Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Можно е . Ама ете пробав да му прам муабет ,да го скршам мразот ,што ли треба да направам ,не сум јас машко .Покажувам заинтересираност ,мегутоа смачено ми е од недоволно заинтересирани машки ,или мажи кои губат заинтересираност кога женското покажува. Што е до мене ова го свакам како да претерувам ,како да не е заинтересиран доволно .

2. black20

black20 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    123
    да не има некоја ?

3. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Тоа не знам .
    И како да реагирам сега ,ладно или?

4. black20

black20 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    123
    гони го има други мажи :D

На newme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    16.991
    Ако не преземи тој некој чекор никако.

На newme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    6.483
    Do it 8) нема што да изгубиш.
    Со дечко ми сме веќе 4 години заедно, јас му пристатив прва и после извесно време ми кажа дека тоа му било turn on. Исто така ми кажа дека он секако ќе ми пристапел мене, ама јас сум го претркала. :D

На IvvaNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.411
    Добро шо значи кога маж(дечко) сака намерно да ве прововцира за да сте љубоморни? Или барем така јас го доживеав Ама прееска сум се изнервирала зборуваше толку дрско отворено со некоја “колешка” во кола а телефонот на спикер. Не знам како си преќутив, иначе се случи пред тоа една случка еден човек додека шетавме да ми дофрлува нешто (непознат а во моментот тој беше во една продавница ама сепак виде)…
    Иако јас културно го игнорирав

8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.322
    Допаѓања:
    21.566

Drama prince? :rofl:

9. black20

black20 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    123
    Типичен селјак

10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.411
    Ok

11. Sinol

Sinol Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Дали би простиле враќање на веренички прстен после караница, караницата инаку беше поради неговите родители кои сакаат да бидат дел од организирањето на свадбата, а јас сакав ние да си организираме, без многу адети и обичаи и мешање од страна.

На Kale90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    870
    Koj go vrati? Inace ne, ultimate disrespect I nizok udar koj I da e

13. Sinol

Sinol Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Јас на свршеникот, во нервозата, го вратив прстенот, му кажав дека не може да продолжиме. По неколку сати го побарав потоа да се смириме. Сакав јас и тој да одиме и да си закажеме ресторан и слични работи, татко му сакаше да иди со нас, а јас го замолив да не иди, бидејќи сакам да одиме само ние двајца. На тоа свршеникот кога бевме сами ми изреагира бурно, дека сака неговите родители да бидат дел, а јас му кажав дека сакам само ние двајца. Тука настана малку караница, и работата ескалираше до таа крајност.

14. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    870
    Se e okej, ama vrakanje prsten e preteruzam. Bar spored mene.

15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.928
    Допаѓања:
    16.933
    При секоја караница не се вади прстен, прстенот се вади само тогаш кога дефинитивно е крај. Според мене претерана ти е реакцијата, за убаво одите да договарате, а ти му враќаш прстен. Не може секогаш работите да бидат како ние што сакаме, некогаш треба да се прави компромис и да се почитуваат желбите и на партнерот и да се најде заедничко решение. Не гледам ништо страшно што со вас бил и неговиот татко, особено ако татко му го плаќа својот дел од свадбата, а ако од ваш буџет си ја финансирате свадбата тогаш нема причина да доаѓа, и да дојде ваша ќе си биде одлуката за се поврзано со свадбата, не гледам причина зошто родителите да не бидат вклучени при процесот на подготовка и за нив е тоа радост, се е во ред додека не ви наметнуваат ставови, може да си кажат мислење, да го испочитувате нивното мислење, а на крај сепак конечната одлука да си ја донесете вие двајца.

На Mumoftwo30 и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    42.264
    Ахам, значи и татко ми ако ми даде своеволно пари за шопинг, треба да дојде гаќите да ми ги избере? Не сум знаела, али памет за друг пут...

Иначе за членкава, пази за што се сака и неговите да бидат дел да не речам се мешаат кај што не им е работа, оти после ве читаме у Свекрви и Проблеми у бракот.
    Подобро размисли дали ти сакаш да продолжиш понатаму.

Чим прстен си му вратила, значи не ќе дае само тоа, него има и други проблеми кои те тиштат. Доста веќе се лажеме дека секоја реакција на незадоволство е избувлива. Понекад на човек, пардон жена и е преку патка од некои работи.

На LiquidLuna, GirlLove, Just.do.it и 7 други им се допаѓа ова.
  17. SeñorPink

SeñorPink Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    190
    Па по пишаново е ко мамин и татин син да си ги форсира мама и тате у бракот. Малку лингурски ми е мама и тате у секоја манџа да се.

18. Sinol

Sinol Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Цело време се обвинувам, се обидувам да разберам каде беше грешката, дали избрзав со реакцијата. Инаку и јас мислам дека е малку мамин син и многу им попушта.

19. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    870
    Izvini mu se od srce I objasni mu deka bilo izbrzaja reaiciua I kazi mu deka preferiras da idete samo vie dvajca

20. Sinol

Sinol Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Мислам дека е премногу навреден и самиот не знае како да продолжиме после ова. Посебно поради тоа што прстенот му го имав вратено претходно пред неколку месеци поради слична караница, пак околу родителите.