БИК Карактеристики - познати се како издржливи, вредни, стабилни и одлучни. Тие сакаат да го живеат животот со полна пареа. Кармин - нијанси на бојата на кожата со примеси на виолетова или розеникаво-виолетова. мислам дека има некоја точност,поради тоа што јас секогаш користам сјај или кармин во бледо розеви или поизразени нијанси на розево виолетова боја.не сакам претерано нагласена боја поради тоа што имам многу мала и неоформена уста па ако ставам јака боја ќе ја изгубам и онака непривлечната форма на устата.а вака со нежни нијанси на розево одлично ми се поклопуваат недостатоците.
Јас мислам дека е точно. Праска боја одлично ми стои. Но тиа зависи и до тенот и бојата на косата. Не е се до хороскопскиот знак.
Oh yeah! Damn... wrong. Јес да сум перфекционист, ама ако немам неколку нијанси на црвен кармин од дреч црвен до бледо црвен, сте се препознале дами. Инаку пред се обожавам од кафени, преку бронзени, до златести нијанси. А светкавите кармини ич не се моја симболика. Може на другите од овој знак се, ама ни како мала не сум сакала светки по мене. Проѕирни да, за во дневна кежуал комбинација со лесна шминка.
Точно Сакам розеникави нијанси, такви и користам од причина што тие ми стојат. Црвен кармин не ми стои за жал
ВАГА Кармин - романтични темно црвени нијанси, на границата помеѓу природна и црвена. ШКОРПИЈА Карактеристики - Шкорпиите се мистериозни, сексапилни, но и најстрашни од сите хороскопски знаци. Тие се одлучни, сериозни и сакаат да имаат контрола. Сакаат мистериозност и понекогаш се осветољубиви. Кармин - Нијанси на темно црвена, речиси на границата со кафена се софистицирани и совршени за вас. Малку ми е глупо тоа карминот да може да се одредува според хороскопскиот знак, ама ајде ... Шкорпија сум и делумно ми е погодено тоа за карминот, да, сакам црвен кармин, ама да не е на границата со кафена, повеќе ми одговара тоа што го пишува за карминот кај Вагата (подзнак). Може сепак има нешто и до хороскопот, кој знае
ОВЕН Карактеристики - позната како многу храбра жена, жената Овен е авантуристка, импулсивна и храбра, харизматична и самоуверена. Кармин - одберете силна, впечатлива боја како црвената, за да одговара на вашата природа. Црвена, црвена, црвена.......................... се поврзано со Овен е црвено! Би сакла да слушнам и за некоја друга боја А богами ова со карминот е точно, и сакам црвен кармин и добро ми стои
СТРЕЛЕЦ Карактеристики - Стрелците се весели, ведри и екстровертни личности кои сакаат луксуз. Понекогаш се нестрпливи и не им се допаѓа кога луѓето немаат доверба во нив. Кармин - Најдобар избор се нежно кафени нијанси на кармини и сјаеви. Хммм..искрено не се согласувам воопшто со ова.Стрелците се со авантуристички дух,ведри весели.Бидејќи сум стрелец еве едено мислење од мене
РИБИ Карактеристики - Рибите се дарежливи, внимателни и чувствителни. Многу се емотивни, креативни и имагинативни, а со сето тоа и мистериозни. Ги интересираат мистични работи и го чувствуваат подлабокото значење на животот. Кармин - потребна ви е силна боја за да ги избалансира вашите емоции и да ве зајакне. сакам црвен кармин најмногу точно е ова за мене
ДЕВИЦА Карактеристики - познати како перфекционисти, Девиците се многу организирани, вредни и по малку срамежливи. Кармин - светкави, проѕирни металик нијанси кои совршено одговараат на вашата грациозна природа. Мразам светкави кармини,а за проsирен металик океј е.
ОВЕН Карактеристики - позната како многу храбра жена, жената Овен е авантуристка, импулсивна и храбра, харизматична и самоуверена. Кармин - одберете силна, впечатлива боја како црвената, за да одговара на вашата природа. За мене точно е...Сакам да бидам впечатлива а и по хороскопот се гледа