Соковник и блендер

Дискусија во 'Дом' започната од Mimi123, 26 август 2012.

1. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    6.349
    Ако не е битно моето мислење , твоето уште помалце кај што пишуваш дека и е за една потреба а дете ќе порасне !!!!! ПРИЈАТНО

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    991
    Јас купив на Горење соковник со бавно цедење. Мене баксуз ми се погоди, ненајавен по 1-2 месеца рикна. Во сервис заглави уште месец дена за да ми кажат дека ќе ми рефундираат средства.
    Потоа купив Vox, и тој по месец дена на сред цедење пукна, збеснав сериозно. Ми го заменија. Еве другиот си функционира, ама сметам дека доста сок се фрла зашто полпата не е баш сува и доцедена. Немаше да биде толку досаден за миење ако не почна да заглавува, ко запечени му се деловите по цедење и така... Веројатно повеќе се исплати да се инвестира во поскап (не дека овие беа евтини, ама Хуром се далеку поскапи).

На franca и Tea678 им се допаѓа ова.
  3. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    6.349
    Јас маста му ја извадив на хуром , цел ананас ставам за цедење , цвекло не сечам ништо .Тоа ми е многу голема предност кај спор соковник .

На Elenpelen и franca им се допаѓа ова.
  4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    9.867
    За една потреба? Па да, пиша дека и е за детето, не пиша дека сто хектолитри ќе цеди секој ден со него. Најди покреативен начин да продаваш соковнициве Теа. За соковникот ќе пишам што ми е воља, за туѓо дете не

5. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    6.349
    Важи

6. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    991
    @Tea678, кој модел на Хуром го користиш? (Може те имам прашано, ама не памтам)

7. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    6.349
    Хуром про

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  8. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    4.472
    Кога ќе ми се расипе овој соковник сега што го имам, сериозно се мислам овој да го земам практичен делува. Го има во Нептун некои си 500 евра ама гледам и млеко може да се прави. Ако го има некој, нека сподели искуство дали вреди ?
    Screenshot_20260515_001450.jpg

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.296
    Допаѓања:
    14.998
    Дали лесно се чисти?
    Овошјето, зеленчукот дали треба на многу ситно да се сечка?
    Одамна ги збориме со мм овие, и никако да се наканам да земам, додуша во моментот и потоа заборавам.

10. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    6.349
    Кажи ми за кој модел поточно мислиш...
    Поновите модели лесно се чистат само под млаз вода, бидејќи имаат пластични филтри наместо метално сито со ситни дупчиња, нема потреба да ги триеш со четка како постарите.
    Тие со поголем отвор како членката што го објавила погоре е идеален исто така спаѓа во група на лесно што се чистат соковници и за кои не треба да се мачиш да сечеш , значи само го полниш со цели парчиња го затвараш и соковникот сам си ги сече, освен со целер, спанаќ би било ок да се исече малце спаѓаат во група на ''влакнести'' зеленчуци па неретко знаат да заглават..Исто така погоден е и за правење млеко, од ореви, лешници итн.има додаток и за правење сладолед. Овој хуром од членката е идеален за наши стандарди. Е, сега мана е што е доста голем, зафаќа доста простор, висока цена но, сепак прифатлива за тоа што го нуди, ретко за спор соковник да наставаш тек така овошје и да ти го среди без проблем бидејќи вртат многу побавно , друга мана е, доколку ставиш презреани праски, сливи може да не ти излезе скроз сува пулпа односно да не го искористи скроз цел сок од презреаното овошје. Сепак соковников има повеќе предности од колку маани.