Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Солариум – за или против?

Дискусија во 'Тело' започната од gracija81, 10 февруари 2010.

?

Дали сте за или против посетувањето на солариум?

1. За, редовно одам на солариум.

21 глас(а)
    4,4%
  2. За, но само ако не е често.

229 глас(а)
    48,1%
  3. Против!

226 глас(а)
    47,5%
  1. Cija-si

Cija-si Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    50
    на кое место е најдобар, најефикасен, а и за парите вреден солариум во скопје?

фала однапред

2. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Солариумот е аут, нездрав третман кој носи само ризици од различи болести, а женските што се кварцаат изгледаат старо и испечено :D

3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Најдобар нема, најефикасен и најбрз е турбо солариумот, а ако сакаш да ти е плус вреден за парите тогаш побарај некоја понуда на страниве со попусти.

4. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    никогаш немам одено ама сега планирам пред свадба да одам , ама незнам каде , се мислам мегу афросита с и силуете

5. S-girl

S-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    38
    jas sum protiv solariumot i znam deka e mnogu steten NO NE MOZAM DA NE ODAM , NE MOZAM KOGA KE POCNAM OD APRIL DO JULI ................NAJUBAVO SE OSEKJAM KOGA SUM POTEMNETA

6. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    902
    Против солариум сум од причина дека е штетен за кожата и здравјето и се фаќаат разни кожни болести.

7. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    2.923
    Не сум одела во солариум, па гледам дека повеќето сте биле, па да прашам, за 150 минути солариум има ли некој ефект добар или ништо? Бела сум, но не ептен ептен, ми остана нешто и од летово боја, малце е ама сепак се познава :)) ?? :*

8. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667

За 150 мин?? Ти ова сериозно? Ќе има ефект и оа какооов. Немој, сериозно многу е тоа за кој и да е

9. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    Не сум посетувала досега солариум,но не сум ни против,само да не е претерано, да се добие некоја убава боичка 8)

10. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Најштетно нешто,И зошто да одите на солариум кога и онака ќеја загубите бојата,нема да станете од белци-црнци :Д

11. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    2.923

Pa vo paket minuti, znaci ima paket primer od 1500den. i edna minuta e 10 denari, 150 min. 1500 den. taka da ke odis nekolku pati vo nedelata, no ne sekoj den, i dodeka da gi iskoristis ke pomine vreme :) e prasanjeto mi bese dali od eden paket se dobivat rezultati? :)

12. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    ^ 150минути пакет дали има ефект? Па има, да. Ако е турбо и те какви резултати ќе има. Исто како на одмор да си била. За обичен не сум сигурна дека ќе бидеш многу црна, како со оној турбото.

13. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ^^ Јас обично одам летно време особено пред одмор и околу 80 минути турбо солариум ми се сосема доволна подлога. Имам многу блед тен и не поцрнувам кој знае колку ама задоволна сум, така да 150 минути особено турбо треба да ти бидат сосема доволни за одржување преку цела зима.

14. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    2.923

Epa fala za mislenjeto, si bila li na solarium? Inace sakav da znam samo za kolko minuti ke ima vidliv efekt:)) Zdosadiv veke so toj solarium sorry.. Pozdrav :*

15. Mateya

Mateya Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Дали би имало несакани ефекти доколку одите на солариум додека имате менструација? :?:

16. angelina1

angelina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    25
    Не верувам дека би имало,но сепак не се преопрачува,воопшто не е здраво никако да се користи солариум,а не пак да одиш кога имаш добиено,не верувам дека ти е толку итно,би ти препорачала да не одиш никако особено ако имаш светол тен со бемки,многу е ризично,верувај.

На Mateya му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Против , дефинитивно . Не НИ треба солариум , бидете си свои и природни . ( ја по тоа чекорам , по природата ) Бидејќи слушнав и прочитав шо докажале научници , дека голема е веројатноста да се добие од тоа рак на кожа :) Така да , не би си го ставала животот на разик .

18. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Огромно НЕ за солариум,

19. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Пред две години за првпат бев на солариум и фала повеќе не.Ми се направија ситни брчки на лицето а немам ни 30 години.Природно си е природно.Не осудувам никого, кој сака нека оди, од мене толку.

20. MariaFederer

MariaFederer Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
    Не сфаќам зошто девојките кои имаат бел тен сакаат да имаат потемен тен, јас воопшто не би го менувала, а камо ли да да одам на солариум, да трошам пари за џабе |(