( и ја променат категоријата) И тоа е точно дека што е поубава физички, поубаво си мине во животот. Дури и да нема што друго да понуди, секогаш ќе се најде некој за неа.
Жена материјал за сериозно и за врска и жени што не се материјал за брак. Вторите не ми се интересни многу.
Епа на маж ( не сите) не му треба паметна жена. Му треба жена шо ќе го слуша, шо ќе му готви, шо децата ќе му ги гледа. Односно слугинка и робинка бараат. А паметната жена, тоа не е.
Оти да не? Тоа се вика имање на критериуми. Е сега индивидуални се, ама да, сите ги имаат. Ги имате и вие. Епа и на жена (не сите) не и треба паметен маж да и филозофира за Кант и Рене Декарт. Таквите не ебат. Доволно е да биде доволно паметен за да заработува доволно за да има живот како принцеза, и доволно глуп да ги троши сите пари на неа и на децата, за да не мора она да се мачи, стресира за финансии, физички работи, и да мисли како ќе го помине месецот.
Ах бе, мажи... Мислат дека се паметни оти прочитале две книги, а глупи оти заработувале и парите на семејството ги трошеле. Нејсе, мужите сакаат интелегентни жени, се до моментот кога таа интелегенција ќе ги спречи да те ебат у здрав мозок. Тоа исто и на форумов, им чинеа моите ставови и мислења, се до моментот кога не ги употребив против нив. Мех.
Аха, или до моментот кога ти ќе заковаш ќирфија подобро од него. Или до моментот кога цело друштво ќе ти аплаудира тебе за добриот одговор а него ќе го критикуваат за неговиот. Па како така жена се осмелува да биде подобра од маж си?
Не знам, ја коа сме се шалеле сум се шалела... За разлика од тебе коа се убацуеш со шали у сериозен муабет само колку да те има... Или па со твоите суптилни навреди меѓу редови оти немаш сила да тагнеш кого вреѓаш... А за мразење, секако. Што имам да се шалам за работи шо ги мразам?
Да, али брзо ти падна маската и мислам дека си разочарана општо во живото од мажи ама јбг то е, и јас и некој друг е од жени и така. Не мора со омраза да се зборува. Сеа од мое искуство треба да ве исхејтам сите, пошто ете јас сум се почувствувал навреден некогаш?
Грди можа да бидат и оние шо се физички убај, ама ајде нивото на муабет и кул работи можат да се сведат дека најбитна е физичката убајна.
Не е најбитна најверојатно чим физички грдите се сите скроо во сериозна врска или мажени. Е сега што е проблемот што само убави и згодни физички гледам сами незнам... можеби внатрешна неубавина незнам
Која маска? Баш напротив, на вас машките членови при форумот Фемина на моменти ви паѓаат маските, кога ќе прокоментирате на теми на кои увек мудро си молчите... Јас ќе си зборувам како сакам, ти хејтај си кого сакаш, секој нека си коментира што сака, секој нека си цитира кој сака... Исто секој може и да си вреѓа кој сака без да го тагне, и да го избегне тоа коа некој ќе му го посочи.
Мене ми падна многу смешен коментарот Можда пошто сум те видела во пижамите. Што значи поубаво мине? Нема да остане немажена? Тој што ќе го најде, супер ќе ја третира? А ако се здебели после ? Категориите си стојат, ок, сите имаме различни критериуми и идеи. Еве, и јас нејќам дебел маж. Кај да го вратам сега, после 20 години, м?
Епа тогаш ќе го вратиш на општината од кај шо си го зела. И така Мк докажа дека подобро се грижи за мажите отколку за жените и децата. Ќе го хранат они, не се грижи, нема да остане гладен.