Здраво, сакам за прв пат да одам во солариум. Дали ке има ефект од 15 или 30 мин одеднаш ако го користам? И дали воопшто е возможно тоа.
Зависи и каква ти е кожата,дали си бела или потемна.Ама нема шанси 30мин одеднаш,ќе изгориш.Се почнува по 5мин па се зголемува
Ако си со бел тен, почнуваш со 5 минути, ако веќе имаш боја ќе те стават на 7 8 минути. Кога веќе ќе потемнеш идеш на 12 минути, кој и е максимумот уствари. Никаде нема 15 или 30 минути одеднаш.
Не сум практикувала бидејќи не сакам да ми потемни кожата. Дури и во лето се кријам од сонце, многу повеќе ми се допаѓа посветол тен. Не знам дали има други придобивки од солариумот освен бронзениот тен.
Kolku dolgo ostanuva temnata boja na kozhata ? Ima eden paket 2000 den 10 tretmani so turbo solarium pa se mislam . no dali nekoj znae kolku dolgo trae temnataboja na nozhata od prilika
Долго време трае, може да си јс одржаваш со по еднаш неделно одење или еднаш во две недели и ке ти трае цело лето.
може ли да ми предложиш лосион зс солариум? или можам лосион за самопотемнување да користам? пример балеа, алверде зиаја..
Јас не сум против, но да не се претерува. Обично одам на почеток на лето неколку пати за да фатам малку боја, бидејќи сум многу бела, а многу поубаво се осеќам кога сум потемнета. Читам тука многу мислат дека може да отидат прв пат и да се сончаат 30 мин па и повеќе, тоа е најголема грешка. Се почнува со 3-4 до 5 мин, зависи од природниот тен на кожата и постепено се зголемуваат минутите до 20 мин. најмногу. И не е препорачливо секој ден, туку преку еден или два дена, за подобар ефект. Имам едно прашање до тие што одат. Дали за време на солариум се мачкате со нешто за побрзо фаќање боја? Имам другарка става од маслата за сончање или пак кокосово масло и стварно побрзо ја добива бојата. Се мислам и јас да пробам така.. Искуство некој?
Masla mislam deka ne e preporaclivo da se stavaat pred solarium nekade imam slusnato.. a toa so minutite, zavisi do tenot na kozata, preporaclivo e od pomalku pa postepeno zgolemuvanje, za tie sto se potemni nema mnogu rabota da im brka po 3 4 minuti.
denes doznav deka sum bremena a bev vo solarium nekolku pati (2-3 pati) po 10tina minuti. Imav ne redovni ciklusi i pijam terapija pa mislev deka e voobicarno docnenje na ciklusot. Dali ima prostor za panika? mnogu se isplasiv sega..