Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    213
    Не мислев на тебе, на другите 2 членки што бараат извештај на 5 минути.

Намерно ти правел така зашто мисли дека си го одбила. Ем сакал те направи љуборморна ако пред тебе зборува со друга (ти кажува можам одма да те заменам), ем одмаздољубиво, намерно ти ставал тегови за да се мачиш да ги тргнуваш. Типот, по карактер, звучи како вистинска прилика :rofl: во многу голема загуба си

На Billy Idol, newme, INNERBEAUTY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    5.604
    Ко што реков, опасен:D (за себе и околината, со нагласок на себе). :D

На newme и Alek90 им се допаѓа ова.
  3. Mart1na

Mart1na Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    94
    многу добро се разбирате и вие после делите совети.

На Sweetymk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    103
    Така и јас мислев . Мене од такви мажи ми се гади ,не му е баш успешно. Плус нормално не седев како мутава туку му вратив за тегот на ист начин . А за другото баш ме заболе шо ме заменал лесно. Ни ми е дечко ,ни ми е маж,ни па е карактерно посебен. А симпатични мажи има доста.

На Alek90, Stark и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. decko_91

decko_91 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2024
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Може има некои женски што го знаат ова ама ја да си кажам.

Не прифаќајте машки што не ги познавате на социјални мрежи, освен ако не сте заинтересирани за нив. Ако мислите дека сте се заебале, а меѓувреме он ви пише здраво, не враќајте на пораката. Од култура враќање никако. Може и да го избришете.

Го губите неговото време и вашето.

На Au revoir му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    33
    Девојки, дали некогаш сте размислиле како да се справите со непознати барања на социјалните мрежи? Еве еден совет:

Ако добиете барање од некој што не го познавате, размислете дали сте заинтересирани за контакт пред да прифатите.Можда како авантура испадне за да се запознаете со некој нов. Ако има многу слики и видеа споделено значи вреди барем да почнеш разговор со нив. Доколку се двоумите или сметате дека прифаќањето не било најдобрата одлука, а личноста ве контактира, нема потреба да враќате на пораката од „култура“.
    Јас на пример ги прифакам пораќите од сите луѓе сто ми пишуваат, (It's called being nice) ,
    ти можеш барем да пишете на лугето и да дознаете сто праваат и само да им кажете извинете не сум заинтересирана да разговарам со вас. Така е подобро наместо само да ги блокирате или да ги егнорирате. Пробајте ако сакате многу помага.

Вашето време и енергија се важни. Подобро е да поставите граници отколку да се впуштате во непотребна комуникација. Што мислите за ова? Како вие постапувате во вакви ситуации?

7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.723
    Допаѓања:
    23.936
    Шо има да размислувам за тоа, не е некоја ајнштајнова теорија па да си ја тупам главата. Едноставно не прифаќам непознати. Не пишувам на непознати, не враќам на непознати.
    Едино ако ми се допадне на изглед, можам да вратам и да го тестирам дали е интелигентен колку шо е убав. Ако падне, не му пишувам повеќе.

Многу значење им давате на социјалните мрежи. Мислиш дома ви дошле.

На theowndemon, Anyshka, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    33

Има логика во твојот пристап – поставуваш јасни граници, што е важно за онлајн безбедноста и заштитата на личниот простор. Но, дозволи да ти понудам и друга перспектива – социјалните мрежи можат да донесат позитивни искуства кога се користат мудро.

1. Можност за нови контакти: Иако не секоја покана ќе води до нешто смислено, многу луѓе запознаваат пријатели, деловни партнери или дури и животни партнери преку социјалните мрежи. На крајот, никогаш не знаеш кој може да биде од друга страна.

2. Размена на идеи: Некогаш, и непознатите луѓе можат да понудат инспирација, интересна перспектива или вредна информација. Разговор со некој што не го познаваш може да отвори нови хоризонти, дури и да те изненади позитивно.

3. Професионални можности: Многу луѓе наоѓаат работа, соработници или учат нови вештини преку комуникација на социјалните мрежи. Понекогаш, случајни контакти можат да водат до големи можности.

4. Практика на поставување граници: Дури и ако одлучиш да комуницираш со некој непознат, тоа може да биде можност да научиш како да поставиш здрави граници и да вежбаш комуникација со луѓе кои имаат различни интереси и стилови на изразување.
    Точно е дека социјалните мрежи не треба да се сфаќаат премногу сериозно, но исто така имаат потенцијал да додадат вредност во животот, ако ги користиме со доза мудрост и отвореност. На крајот, важно е да пронајдеме баланс помеѓу заштитата на личниот простор и отвореноста кон нови искуства.

9. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    33

Одлична поента! Игнорирањето или блокирањето на некого без одговор може да има емоционално влијание врз таа личност, особено ако имале добри намери. Еве неколку размислувања на оваа тема:

1. Емпатија: Зад секоја порака стои вистинска личност со чувства. Игнорирањето на нечиј обид за комуникација може да ја остави таа личност повредена или разочарана, особено ако се надева на позитивна интеракција.

2. Влијание на самодовербата: Кога некој е оставен без одговор, тоа може да го натера да се прашува што направил погрешно или да се чувствува несигурно. Мала, љубезна порака може да спречи тие чувства и да покаже човечност.

