Јас го имам истиот. Ми се расипа за ептен брзо. Прво од сецкото кај ножот ми се скрши едно делче, па го фрлив. Сега ми се скрши од чашата пак едно делче и останав од 3 дела со еден само, уште ова ми остана здраво. Пребрзо загрева, блендирав со паузи. Ако требаше да блендирам потврди работи прво ги потопував во вода да омекнат па потоа блендирав. Е сега дојдов во темата да барам препораки за појак блендер, да го користам за смутиња и бебешки каши. Сокови не правам. Од кој сте задоволни, има милион па не можам да се одлучам.. edit. Извини сега видов дека тој е ПРО, мојот е joy duo mix. Ама се разочарав од делимано производите.
Ако е за смутиња и каши, Нутри Булет. Со години го имаме, матер му еб*авам, гајле нема. вреди за парите, ќе трае со години. За блендирање апетисани, за правење намази го користиме, и си тера уште.
Се мислев помегу нутри булетот и тој на тефал. Вториот има опција и за мраз, јас не дека мраз сакам да ставам ама во смути ставам урми некогаш и ако се подолго отворени тие бетер тврди се
Добар соковник е тој кој што има помали вати, односно да врти поспоро, меѓутоа секако дека се поскапи од тие кои се 800 вати и слично, на hurom се најдобри ама кај нас во Мк не знам од каде може да се купи таков најевтиниот е 23.000 ден мислам, има и на нептун ок соковници од по 14.000/15 000 ден.
Препорака за добар блендер освен Нутри булет? Имам намера од Сетек да купам, ако некој има од таму земано, некоја препорака?
Девојки ми се расипа блендерот за смутиња, торти, смеси за палачинки буквално се си правев со него буквално неможам јас без блендер гладна ќе си останам шо се вика...ете сакав вечерва оризови галети да измелам со банана но неможам ми е страв струја да не ме акне ...гумичката буквално се изеде целосно незнам во што е проблемот. Се менува ли само сечилото што е со гумичка одоздола каде што иде струјата незнам како поточно да опишам не се разбирам. Најдов парчиња гума од коа изблендира и чудно бучеше. Доколку не се поправа да си купам нов препорачајте ми некој поевтин доколку знаете..... Мојот е нутри булет од топ шоп го користам неколку години и сега ваљда му дојде крајот
Имам соковник на Филипс ама не сум задоволна, не го цеди убаво овошјето, и плус катастрофа е со чистење. Дали некој од вас има соковник за ладно цедење ама навистина добар, максимално да се користи овошјето. Ваквите соковници отпадокот го вадат сув. Може ли да ми предложите некој кој е стварно добар. Јас секојдневно цедам сокови и многу ми одзема време вака, цедам, па прецедувам пулпа ..
И јас од нутри сум презадоволна, 7 години маста му ја вадам, паника ме фаќа дека ги нема веке, одив во топ шоп барав да си земам еден залиха ама ми кажаа одамна ги нема. На мајка ми од интернет и земав нутри булет 3500 ден, добар е и овој.
Да океј е тоа што служи со години мојот мислам 4 /5 год има но лошо е што е со притискање одозгора (ради тоа и се расипа)и силно бучи. Сега сакам од тие сами што мелат.
Здраво. Дали некој има расипан fusion juicer соковник или па знае каде може да најдам делови за него? Ми се скрши цедалката а во делимано немаат резервен дел
Не сум сеуште, се мислев на корал да земам ама не сум сигурна уште, сакам некој добар ама да не е изгор скап.