Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15

Види работата е што јас го знам девојчето и такво е како што го кажувам, сега без разлика како ќе ме сфатиш.... неможам се чувствувам повредено јас бидејќи претходниот ден толку ми се отвори дека ме сака и сето тоа и кога дознав..... како гром од ведро небо.. по ова мислам дека не ме заслу
    ува :( :@

2. oliolivera

oliolivera Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    26
    kamikazus@ заради цела таа ситуација и склоп на околностите мислам дека би требало сите да се замислиме безразлика дали машки или женски дали сакаме да го доживееме сето тоа а при тоа бегрижно да се впуштиме во тие врски без обврски и слични мувања ;)

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Со елементал ме разубедивте готово утре ќе му пишам ако го начекам на чет хахаахахаха :lol: :rofl:

4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Еј ми текна една сцена

онака се поставува сцената , лето е надвор дувка по малце
    ти се вракаш од напорен тренинг кошарка или тамо нешто и доагаш дома
    се поздравуваш тамо со родителите и право во твојата соба

Раката твоја почнува да и се тресат прстите и го притиснуваш копчето старт ..
    чекаш 2-3 мин и се пали тамо све убаво и онда идеме кон полуфиналето
    Фацебук
    ја уклучуваш Mozilata , Explorer ,Google Chrome ... и првите букви на тастатура ги пишеш
    Ф-А-Ц-Е-Б-У-К . Ц-0-М
    очите почнуваат да се отвараат и ја занемаруваат големиот замор кој падна врз нив
    полека почнува да станува топло во собата , воздухот станува све потежок и потежок
    и онда све се замрзнува за 3 секунди
    Доволно да го укуцаш пасвордот и адресата
    идеш Log In
    додека интернетот прави Log In ги собираш двете бели рачиња и викаш "те молам господе никад не сум барала од тебе ништо (Lier ! ) али сепак нека биде он онлине
    - се уклучуваш и одма на четот бараш , Го наогаш него
    кликаш на неговото име и пишуваш
    ЗДРАВО !
    али не врака , полека те опфака црнина .... незнаеш зашто му пиша , дали ке врати ....
    и тогаш он врака
    Здраво
    Крвните клетки почнуваат да се множат , Мозокот почнува да создава електрицитет , висок напон
    почнувате да разговарате

секој збор вреди , секој збор твоето срце го исполнува
    крвта во тебе врие , срцето чука како да е турбо машина застава 105 ,

напразно ти пишува зборови , не го пишува тој што треба , тој што го сакаш
    све станува забрзано ,
    времето лета ,
    мозок неможе од небо да слета

се прашуваш дали ке пише .. леле што ке се прави
    дали ке го каже тој збор, дали ме сака
    дали е тој вистинскиот
    и све станува уште забрзано
    Неможеш повеке , неможеш да дишеш
    Неможеш да гледаш
    умираш во себе полека
    што се случува , леле !!!!!!
    и тогаш тој пишува
    "Те сакам срце"

- АОФНАФПБЅБ-19БФ-1Б9ФББЧАОБФБАФПБАПИФБАПБФПАЅБ МЈАУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ АФ ФА АФ АФАФ АФА ФА WHO LET THE DOGS OUT

Возбудата те опфати и те бутна од столот , неможеш да станеш
    после 40 секунди стануваш

го гледаш мониторот и буквите
    му благодариш на господ

му викаш , ај уморна сум ке си легнам

се облакаш у пижами и легнуваш

пред да легнеш мислиш на него и заспиваш

слатки сонови

На De-lovely, Extraordinary.girl, Hiii и 8 други им се допаѓа ова.
  5. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Момци,ај едно прашање. Бидејќи мислам (колку што имам забележано) дека машкиот дел ни е од Скопје,не сакам да мислете дека имам задни намери со прашањево,чисто ми текна сабајле,па сакам да ве прашам.

Имате ли вие скопјани предрасуди за девојките од провинција? Ги сакате,не,има нешто што ви смета,не ви сметаат воопшто..? Реакцијата која ја имате,ако воопшто ја имате кога ќе ви каже дека е од друг град или нормално,ќе познаете по дијалектот..?

Фала ви однапред. :)

6. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Абе види, оние нормалните немаат, што е и логично, каква врска има тоа што не се од Скопје, нели?

Можам само да ти кажам дека оние кои имаат, во принцип се водат по тоа дека „Еј, брат, овие од провинција се многу попрости и полесно даваат.“ Воглавно таа предрасуда е кај машките во однос на џенцките што не се од Скопје, јас искрено многу побројни предрасуди имам забележано кај Скопјанките, кога се однесува на машки што доаѓаат од мали места (Скопјанки, не ве вбројувам сите овде, не ми се нафрлајте :lol: ).

7. kamikazus

kamikazus Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    70

Се согласувам со NightWalker дека има машки кои ги сметаат девојките од провинција за попрости и полесни... и се согласувам дека не се сите машки така што размислуваат...

