Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Ако не ја познавам не ја прифаќам така да ако пријателка/познаничка ме заследила на тоа гледам само на тоа - се знаеме и затоа и се следиме.

Доколку ме заследила некоја која не ја познавам мислам дека е грешка, со некоја намера или нешто трето но на крајот од денот не ми е ни гајле зошто го направила тоа.

Anyshka and Mumoftwo30 like this.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Е како така? Епа нели сакате и цените коа женско ќе ви се пушти прва или не? Дури ни ако е симпатична и убава не ја прифаќаш? Уште грешка викаш..

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Зашто мизерно што се убаци?

Баш искрено си кажа каков си е.
    Не може сите да се прават цвеќенца и идеални.

Да и мене не ми се допѓа начинот на кој размислува ама тоа е реалноста.

North IcelanD and Mrs. right like this.
  4. Aenarion

Aenarion Истакнат член

1. Сеедно.

2. Не.

Mumoftwo30 likes this.
  5. TheDiva1

TheDiva1 Нов член

Сеедно им е затоа што не им се допаѓаат девојчињата што им се пуштаат.

Ако им се допаѓаа, тие ќе пишуваа први.

Tam4yy, st-el and Mrs. right like this.
  6. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Леле браво не разоткри сите, ваков врвен психијатар, психолог и гатач во едно не раѓа мајка по втор пат.

Last edited: Dec 28, 2024
  7. Oriental

Oriental Истакнат член

Скрос направи поента.
    Лично, мислам дека врз основа на првите видувања на жената треба да и евеќе јасно со кого има работа, и колку би била вреднувана за понатаму.
    Преку малите гестови се чувствува пулсот на развој на ситуацијата.

TheDiva1 likes this.
  8. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Ако може да ми пише ЛП машки член, повеќе од 30 год потребен ми е совет.
    Благодарам многу.

9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Епа шо, не ли е така како што кажа она? Или има друга причина?

И мене чудно ми е дека не сте прифаќале ако некоја непозната ве заследи, дури и симпатична да ви е, привлечна :?:

Што ако те свиѓа девојката, и сака она да ти пристапи прва? Значи шанси не даваш дури ни да воспостави контакт, така испаѓа.
    Па не знам како викате да не се глумело недопирливост, ако и вие истото го правите, тие што го правите. :)

TheDiva1 and TrueToMyself like this.
  10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Ти пишав.

11. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Па после се жалат зашо девојките не им пишувале први, зашо не покажувале иницијатива, само они требало да пишуваат, да се труделе....
    Па како да им пише некоја кога еве вака ќе пише на некој или ќе заследи и ќе се подуе тој одма ко некој меур, па изиграва кинеска кралица.

TheDiva1, Mrs. right and mickey18 like this.
  12. Alek90

Alek90 Истакнат член

Дали да им пишувам на сите девојки што ќе ме заследат (без претходно јас да ги заследам)?

13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Не.
    Тоа никој не го кажа. Прочитајте подобро и пореални бидете за што станува збор.

Значи те заследува некоја, која патем ти е баш симпатична и привлечна, а ти не и обрнуваш внимание, и го бришеш риквестот само заради тоа што не ја знаеш. Еве ја се чудам најискрено ако некој ова го прави, а е сингл, и сака и има потреба да запознава девојки. Не ми е верно дека постои вакво нешто, посебно кај машките.

TheDiva1 and TrueToMyself like this.
  14. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Тука збориме за чекорот на девојката која прва заследила и покажала иницијатива, и однесувањето на машкото во тој случај, а тоа дали на сите да им пишуваш зависи од тебе и твојот карактер и зависи што сакаш, а што нејќеш.

TheDiva1 and Mrs. right like this.
  15. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Не е така, има секакви луѓе по интернетов и социјалните мрежи и не се споделува се и сешто се секого. Мене ми е чудно како можете секој еден да прифаќате али тоа е ваша работа, не ви се мешам, јас имам друго гледиште. Веројатно да, незнајно не давам никому шанса на тој начин, во право си за ова.

