Дали ги вадите семките од вишните при цедење сок? Во соковник за ладно цедење дали може да се ставаат меки овошја како јагоди, банани, киви,спанаќ, лиснат зеленчук и сл, дали вади сок од нив? Имам јас power jucer ама тој цеди тврди овошја и зеленчуци,јаболко, круши цвекло, моркови ,ама калинки на пример не може, вишни , цреши со семки исто, а лиснат зеленчук не сум пробала дали ке цеди.За калинки и цитруси купив рацна преса и е супер. И нутри булет имам и блендер со голем сад филипс, и рачен блендер. Дали тие што се бавно цедење стварно цедат сок од се или џабе да не фрлам пари. Немам место во кујна од што сум прентрпана со апарарати и пак наоѓам нова играчка да купам. Држам посебен режим на исхрана и треба да пијам цедени сокови без пулпа па затоа гледам пак соковници ако знае некој да ме оправи нека пише.
Зависи кој, мојот хуром про може со семки и на kuvings можат, за другите не сум баш сигурна Цедат иначе, банана, спанаќ, калинки цедам јас и испаѓа сок
Здраво, потребен ми е нов мултипрактик и во размисли сум што да земеме. Овој ми фати око - Gorenje Sbr 1000, особено заради соковникот, Ве молам за искуства дали некоја го има, и како сте задоволни?
А во спорите соковници може да се цеди свежо цвекло? На мисла сум каков да купам, ама многу ми е важно и цвекло да цеди
Со овој модел мислам мора ситно да се сецка, цвекло, морков, отворот е мал, бобинки нема да можеш да цедиш, глават (нека ме поправи членката ако не е така) јас би ти го препорачала kuvings, директно ставаш и цвекло и спанаќ и аронија без да се укочи нешто.
Па сечам мало цвекло на 4 на пример за да го собере во отворот, а не ми заглавило досега, подолго од една година го користам. Морков ставам цел. Бобинки не разбирам како би заглавиле... Последно неќна и калинка ставив..
NOMAD Coffee Bar на фб најди ги и прашај ги, мислам они ги продаваат и се многу подобра опција бидејќи ставаш се без да сечеш исто спор соковник е, само цената е околу 20, 30 000 така нешто мислам со 10г гаранција што е супер