Колку го зема? И како си задоволна Имаат ли опција за онлајн порачка овие вицко? Гледам страница немаат
Имам блендер, соковник никогаш не сум имала. Што е разликата ако си изблендирам јаболко и морков на пример, и ако е од соковник?
Мислев дека има некоја финта, ако е сок ќе има погплрми бенефити за телото, ама ако е само тоа ќе си користам блендер
Објаснуваше @franca Ако е само сок директно влегува во крвотокот и хидрира без да се измачува дигестивниот систем, смутито се смета како оброк и повеќе заситува и ги задржува влакната што го регулираат шеќерот во крвта и го олеснуваат варењето, кај соковите пак шеќерот директно оди у крвта, можеби за детоксикација се подобра опција. Јас би го избрала блендерот.
Јас од како почнав редовно да пијам сок тсх ми се намали и тоа доста , не знам чему иронија , мене ми помагаат сокови повеќе од смути , ако си шеќераш , тогаш мора само од зеленчук,а ако не си ,нема шанса од цеден сок да станеш дијабетичар, тоа е забуната што луѓе мислат шеќер ќе фатат ,шеќер ќе фатиш повеќе од мрсна и пржена храна и Хамбургери ,одколку од сок, ама кој како сака нека прави , јас се надевам нема да завршам на терапија за тироидна, бидејќи многу ми помагаат и ослабев без да ми се вратат кг П.с. многу е глупаво да се прави некој паметен и да мисли само неговото е исправно , јас не кажувам од памет од искуство кажувам.
Сок е подобра опција , иако се е навика јас од 2018г пијам по 2л сок , смути ми е како каша и не го сакам баш , ама како и да е , подобро да пиеш сок и да ''јадеш'' смути од колку ниту едното ниту другото.