Ама мислам дека во овој случај тие предрасуди до некаде имаат свое оправдување... затоа што и лично а и преку други имам запознато такви случаеви каде девојка дојдена од провинција прави се само за да се омажи во Скопје... или на пример, првпат е излезена надвор од дома, без никаква контрола и едноставно збеснува од што незнае што побрзо да направи... сега не се сите девојки дојдени од провинција такви но како и секогаш тие што го прават гореспоменатото а не се мал број за жал го создаваат таквиот впечаток и предрасудите кај повеќето машки.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mora

Mora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Еве, ја сум од провинција, и не знам зашто не ми се свиѓа тој збор, подобро кажано, од друг град :) Не ме сфаќајте погрешно, општо вака не ми се свиѓа изразот.
    А од друга причина што мислам дека е посоодветно "од друг град" сега ќе кажам. Значи вака: тоа дека девојките идат во Скопје само да се омажат таму не сум веќе сигурна колку е точно, затоа што, по 6 месеци конечно отидов дома, поточно кажано, по шест месеци излегов на кафе, во град. Е па што видов се шокирав: секоја втора, трета девојка околу моја генерација -/+ 2 години, беше омажена (и со дете). Значи не одат ни во Скопје веќе само за да се омажат, туку ова веќе помодарско стана, се осеќам ко суртук старомодна бе. Баба. А тоа дека само девојките кога ќе дојдат во Скопје било дали студии, било дали викенд провод и се растур прават, тоа мислам дека важи (за жал) за секоја девојка кога оди во друг град (кога веќе правиме муабет за девојките). Бидејќи и во мојот мал град сум била сведок на девојки од Скопје па не знаат крајот кај им е. Значи, го спомнав Скопје, бидејќи главната приказна се врти околу главниот град.
    Инаку, верувам сите биле барем еднаш на одмор или викенд, празник во Охрид, па сте биле сведоци што се случува....поентата ми е, било каде, се губи контрола. А "провинцијалките" повеќе се памтат, затоа што, па и се подолго време на едно место, еве Скопје. Исто, тоа дека идат во Скопје и веднаш се полесно журки мурки мувања, може е полесно, поголем град, ама за тие што сум чула такви муабети, такви си се и дома. Така да, мислам дека и луѓето не треба да стартуваат со предрасуди. Јас лично се почувствував навредена неколку пати, поради вакви некои стереотипи, кога ќе излезам и веднаш по прашањето "од кај си?", кога ќе одговорам, по 15 мин следува прашање: "сакаш да прошетаме?" "ај со мене до соба да ме дружиш да си ги земам цигарите". Доколку станува збор за журка негде или слично.

9. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Mora,да не ја преправаме темава во тоа за провинцијалки и не,има една цела тема за тоа која мислам веќе е заклучена. ;)

Им благодарам на момците за одговорите. :)

10. Mora

Mora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    ах ок, сори, не ни сакав да ја преправам :) бидејќи беа ставени како прашање во пост, затоа искоментирав.
    и јас им благодарам на момците :)

11. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Офф топик алерт

ЕлеМентал ви е, како што мнозинството љуби да каже...провинцијалец, и одамна веќе решив да не се замарам со докажувања и препукувања во врска со самиот збор што се употребува за се што не било породено и израснато во главното селце. Прво, бидејќи нема да сменам ништо. Луѓето ќе зборуваат што сакаат и ќе ги употребуваат изразите што мислат дека се соодветни. Второ, бидејќи мислам дека се во голема мера во право. Тука би сакал да се надоврзам на тоа што го пиша Nightwalker дека скопските мажиња ги сметаат девојките од страна за полесни. Па факт е дека се полесни. Нормално, не уживам во признавање вакви работи, но јас никогаш не сум сметал дека таа провинцијалска слика ме прикажува мене во реално светло. Затоа ми е сеедно.

Денес со братчето најдовме стан во главното селце, за престојната академска година, и во целата таа мобилизација видов еден куп девојки, fresh out of the provinces, цели возбудени и навлажнети што ќе учат во Скопје, а потајно мислат на машките од градот. None of them would admit it, but I smelled it on them. Простотилак не се крие.

И сега оној досадниот повторувачко - папагалски дел...да да, има исклучоци

На seksi и Vitorija им се допаѓа ова.
  12. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Имам прашање до момциме :) Колку вие машките гледате на финансиската состојба на девојката?Дали доколку е богата вас повеќе ви се допага ?Би оделе ли со некоја пради парите?Јас мислам дека момците повеке ги забележуваат оние од повисокото ниво облечени во марки отколку оние скромните :| за жал.Грешам ли :?: Чекам ваше мислење бидејки има нешто што ептен ме копка на оваа тема.