3. Делиме одговорност: Сите сме дел од заедница – дури и онлајн – и начинот на кој комуницираме може да има траен ефект врз другите. Ако не сакаме да комуницираме, можеме љубезно да го соопштиме тоа наместо целосно да игнорираме.

4. Реципроцитет: Сите ние во одредени моменти сме барале внимание или пријателство. Како би се чувствувале ние ако некој што го почитуваме не одговори на нашата порака?
    Секако, тоа не значи дека треба да комуницираме со секој што ќе ни пише, особено ако чувствуваме непријатност. Но, мал гест на љубезност може да направи голема разлика во нечии очи. На крајот, сè зависи од балансот помеѓу зачувувањето на сопствениот простор и покажувањето емпатија кон другите.

10. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    32.788
    ChatGPT ти ли си? 8-|

На Vikktorr, Realist1, Wideperpetual и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    33
    Девојки, важно е да знаете дека и момците имаат чувства. Како што и вие се повредувате од нечие однесување, така и тие можат да бидат засегнати од игнорирање или груби зборови. Еве неколку размислувања за подобро разбирање:

1. Покажете емпатија: Секогаш е добро да се обидете да ја видите ситуацијата од нивната перспектива. Не секогаш е како што изгледа – момците можеби прават грешки, но најчесто има причина зад тоа. Давањето шанса да објаснат е знак на зрелост.

2. Јасни граници: Наместо да ги блокирате или игнорирате, поставете граници и кажете што очекувате од нив. Многу момци ќе го почитуваат тоа ако знаат што точно сакате.

3. Не генерализирајте: Не сите момци се „лоши“ или „џентлмени.“ Секој човек е различен, па обидете се да избегнете брзи заклучоци без да ја слушнете нивната страна.

4. Доброто повлекува добро: Ако покажете љубезност и разбирање, веројатно и тие ќе ви возвратат со истото. Едноставно правило што создава здрави односи.

5. Комуникацијата е клучна: Наместо да претпоставувате, прашајте ги зошто се однесувале на одреден начин. Искрен разговор може да избегне многу недоразбирања и болка.
    На крајот, важно е сите да бидеме внимателни кон туѓите чувства – без разлика дали сме момци или девојки. Однесувањето со почит и разбирање секогаш создава подобри односи.

12. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    33
    hahahahah да малце ми е од ChatGPT па многу помага ChatGPT со долго разговарањје.

Да, повеќето од ова го пишав на ChatGPT, и морам да признаам дека многу помага кога станува збор за долгите разговори или кога е потребно мислите да бидат изразени на појасен, подетален и професионален начин.

Едноставно, некогаш е тешко да се најдат точните зборови, особено кога сакаме да бидеме јасни, љубезни и да избегнеме недоразбирања. Тука влегува ChatGPT – како алатка што ти помага да ги организираш мислите, да ги прошириш идеите и да пренесеш што мислиш на најдобар можен начин.

Голем дел од она што го пишувам овде е комбинација на моите мисли и насоките што ги давам на ChatGPT. Го користам како алатка за подобро да ги структурирам и збогатам моите пораки, без да ја изгубам суштината на тоа што сакам да кажам.

Сметам дека комуникацијата е исклучително важна, особено кога разговараме на теми кои бараат емпатија, разбирање или решавање на конфликти. На крајот, целта е не само да зборуваме, туку и да се разбереме – и ако технологијата може да помогне во тоа, тогаш зошто да не ја искористиме?

13. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    33
    Ако ние само блокираат и игнорираат секој маж што се обидува да ги контактира, тогаш како сме поинакви од оние што ги осудуваме? И, која е поентата на социјалните мрежи воопшто? Социјалните мрежи беа измислени за да останеме поврзани со пријателите и семејството, но и за да имаме можност да запознаеме нови луѓе.

Со игнорирањето на секој обид за комуникација, го губиме духот на она што значи „социјално“ во социјалните мрежи. Наместо тоа, треба да се потрудиме да комуницираме со почит и да изградиме односи кои се базирани на разбирање, отвореност и поставување јасни граници. Само така можеме вистински да ја искористиме вредноста на овие платформи.

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.402
    Допаѓања:
    9.119
    Сачувај боже, чат гпт за на форум да користиме:headbang:
    Не знаеш сам да составиш мислење и да имаш свој став? Па и на форум ќе барам чат гпт помош... (facepalm)

На black-angel, neno0o, sino.o.oka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    5.727
    Ти си вистинска личност или има ChatGPT на форумов?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    33
    Вистинска личност сум , јас само користан CharGPT за долги разговарања и друго. Многу ми помага со работи. И на факс

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.723
    Допаѓања:
    23.936
    И сега, по твое ние требаме да даваме контакти и путки на сите шо ќе ни пишат на фб? Само затоа шо момците имале чувства?
    Ма ајде бре, не дробете манџи, боли ме курац како ќе се чувствува другата страна. Не ми се допаѓаш и готово, нема шо да ти враќам на пораки. А ако бидеш досаден и на блок ќе одиш.
    Па ако сакаш после и самоубиј се.

На Amellie13, evinaevina8, Anyshka и 6 други им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.021
    Допаѓања:
    16.140
    Ми текна прееска нешто, размислував.
    И досеа двајца ми имаат речено ' иста си како сестра ми'.

Wtf???

19. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    369
    Nekoe masko vo lp da mi pise?

На Stark и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  20. Cutiepie1