Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    9.281
    @Космонаут Си направила прв чекор и повеќе од доволно.

Да бил вистински заинтересиран, досега веќе и на кафе самите ќе сте биле. Trust me :nod:

Не му се замарај воопшто. Не можеш да упропастиш ни дружење со друштво ни одење на дејт ако тоа е вистинското за тебе :*:

На Tam4yy, FlirtBerry, rainbowec и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    1.549
    Зависи каков е ако е срамежлив ќе му треба долго време за да земе сила да ти пише, ама сепак ако е заинтересиран ќе пише.
    Ама штом си направила ти прв чекор веќе не верувам дека е до толку срамежлив па да не пише.
    Дури и што велиш ти ако бара за сериозно, како ќе најде ако не проба да даде шанса?
    Ако од прво гледање бил заинтересиран за тебе, а имал твој инста уште вечерта кога стигнал дома ќе ти пишел.

На FlirtBerry, TrueToMyself, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.662
    Допаѓања:
    17.570
    Супер си се поставила. Почекај го сега него.

На Gosh, FlirtBerry, rainbowec и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    410
    Од една страна се согласувам со другите коментари дека си направила доволно и може да го почекаш тој да ти пише. Но, од друга страна, ако сакаш да ја турнеш работата побрзо да оди, најди некое меме поврзано со некоја од темите што сте разговарале вечерта и прати му во порака, да го продолжиш разговорот и да видиш што ќе се случи понатаму.

На Alex.T, Космонаут и Billy Idol им се допаѓа ова.
  5. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.390
    Its giving desperate

На eliesaab, FlirtBerry, Wideperpetual и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    410
    Не се согласувам со тебе :P

7. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.184
    Имам јас едно прашање до машките членови. Ми излезе едно видео на тт кај што вели дека на машко најважно во врската му бил сексот, поважен и од храна и ако со вашата партнерка немате редовно и наоѓа изговор за да немате сте оделе кај друга само за секс а подоцна сте се враќале со голема љубов кон партнерката. И машки коментари под ова во стилот "Да така е".
    Прашањето ми е што ако вашата партнерка не сака секс пред брак? Ќе чекате до брак со неа и ќе и бидете верни или ќе ја изневерувате постојано? Или ќе и раскинете бидејќи сексот ви бил најважен од се?

8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.551
    Допаѓања:
    41.550
    Сексот е природен дел од интимноста меѓу партнерите. Еден од најдлабоките и најинтимни начини на поврзување, не само физички, туку и емоционално и романтично, особено кога постои вистинска љубов меѓу двајцата.

Кога тој аспект недостасува, врската губи дел од својата блискост и се сведува повеќе на платонска поврзаност отколку на зрела, емотивно исполнета врска.

А и реално, како можеш да знаеш дали сте компатибилни во интимниот живот ако немате секс пред брак? Би сакала ли да го поминеш остатокот од животот со некој со кого можеби не си компатибилна во тој дел?

Од друга страна, постојат и луѓе, и мажи и жени, кои избираат да чекаат до брак поради религиозни или лични убедувања. Ако за тебе сексот да се случи тек во брак е важен дел, тогаш најдобро е да бараш партнер кој ги дели истите вредности и ставови како тебе.

На Tam4yy, senjorita-v, Biljarkata и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    9.281
    @Just_a_kid Мажи ќе дадат секакви драматични објаснувања, освен фактот дека повеќето се длабоко себични саможиви суштества кои не мислат на никого освен на себе (heidy)

Бидејќи животот не е само секс. Во животот се случуваат бремености, болести, загуби. А понекогаш и едноставно не ти е периодот :bug:

И ако мажот до тебе нема поддршка и разбирање за тебе, ако не ги решава проблемите заедно со тебе, туку оди со друга бидејќи немал секс, па уште и ти вели ти си крива за тоа - таков не ти ни треба in the first place :~:

А со маж можеш да имаш и најредовен секс со него, и да си најсовршена од секој аспект, и тој пак да си брка други на страна ^_^

Затоа не е најважен сексот, туку мажот до тебе да биде маЖ и човек на место, кој ќе биде вистински вљубен во тебе и ќе те почитува.

Не обраќај внимание на кромањонци по ТикТок коментари и не мисли само на тоа што му е на мажот најбитно во една врска, бидејќи во таа врска си и ти :l:

На Tam4yy, TrueToMyself, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    749
    Еве јас можам да кажам за себе пошто сум бил во таква ситуација со бившата што одев нејќеше да имаме секс до брак и бев спремен да ја чекам без разлика што тој период јас не бев во верата го почитував и ценев нејзиниот став што сака да се чува за брак и никогаш не ми ни паѓаше на памет да ја оставам за тоа меѓутоа во меѓувреме се скаравме за нешто 10то па не дојде ни до секс ни до брак шта чеш не било за да биди ама не жалам што ја чекав пошто сега од оваа перспектива како верник ја разбирам многу подобро па ниту јас сега не би правел ништо со никоја пред брак :)

На Bloomtt, eliesaab, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    1.391
    Све ти паѓа во вода ако немаш љубов и разбирање.:angel:
    Вистински маж не се држи само до сексот. Не викам дека не игра голема улога, но пред тоа би ставила многу по важни работи, љубов, мир, емоционална поддршка, разбирање итн.

На Tam4yy, DEFNEDEFO, Mr.Limonko и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Ѕвездена

Ѕвездена Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2025
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    388
    Не се замарај со коментари на социјални мрежи. Зрел маж не губи време во бесцелни "дискусии" на тт.

На Tam4yy, Just_a_kid и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  13. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    410
    А зошто би била ти во врска со партнер што те изневерува редовно?

14. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.184
    Не реков дека би била..

15. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    1.549
    Истата секунда кога ќе го каже ова ќе клекам да ја запросам. :rofl:

Јас би чекал... Не би сакал да ја натерам на нешто ако не е спремна. Љубовта не се докажува преку секс, туку преку трпение искреност и доверба. Не би можел ниту да имам секс со друга жена, само поради тоа што партнерката не сакала, без разлика која е причината.
    А и тешко ова што го кажа дека одат за секс со други а потоа се враќаат дома со љубов кон партнерката, ти ако сакаш некој нема да правиш работи кои што би го повредиле другиот ако дознае...

Секос е важен во една врска ама не е најважен.. Сексот во врска треба да дојде како јагодката на тортата, се запознаваш, се врзуваш емоционално, градиш, работиш на врската и на крај секс. Тортата и без таа јагодката ќе стои ама не е убава така, изгледа како нешто да и фали, а ако прво ја ставиш јагодката па врз неа правиш торта нема да ти стои таа торта на таа јагодка или ќе ти се смачка јагодката или ќе ти се уништи тортата.

Со сексот тешко маж да врзеш емоционално, жените се тие кои што најчесто се врзуваат и емоционално по секс со некој.

Ако на еден маж сексот му е најважен, со него не можеш да градиш здрава врска.
    Можеби чекањето потешко ни оди, ама ако навистина те сака и почитува ќе те чека колку и да треба.

Ти треба да си му на прво место не сексот, не хранат..! :!:

На Biljarkata и Just_a_kid им се допаѓа ова.
  16. SeñorPink

SeñorPink Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    293
    Брат не си ебал затоа муабетиве ги праиш на Фемина, не ти даваат, не се секирај.
    Сексот пред брак е апсолутна потреба, оти шо ако не си одговарате сексуално? Шо ке праиме ондак?

17. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    410
    Ќе се разведат :rock:

Остај го човекот да си каже мислење, немој толку строг да бидеш

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.390
    Дали тоа сексот го споредуваш со торта и јаготка? (facepalm) патетично ми звучи муабетов ..

На Angie1432, Billy Idol, FlirtBerry и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    1.549
    Само обична споредба како според мене се гради една врска и кога е време за секс..
    Не мора на сите да им се допадне споредбата. :D

Дали сум ебал е моја работа. И незнам што треба да ми дадат.. Нити ми даваат ниту земам нешто. (facepalm)
    Тоа што ги почитувам одлуките и границите на партнерката е друга работа и нема врска со тоа дали сум ебал или не..
    Ќе најдеме начин двајцата заедно за да си одговараме, нема потреба да се секираш ти толку .. Многу поважни работи во врска има од секс..

Последна измена: 16 октомври 2025
    На eliesaab, Just_a_kid и milkyway^^ им се допаѓа ова.
  20. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.457
    Допаѓања:
    6.702
    Јас не би чекал до брак и би го направил или едното или другото. Не е дека ни е најважно само на нас, туку подеднакво и на машки и на женски им е важно.