@franca А зошто би ти пречело името? Мислам дека најмал проблем е името, можеш ти како сакаш да си го викаш. Ти дали би го сменила името и дали би се налутила ако на некој не му се допаѓа твоето име?
Тотално небитна работа, ако ради името не сака да е со мене нека пали одма.Име да мењам за да ме сака некоја, боже ме сачувај.Ја на пример Рашко се викам, увек згодни женски имам, мислам дека среќа ми носи.
Психолошки гледано значи дечкото е добар на многу полиња чим името останало да е мана инаку за друго би ни се жалела.
Остај не сакање, ќе ти рече некоја ај да се преселиме и после ќе те тера да менуваш име... Пример Јужен Ратко. Маки....
Дали мислите дека мажите посилно се заљубуваат во девојка која ќе ја "ловат" со месеци и ќе биде малку недостижна за нив или ако со некоја "кликнете" скроз е небитно кој на кого прв пишал / поканил за состанок.
Тоа порано било , во денешно време никој ниту чека ниту трча по некој, ако не сакаш ти ,има кој сака, каде упали и тоа е
Како на најбезболен начин да се каже на некој дека едноставно не ве интересира и не сакате ништо со него , ако воопшто постои таков начин?
Директно и искрено. Ќе кажиш дека го почитуваш тоа што се потрудил но дека не гледаш ништо меѓу вас, не можеш да се пронајдиш себе си со него, подобро да си искрена отколку да го ставаш во заблуда и да му даваш лажна надеж. Ова е најбезболен начин, да го соочиш со реалноста што поскоро и тоа е најдобро за двајцата отколку со игнорирање и гоуст. Биди искрена, ништо повеќе.
Најдобро да му кажеш директно дека не сакаш ништо со него.. Само со син или со не враќање не бива, греота е, особено ако подолго сте си пишувале.