На почетокот кога се појави и кај нас солариум бев и се кварцав неколку третмани.Бидејќи имам темна кожа, многу бргу ме фаќа боја па и за солариум ми беа потремни 2-3 третмани за да добијам тен.Но последните години не користам, откако разговарав со моја блиска роднина и од лично искуство ми кажа колку е штетен и какви се последици може да има.Од тогаш му реков НЕ на солариумот и гледам колку толку да им делувам и советувамна другите што го користат.
дефинитивно против, сепак има штетни ефекти, па само за еден потемен тен не би си го загрозувала здравјето.....мое мислење
Последниве неколку недели отидов неколку пати на солариум и приметив дека после секој третман ме боли глава Инаку и на плажа кога се сончам ме боли, дека не можам многу на топло...ама од 5 мин во солариум? незнам дали да продолжам да одам...
Покрај толку штетни нешта во животов, уште во солариум да се пикнам ??? Тоа е смрт за кожата, шок за целиот организам. А, сонцево си е многу убаво, ако на плажа, на прошетка, на тераса, ќе се подразголам ќе ме фати сонце. Ама и да не е така, сепак за тоа и се плажите...
едно големо не...си го сакам својот природен тен и не сакам воопшто да поцрнам,а не ни во солариум кој е доста штетен за кожата
Еее девојки и јас бев против солариум, но ако ви се верува тоа ми беше единствен спас од алергијата што ми се појавува од сонце и морска вода. Пред неколку години отидов на неколку третмани и отидов на море, и за чудо немав никаков проблем. Од тогаш практикувам неколку третмани пред летување. За жал мојот салон каде се „печев“ го стваорија па ме интересираше далие сте задоволни од солариумот во Афродита С аеродром?!? Да не биде дека правииме реклама може да ми пишете и во лична порака. Поздрав
"Стива Ви"-Солариум Сакав да прашам дали некоја феминка има идено на солариум во "Стива Ви" во Кисела Вода....Некаков совет во врска со студиото...Импресии?
Никогаш, ама баш никогаш не би влегла во чудото, имам страшна фобија од УВ зраци - на моменти сум паничен хипохондрик и толку ми фали за да си увртам во глава нешто и се депримирам. Избегнувам сонце колку што можам, се гледа и по мене тоа , така да - најголем противник сум за изложување на вештачко зрачење.
како циганчињата сум извинете вака за оние од ромска популација! имам чоколаден тен и не ми треба солариум ако почнам и со солариум ихаа ке се напраам како афкинскиве црнци ахахха позз феминнки
имам 15 год и сакам да одам на солариум но мајка ми не ми дозволува... "не се зрачи уште сега блабла" што мислите вие дали сум мала за да одам пошто моите другарки веќе се имаат сончано во солариум и некако чудно ми е како нив им дозволуваат а мене не
Сакам да одам на солариум, бидејки кога се сончам никогаш неможам да добијам тен каков што сакам, обавезно сум црвена. Ама незнам некако несакам да се зрачам уште сега, млада сум