Солариум – за или против?

Discussion in 'Тело' started by gracija81, Feb 10, 2010.

?

Дали сте за или против посетувањето на солариум?

1. За, редовно одам на солариум.

21 vote(s)
    4.4%
  2. За, но само ако не е често.

230 vote(s)
    48.2%
  3. Против!

226 vote(s)
    47.4%
  1. angelche16

angelche16 Популарен член

Штетно е и ПРОТИВ СУМ !!

2. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Девојки знаете некој салон со добар солариум во Битола? И како се движат цените ме интересира и дали е ефикасно, фала ви :)

3. Heleny

Heleny Популарен член

Девојки, тие што имате одено на солариум, имате бемки по телото? Јас се токмам на неколку третмани само, ама ми е страв за бемките.
    Ве молам за искуства

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Две години не сум била на одмор, а добра боја од сончање на тераса не се добива.
    Оваа година сакам да одам на солариум. Да се разбереме штетно е ако одиш многу често, како што практикуваат во Америка три или четири пати неделно. Ако одам два пати колку малце да потемнам ништо нема да биде.
    Имав една другарка што беше и ептен добра боја имаше, исто како да била на одмор. :) Не премногу чоколадно, онака брознено... сакам и јас :D

5. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Да не знаете каде има салон во аеродром кој што има солариум??

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Јас сум против. Од кај да знам со кој проблем после ќе се соочам.

angelche16 likes this.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Против. Кога се останато е штетно наоколу, дури и воздухот, уште солариум ни фали. Од хир до болест. :emo:

t-sweet likes this.
  8. sanya.n

sanya.n Активен член

edno vreme mnogu sakav da odam i toa vo zima no tetka mi koja zivee vo stanstvo ima 50 god i cel zivot odela kako mlada na solarium i sega celata koza i e zbrckana ne samo na liceto tuku po celoto telo.

9. call.me.whatever

call.me.whatever Истакнат член

Dali znaete kade ima vo madzari solarium???

10. India

India Популарен член

Јас одам често во Турбо солариум по 10 минути, што да правам ко порцелан сум.

11. sara555

sara555 Истакнат член

znaete li nekoe mesto vo ohrid za solarium???

12. Normina

Normina Истакнат член

Zdravo devojki ... Moze li solarium so slaba krvna slika ?? Da ne ima nekoj nesakani posledici ?!

13. poker_face

poker_face Популарен член

Јас лично не го одобрувам солариумот. Денеска и сонцето е штетно а камоли солариумот, ама мене ми помага пред одмор да си ја подготвам кожата за сонце. Ќе појдам 2-3 пати по 5-6 минути пред одмор и никогаш не горам, а вообичаено секогаш првите денови поцрвенувам како рак па со помош на солариумот ја избегнувам таа фаза :D. За постојана употреба-никако!

nadelinka and joy1 like this.
  14. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Јас сум против. Дека не е здрав - не е и немам потреба да се изложувам на дополнителни ризици и покрај природното зрачење од сонцето кое тешко можеме да го избегнеме. Освен тоа не сум љубител на темниот тен, си ја сакам светлата природна нијанса на кожата. Дури и на одмор кога сум, никогаш не претерувам со потемнувањето. Не ми се исплати да вложувам којзнае колкав труд како некои и цел ден да се печам премачкувајќи се со разни препарати кога и онака бојата брзо ми исчезнува.

15. Zenski Svet

Zenski Svet Истакнат член

женски дали некоја наместо солариум ги пиела таблеткиве бронзан за потемнување ?
    имате некакви искуства ?

16. Avery

Avery Популарен член

Како што знам, од таблетките не се потемнува, туку тие помагаат додека се сончаш побрзо да добиеш боја која ќе трае подолго.

17. prominent

prominent Форумски идол

Ги гледам сликите од пред неколку години и се прашувам што ли сум мислела кога сум посетувала солариум? Ужас. Тотално извештачено изгледа. Никогаш повеќе. Уште повеќе затоа што е ужасно за здравјето.
    Денес не би го заменила за ништо порцеланскиот тен. :D Ќе си пијам летово коктелчиња под сенка, не е за мене темен тен.

18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Јас од ко го гледав како мала Final Destination и ко се заглави една во солариум и се испече до смрт- имам фобија од солариуми и за ништо на светот не би влегла внатре! :shake:

Ane_na_Bisera16 and P.S.love like this.
  19. La.loca

La.loca Популарен член

ПРОТИВ!

20. P.S.love

P.S.love Популарен член

:shake:
    Болна тема,ама да го кажам моето искуство.

Кренал коњот ногата,кренала и жабата! Почнав да одам на солариум кога имав 19-20 год. Тогаш хит беше во градот. Сите со бронзен тен, па и јас, да не сум покусо. Ех, која будала сум била (facepalm) А, јас,бела- сирење. Ај бела, има и светли ко мене, ама со пигмент и потемнуваат лесно. Мене ми треба дооолго време на сонце за да добијам боја.Се печев како рак.

И така, си одев во лето по неколкупати на солариум(не дека претерував),на почеток хоризонтален(шо вели една другарка,како во ковџег се осеќав),после тие понапредните вертикални-турбо. Ко ќе шетав после: ауу шуба,поубо стојат алиштата на темен тен. Се лажиш,ступерда! Свесна бев за последиците,ама пак си одев. Си велев,ништо нема да ми биди,сите одат. "Ако правилно(ограничено) го користиш,нема гајле." My ass!(mooning)

Ок. По некоја година,почнаа бенките да никнуваат-мали/големи(јас склона кон кожни проблеми) Откако се вработив кај лекар и почна да ми ги проверува бенките,ми забрани солариум.:!: Тражили сте-гледајте!:fubar:
    Откако ми забрани,јас уште еднаш отидов на кварцање8)во турбо солариум на 7 мин. и не издржав(waiting):sweat:(waiting):sweat:-се осеќав како кожата да ми гори и капак на се' беше сцената од Final Destination шо ми се вртеше во глава и реков-ова е последен пат во мојот живот! Така се откажав.:whew:
    Ќе си шетам бела(hollest)

Сега да сум со овај памет:@:@:@ ах...:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:
    П.С. и не го користете солариумот под изговор: одам за "подлога" да имам за на:sun:
    :fubar: