Баш тоа пуштање, ми кажува за какво машко станува збор, т. е. квалитетот на машкото. Има едно правило: жените бираат и одлучуваат, зашто просто машки има секогаш повеќе. Ако чекате некоја да ви се пушта, СО СРЕЌА!
Абе и жените се пуштаат, ама само таму кај шо мислат дека вреди . А повеќето не вредат ни 5 пари, а си мислат дека треба жените да им се пуштаат .
И ти ко другар ми манијачи S+ девојки, реално надвор од негов ранг, и на никоја не пишува пошто можеби на seen ќе го оставела.. Ееее му велам напрај 25 годинки ама пак неискусен. На 10 да пишиш една да ти прифати, you win. Ама џабе.
Tocno zavisi do maskoto Ili barem iskreno koga ke vi kazeme, deka sakame prijatelstvo, barem ste tuka
Пријателство меѓу машко и женско е можно само ако и двајцата немаат желба да бидат нешто повеќе со другиот. Ако барем едниот сака тоа да помине во врска, а не е искрен за тоа, има да страда. И со тек на време љубомората ќе излева на површина и на крај ќе пукне тиквата.
Само ме интересира мислење како машките го сфаќаат моментот кога некоја девојка ќе ги заследи еве пример на инста? Дали мислите дека ве додала од причина што и се допаѓате и би и пишале доколку ви се допаѓа и слично или не ви значи ништо тој момент на ,,задледување’’ и би оставиле само така? И дали е тоа на некој начин според вас прв чекор за некаква интеракција од женска страна?
Повеќето машки, барем 70% според моите претпоставки, ќе мислат дека женското ги заследила бидејќи им се свиѓа и веднаш би почнале разговор со неа. Мене порано, на времето кога користев инста, исто така ќе имаше некоја што ќе ме заследи, но не започнував разговор, а ниту пак она. И онака, си се имавме само заследено, а ништо не се случуваше. Не ме ни копкаше зошто ме заследила.
100% štom me e zasledila prva i se dopagam, a dali ke i pisam zavisi od toa dali sum sloboden ili vo vrska.
Многу си ги давате за значење лајковите и следењата на фб и инстаграм. Никогаш неам заследено некој оти ми се допаѓа. Туку само ако ми се допаѓаат неговите/нејзините постови. И некој да ме заследи или адне, не му придавам значење. Ако некој ми се допаѓа, му пишувам. А другото е без врска.
Никако девојчиња немојте да се пуштате први! Мажот е тој што треба да се пушта прв и да ве освојува. Што треба девојките да прават? Да му купуваат букет на машкото, да му даваат комплименти, да организираат дејт и да платат? Ако машко не се труди да одвои време за тебе. Не му се допаѓаш. Ако си му пишала, те остава на seen или ти враќа по денови. Не му се допаѓаш. Ако му требаат месеци за да ти закаже дејт. Не му се допаѓаш. Ако му се допаѓаш, ќе направи сѐ за да биде со тебе.
Фемина ме направи маж Девојче сум . Ретки се тие машки во Македонија така што размислуваат. Тоа беа совети од девојче за други девојчиња, затоа што советот на момчето не беше добар.