13. kamikazus

kamikazus Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    70

За жал во денешниов наш свет има такви машки... кои ја гледаат финансиската состојба на девојката и кои таа им е битна... но мислам дека тие се малцинство... од една страна затоа што машкото его не дозволува девојката да му плаќа за се, или таа да го носи дома секогаш или таа да му купува мобилен, облека, компјутер... или да му плати одмор... од друга страна затоа што оние машки кои што вистински сакаат некоја девојка, не им е битно каква е нејзината финансиска состојба воопшто...

Е сега како што реков за жал постојат тоа малцинство машки кои од некоја своја причина, обично затоа што потекнуваат од посиромашно семејство или средно, па бидејќи не сакаат да заработуваат за животот како сите нормални луѓе, целта им е да најдат богата девојка па која и да е и што и да му прави...

Инаку мене како машко во принцип секогаш ми било глупаво да прашувам каква е нејзината финансиска состојба, барем на почеток, после си дознаваш со тек на време како се зближувате... и еднаш лично ми се има случено девојка да ме праша дали би ја сакал затоа што е сиромашна и и се налутив затоа што дури и помислила да ме праша такво нешто...

А што се однесува на тоа кого забележуваат машките... јас мислам да земеш две девојки во град и едната да ја облечеш на пазар во мини сукња и деколте, а другата со нешто позатворено ама од најскапата продавница во градот, ја мислам дека 9 од 10 машки ќе се завртат и ќе и пријдат на првата... а тоа 1 машко што ќе и пријде на втората или е некое нормално машко кое што сака понормално облечени девојки или е метро/геј сексуалец па знае тоа на нејзе колку чини, или е тој од веќе спомнатото малцинство што сака девојка со пари...

И мислам дека тоа се кажува...

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mazipol

mazipol Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Се рабпти за карактери и ни кај машките ни кај женските не се сите по стандард, секаде има исклучоци. затоа мислам не треба да гледаме генерално, секој за себе си е посебна единка..индивидуално.

15. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Јас не гледам воопшто, битно ми е да е згодна, убава, интелигентна, образована, да си одговараме по карактер и по можност да вежба, пари ама најмалку ме интересира дали има :) .

Според мене машкото треба да може да заработи и за двајцата (или барем да се потруди) а ако девојката сака и самата да работи или му помага во заеднички бизнис уште пофино :).

Пс. Ги забележуваме згодните девојки и тие облечени со стил а дали е облечена во марка или нешто друго освен ако не си ептен сноб нема да ти биде толку битно :).

На Hiii и seksi им се допаѓа ова.
  16. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Да си ја признаам сопствената заостанатост во одредени полиња...мене не ми е јасно како има машки што се на некој начин спонзоруши и си бараат само побогати девојки кои ќе ги частуваат или што ти знам таму...

Најискрено, барем според мене, во денешната општа криза и немаштија, што е една сурова реалност за мнозинството, сметам дека на повеќето машки не би им било пријатно да се зближат со некоја што може да го купи со се гаќи, условно кажано. Кога веќе спомнуваш марки, да ти ГАРАНТИРАМ нешто за машкиот ми род...машките не можат да забележат марки на девојка. Ептен ептен мислам може да се ретки тие што ќе ја прочитаат колку пари навистина фрлила на гардеробата. Повеќето забележуваат само како и стои таа облека, а иднивидуалната проценка е секако токму тоа, субјективна.

Да не забегувам многу од темата. Од мое искуство, машките не се ништо посилно привлечени кон девојки кои се, или барем промовираат статус на богаташки. Токму спротивно. Сум забележал дека си имаат создадено стереотипи дека се разгалени, трошаџики, татини мази кои не би се поднесувале во врска.

Е затоа авантуричка со некоја таква, па после да ја откачиш, ќе бидеш the hero in the neighborhood.

Ова ми беше генерализација, општо што сум забележал.

17. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Елементал една твоја реченица ми појасни нешто
    најверојатно се работи за вакво нешто (анализирајки ги и претходните случки оваа реченица е објаснувањето) :) благодарам на сите што се потрудија да ми го објаснат прашањето.

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    имам другари од козле е тие навистина гледаат колку е девојката матријално ситуирана и од каде е, значи ако не си на нивно ниво нема шанси да те дружат а камо ли нешто повеќе со нив да имаш.

на мене ми е битно да има добар стил, да и стои добро тоа што го носи отколку да е целата брендирана :)

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Пред неколку часа си го видов симпатијата и бидејќи и е брачед на другарка ми дојде и се поздрави и јас цела го направив со сјај за усни и јас цела ваква :$ и тој цел :$ не знам зошто не сака да пише на чат можеби му е непријатно зошто му се најверна другарка на брачеда му не знам повеќе што да мислам .... ама дефинитивно јас ќе мора да го направам првиот чекор :$ :$ :$ .... не знам ни што да му пишам...

20. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465

Извини што те измачкав ... Ако нејќе да биде со тебе ќе знаеш мора да е до сјајот . :wasntme:

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.