Совршен кармин според хороскопскиот знак

Discussion in 'Лице' started by gami, Dec 26, 2010.

1. stilas7

stilas7 Популарен член

БИК

Карактеристики - познати се како издржливи, вредни, стабилни и одлучни. Тие сакаат да го живеат животот со полна пареа.

Кармин - нијанси на бојата на кожата со примеси на виолетова или розеникаво-виолетова.
    мислам дека има некоја точност,поради тоа што јас секогаш користам сјај или кармин во бледо розеви или поизразени нијанси на розево виолетова боја.не сакам претерано нагласена боја поради тоа што имам многу мала и неоформена уста па ако ставам јака боја ќе ја изгубам и онака непривлечната форма на устата.а вака со нежни нијанси на розево одлично ми се поклопуваат недостатоците. :!:

2. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Јас мислам дека е точно. Праска боја одлично ми стои. Но тиа зависи и до тенот и бојата на косата. Не е се до хороскопскиот знак. :)

3. Sephora

Sephora Популарен член

Точно! Меѓутоа многу сакам и корал боја. :D

4. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Oh yeah! Damn... wrong. |(

Јес да сум перфекционист, ама ако немам неколку нијанси на црвен кармин од дреч црвен до бледо црвен, сте се препознале дами. 8)
    Инаку пред се обожавам од кафени, преку бронзени, до златести нијанси.
    А светкавите кармини ич не се моја симболика. Може на другите од овој знак се, ама ни како мала не сум сакала светки по мене.
    Проѕирни да, за во дневна кежуал комбинација со лесна шминка.

5. bubi11

bubi11 Истакнат член

погодок :clap:

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Точно уште еднаш 8)

7. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Точно :lol:

Сакам розеникави нијанси, такви и користам од причина што тие ми стојат. Црвен кармин не ми стои за жал :wasntme:

8. jarec6

jarec6 Популарен член

ЈАс сум јарец и апсолутна утка е ова,ниту за облека ниту за шминка,за ништо не сакам розево

9. ivo-na

ivo-na Истакнат член

ВАГА
    Кармин - романтични темно црвени нијанси, на границата помеѓу природна и црвена.

ШКОРПИЈА
    Карактеристики - Шкорпиите се мистериозни, сексапилни, но и најстрашни од сите хороскопски знаци. Тие се одлучни, сериозни и сакаат да имаат контрола. Сакаат мистериозност и понекогаш се осветољубиви.
    Кармин - Нијанси на темно црвена, речиси на границата со кафена се софистицирани и совршени за вас.

Малку ми е глупо тоа карминот да може да се одредува според хороскопскиот знак, ама ајде :wasntme: ... Шкорпија сум и делумно ми е погодено тоа за карминот, да, сакам црвен кармин, ама да не е на границата со кафена, повеќе ми одговара тоа што го пишува за карминот кај Вагата (подзнак).
    Може сепак има нешто и до хороскопот, кој знае :rofl: :lol: :rock:

10. i.am.me

i.am.me Истакнат член

Според мене, ова се чисти глупости! |( Верувам во хороскоп ама кога ќе прочитам вакво нешто... :^)

11. bornthisway

bornthisway Истакнат член

ОВЕН

Карактеристики - позната како многу храбра жена, жената Овен е авантуристка, импулсивна и храбра, харизматична и самоуверена.

Кармин - одберете силна, впечатлива боја како црвената, за да одговара на вашата природа.

Црвена, црвена, црвена.......................... се поврзано со Овен е црвено! Би сакла да слушнам и за некоја друга боја |(
    А богами ова со карминот е точно, и сакам црвен кармин и добро ми стои :makeup:

12. Angelche

Angelche Популарен член

За ова светкави е утнато...А за проѕирни металик, па да добро ми стојат такви нијанси.

13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Може да се каже дека за мене погодиле. Ги сакам сите црвени нијанси на кармини особено темно црвени. :)

14. fierce

fierce Популарен член

Па да може да се каже дека ги преферирам понеутралните и поприродните нијанси... Ракче :lol:

15. meruska

meruska Истакнат член

рак да,да или само сјај ништо друго ;) интересно

16. fallenangel

fallenangel Популарен член

во никој случај не се согласувам никако не би ми стоел светкав кармин ниту металик нијанси

17. s.u.n.s.h.i.n.e

s.u.n.s.h.i.n.e Истакнат член

СТРЕЛЕЦ

Карактеристики - Стрелците се весели, ведри и екстровертни личности кои сакаат луксуз. Понекогаш се нестрпливи и не им се допаѓа кога луѓето немаат доверба во нив.

Кармин - Најдобар избор се нежно кафени нијанси на кармини и сјаеви.

Хммм..искрено не се согласувам воопшто со ова.Стрелците се со авантуристички дух,ведри весели.Бидејќи сум стрелец еве едено мислење од мене

Attached Files:

18. crazylady

crazylady Форумски идол

РИБИ

Карактеристики - Рибите се дарежливи, внимателни и чувствителни. Многу се емотивни, креативни и имагинативни, а со сето тоа и мистериозни. Ги интересираат мистични работи и го чувствуваат подлабокото значење на животот.

Кармин - потребна ви е силна боја за да ги избалансира вашите емоции и да ве зајакне.

сакам црвен кармин најмногу точно е ова за мене ;) :D

19. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

ДЕВИЦА

Карактеристики - познати како перфекционисти, Девиците се многу организирани, вредни и по малку срамежливи.

Кармин - светкави, проѕирни металик нијанси кои совршено одговараат на вашата грациозна природа.
    Мразам светкави кармини,а за проsирен металик океј е. :)

20. Cacy

Cacy Популарен член

ОВЕН

Карактеристики - позната како многу храбра жена, жената Овен е авантуристка, импулсивна и храбра, харизматична и самоуверена.

Кармин - одберете силна, впечатлива боја како црвената, за да одговара на вашата природа.

За мене точно е...Сакам да бидам впечатлива а и по хороскопот се гледа :D