1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    5.314
    Во време кога можеш да пратиш порака за 3 секунди и кога тоа е многу лесно да се направи, не треба да се трудиш да разбереш зошто некој не сака да ти прати со денови или месеци... Блокни го и продолжи си со животот...

На Mumoftwo30 и BlauAngel009 им се допаѓа ова.
  2. BlauAngel009

BlauAngel009 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    89

да веќе го блокнав...тешко е кога некој го гледаш со љубов и почит,а он да те третира на овој начин...и секој пат кога се враќа вели дека бил зафатен...;( се опростив али ништо не се смени,истиот си остана цели 2 години...

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    5.314
    Не е лесно да пуштиш нешто што било дел од твојот живот, колку и да било токсично, колку и да ти било лошо, секој пат боли. Најважно е да се фокусираше сега на себе, не можеш да натераш никој да те сака и почитува, ама мораш самата себеси да се почитуваш и да не молиш никој за љубов.. Првиот пат кога имаш потреба да молиш некој за љубов и внимание, стави точка поубаво. Ќе преболиш за некое време и подобро да те боли неколку месеци отколку цел живот да молиш некој.
    А за презафатен никој не е, не одзема многу време на некој да напишеш порака, сигурно имал време, ама не си му била приоритет.

4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    13.170
    @BlauAngel009 Но, мораш и да се запрашаш зошто самата дозволуваш некој вака да те третира?

Твоето лажно надевање во комбинација со неговата неконзистентност е она што те заглавило во оваа токсична динамика долго време.

Тоа не е љубов и почит кон него, туку недостатокот на љубов и почит кон самата себе (tumbleweed)

5. BlauAngel009

Се зачлени на:
    12 ноември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    89

Да нажалост како што гледам...Човек би си помислил,светските проблеми ги решава па нема време 5 мин за порака барем... А најтешко е што кога бевме заедно во живо он беше толку мил,фин,најдобар...Ама не вреди кога може толку долго да биде без да ми пише бар :sweat::(Ќе ми беше јасно да беше таков од секогаш,ама он прв започна флерт и се понатака...затоа и ми беше скроз лудо понашањето негово...сака,па нејќе...Затоа помислив дека можеби бара врска,али кога толку време те нема,тоа е далеку од вистината...

6. BlauAngel009

Се зачлени на:
    12 ноември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    89
    да,јас си давав изговори стално дека можеби има работа,зашто кога ќе ми се јавеше,викаше дека имал работа многу и бил ептен со тоа преокупиран но сепак му значам и пак сака да ме види...и јас верував.. :(