Така де, а и ако чекаме од други да ни издржуваат деца, ехеее... Некои деца нивниот татко не ги издржува, не па некој си трет.
За во Македонија мислев, не знам дали постои некаква статистика и истражување, тврдењево ми е според моја лична перцепција, од ситуации на блиски особи. Можеби грешам, мада еве, повеќето мажи овде се изјаснуваат дека не би. Нека го ѕирне истражувањево @Aenarion кој тврди дека цел свет размислува исто како и повеќето овде. Е сеа, не знам дали овие кои не би, во случај утре (хипотетички) да имаат разведена ќерка со деца, би го делеле истиот став. Јас лично не би, ни разведена со деца, ни сингл без деца, не сум Васил Зафирчев.
Обично не сум judgemental за ништо, ама никогаш нема да ми биде јасно зошто би му сметало дете од партнерот и единствено мислење ми е дека не можеш некого навистина да сакаш а да не му го сакаш детето кое ни малку не е виновно за ниедна ситуација предизвикана од родителите. @Stark не знам дали е сарказам ова твоето, ама ако не е, може да знам зошто баш вдовица? Може семејно насилство трпела жената, може едноставно одлучиле смирено да се разделат, што има лошо ако другиот родител е жив?