Во однос на недопирливост, сосема сум отворен во живо но не преку ФБ/Инста исл. Може грешам, можеби не, est quod id est.

Anyshka and eliesaab like this.
  16. DACIA

DACIA Истакнат член

Исто мислење делам. Едноставно ми се восхитувам на сите вие што прификаќате рандом фаци по социјални мрежи, иако 90% е можноста да биде обичен дркаџија :D Или па ете остарев и не ги следам новиве трендови на запознавање :D

Anyshka and Aenarion like this.
  17. TheDiva1

TheDiva1 Нов член

Девојките се криви затоа што не пишуваат први (доста машките пишувале само). Девојките се криви затоа што пишуваат први (како смее да му пишува, ако не се познаваат од порано). Девојките се криви затоа што прифаќаат рандом луѓе на социјални мрежи (90% е можноста да биде само дркаџија). Девојките се криви затоа што не прифаќаат рандом луѓе на социјални мрежи (се прават недостижни).

Таман си е.

18. North IcelanD

North IcelanD Активен член

Оваа тема ја исцрпивме, дајте да решаваме други проблеми :)

19. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Повторно измислуваш работи и ставаш зборови во туѓи усти. Буквално пишав дека "тоа е ваша работа и не ви се мешам*", навистина ми е мистерија како од тоа заклучи дека жените се криви за нешто кога првенствено немаше никакво обвинение. Прави што сакаш, аднувај - не аднувај, воопшто не ми е гајле.

*Тука авторот мислеше на сите луѓе кои го прават тоа.

Борба со ветерници...

Anyshka and eliesaab like this.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Би рекла ставање зборови во туѓа уста би било ако те цитираше или се шо ќе кажеше да е интерпретација на твои мислења. Она горе е интерпретација на бар последниве месеци шо се пиши тука од страна на машки членој.

Само читај на сегде на форумов, и то само последниов месец- два е ова шо ќе пишам. Секој еден машки член кажва башка насока. Шо е нормално оти сите имаме преференци, ама многу често се става нешто како "суд".

Месецов беше кај шо се расправаше како женски требало да пристапат први оти и машките сакале да се тинтарени. Ок. Фер. За недела покасно да се расправа како не смеј женско да пристапи прво оти губела достоинство или нешто така. Никој не рече "курва" ама имаше толку virtue signaling шо не мораше конкретен збор да се искористи.

Еднаш се вели дека женски глумат недостижност оти не прифаќаат непознати и како смееле така, како да сте ни пристапеле, и социјални мрежи биле за дејтинг (да, и ова го имаше, имаше особи шо сметаа дека им должиме да ги прифатиме и да им дајме шанса оти инаку немало смисла, типичен nice guy муабет). Од друга страна, и на претходна страна има мислење дури, дека не треба да прифаќаме непознати оти има секакви дркаџии и дека уствари не е начин за запознавање луѓе.

Спомнав дека има особи шо сметат дека мора да даваме шанса на секој инаку ќе испуштиме нешто "добро". Ама ако одиш со поќе од 2-3 на кафе дејт во годината си "курва".

А, ако одиш на поќе од еден дејт, како смејш да неќиш секс за брзо? Зошто трошиме време? Ама немој пребрзо оти пак ќе бидиш курва иако и мажот то го сака.

Заклучокот е, шо и да одбериме за некој нема да одговара. Шо е океј оти не секој со секој одговара. Ама кога се делат совети и општо се збора за жени, не се кажва ова како преференца туку како осуда. Ние сме едноставно "криви". И зато, према мене, @TheDiva1 е 100% во право со пишаното погоре. Заклучок е за се шо се пиши генерално, не дека конкретно ти го пиша се ова.

Према мене, посекако секој треба да си прај ко шо му е ќеф и да трга граници кај шо мисли дека треба.