Соковник и блендер

Discussion in 'Дом' started by Mimi123, Aug 26, 2012.

1. quattro

quattro Популарен член

Одличен е за цената, Нептун бренд произведен локално во Кина.

Paula123 likes this.
  2. franca

franca Популарен член

3. Tea678

Tea678 Популарен член

Истото ти е, само што овој модел на соковник е помал , не спаѓа во групата на спори соковници , центрифуга соковник е , девојче евтин соковник и здрав сок нема да најдеш .

4. Tea678

Tea678 Популарен член

По што е одличен , извини ?
    Разликата со предходните е во тоа што е само помал од нив , друго ништо .
    Користи брзи сечила (ренде) и центрифугална сила за да го истисне сокот, има копче со „2 брзини + Pulse ,укажува на многу високи вртежи во минута

5. quattro

quattro Популарен член

Квалитетот на моторот. Без проблем ги обработува и тврдите овошја и зеленчуци, нема да загрева веднаш како некои па и да прочадат.

6. Tea678

Tea678 Популарен член

Да ама не ги задржува витамините од сокот , јаки вртежи има
    Тврди овошја и зеленчуци, ги обработуваат и спорите соковници ( од искуство цел ананас имам ставено да ми исцеди ) нема врска тоа

7. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Што мислите за hurom соковникот? До сега не сум користела соковници, но за бебе сакам да купам.

Abel likes this.
  8. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Блендер од кој сте задоволни? Не знам каков да барам, каков да земам.

9. Abel

Abel Популарен член

Јас имав два бавноцедачки, Хуром и Горење, децата ги користат. Не се пожалиле и не верувам дека има некоја голема разлика меѓу нив иако ценовно Хуромот беше тродупло и повеќе поскап. Мислам дека и Горење ќе ти заврши работа без да потрошиш купишта пари (иако од Горење не сум баш задоволна како бренд, блендер имам јас, како Нутрибулет и све нешто му фали, гумичка, сечила), разгледај си опции. Мислам овој беше или сличен модел на овој
    https://setec.mk/products/gorenje-jc-4800-vwy-1

10. quattro

quattro Популарен член

Fuego брендот на Нептун е преодличен за цената.

11. Tea678

Tea678 Популарен член

Предобар , посебно тоа што ништо не сечам директно ставам. Само да знаеш, соковник кој горе има отвор да ставиш што сакаш нема да ти глави со бобинки ,другите се ризик со помал отвор исто така ќе се мачиш да сечеш овошје/ зеленчук .
    Користам philips pro, највеќе ми се допаѓа тоа што сам се гаси пред да се прегрее ( посебно кога правам путер од лешници)

12. Tea678

Tea678 Популарен член

Не е баш дека нема разлика, хуром се лидери за споро цедење плус;
    Сувост на пулпата Хуром често извлекува повеќе сок, а остава посува пулпа. Моторите кај Хуром се потивки и подолготрајни при долга работа. Квалитет на пластиката, користат материјали без БПА кои се многу поотпорни на абење. Јас не би го менувала за ниеден друг

13. Abel

Abel Популарен член

Дали се лидери или не, не знам. Бидејќи семејството мое ги користи и двата, кои работат со бавно цедење, овие разлики баш и ги нема. Сосема тивко работи Горењето, пулпата е сосема сува (ако е ова проблем, може да се пушти двпати на цедалка и решен е проблемот), за пластиката, моторот не сум информирана бидејќи не ми се многу важни овие работи, пластика секаква користиме, а соковниците се користат два-три пати во неделата. Со оглед на тоа што членката ќе го користи веројатно некој месец или некоја година за бебето, Горење или сличен поефтин би и завршил работа. Ценовно се небо и земја, 40-50-60 илјади наспрема 8 илјади денари, би рекла дека нема споредба. Ако веќе се користи со голем интензитет тогаш овие пари подобро е да се вложат во професионален соковник како Фортис кој е конструиран за да работи со голем интензитет, габарит и честота. Ама за бебе/дете што некој месец ќе пие сокче јас не би дала илјада евра, би си отишла на море една недела со тие пари.

14. Tea678

Tea678 Популарен член

Добро, кој како сака а тоа дека треба за бебиња и деца да се користи соковник, не се согласувам. Јас секојдневно цедам и не се покајав со хуром , ама секој со приоритетите.

15. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се жалеа дека Горење садовите на блендерите и мултипрактиците се кршливи. Какво е твоето искуство? Едно време сакав да купам мултипрактик/кујнски робот од нив, но сега гледам веќе не го продаваат.