Никако да сфатат простите македонски мажиња дека еве мене како жена и верувам и кај други жени исто без љубомора(мала секако), без знак дека ти значи некој со вакви лабилни муабети “нека лајкува нека се ебне шо” никогаш нема да ме задржи во врска. Одбивно ми е. Сега секој за себе си знај.
Не е проблемот во мажите а во нас е, ние трчаме по такви со надеж дека ќе се сменат а тоа никогаш не искача. Има дечки паметни вредни способни, сами живеат си тераат свој живот, ама тоа ние не го сакаме иако 2 пати сум запознала такви дечки каде што знае со поглед што сакаш ама тие нема да толерираат дисреспект или изневера а тоа не го сакаме. Сакаме некој што нема каде што ќе биде со нас без разлика дали сме го повредиле или не, дали има надеж или не.
Зошто тогаш даваш шанса на тој што нечини, знаејки дека не чини уште од првото здраво, види не си прва ниту последна, така сме програмирани. Кога последен пат си дала шанса на маж кој е на стабилни нозе кој ќе те сака и почитува кој ќе се труди за подобро утре.
Да се надоврзам на темава со лајковите на други девојки. Запознав еден дечко онлине пред скоро година, ни тргна муабетот, не живееме во ист град и некое време си пишувавме. Индиректно низ муабет му дадов до знаење дека не ме интересира мување и врска без обврски, исто и тој кажа дека бара девојка за врска. Се беше супер на почеток, убав муабет, слушање скоро секој ден. Е јас како јас, приметив дека секој ден му се зголемува листата на following на инста. И гледам цело време заследува девојчиња. На тие што им беше отворен профил гледам и почнал да им лајка редовно, секој пост. Се видовме, се запознавме, дечкото сакаше да почне врска со мене, дури и меѓу редови зборуваше за планови за заедничко живеење. Многу имаше love bombing. Не знам дали се гледал и со други и им го кажувал истото. Ама мене ми сметаше тоа со лајковите, се дистанцирав и прекинавме комуникација. Дали само јас сум вака ненормална, ама многу ми смета овој модерен начин на дејтинг, чување или барање други опции паралелно.
Aj ti si bila na pocetok na vrska a zamisli da odis so vreme Kako bi se pocustvuvala, Isto mislam I jas, ako na nekoj mu se zgolemuva listata na friends Ili following togas e
На муабетот што ми излезе. Инаку ова со лајковите иако изгледа површно навидум, сепак многу зборува за нечиј карактер. Особено ако знае дека ти смета на рандом девојки да лајкува но сепак го прави тоа, значи дека не ти ги почитува чувствата и/или си бара други опции во меѓувреме. Лајкување на роднини и пријателки секако е океј, сепак тие се личности и кои треба да знаат за тебе во неговиот живот. А истово со илузијата на опции го спомнав во некоја тема, излегуваат со сто души и не сакаат label бидејќи секогаш мислат нешто подобро ќе ги чека. И ајде оди дејтај како нормален човек во денешниов свет.
Ми треба машко мислење (може и женско), поврзано е за бившиот, ако може некој да ми пише во лп но да верува во интуиција и сонови?
@LittleZuzu Слободно пиши овде, ќе добиеш повеќе мислења. Иако и без тоа, ќе речам, верувај си на интуицијата секогаш. Кај жените неретко може да се манифестира и преку сон