Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Солариум – за или против?

Дискусија во 'Тело' започната од gracija81, 10 февруари 2010.

?

Дали сте за или против посетувањето на солариум?

1. За, редовно одам на солариум.

21 глас(а)
    4,4%
  2. За, но само ако не е често.

229 глас(а)
    48,1%
  3. Против!

226 глас(а)
    47,5%
  1. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    планирам да идам на солариум од наредната недела. Можам да идам во кочани, па некој од таму нека ме извести кај имате солариум, да знаете многу ке ви бидам благодарна :) ии од минута се плаќа така???колку пари?

2. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    Денес баш бев на солариум... не успеав да се исончам во Охрид а бела сум за нигде :( После колку време се мачкате со млеко за тело?

3. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    А да ве прашам за разлика меѓу турбо и обичен солариум? пошто навистина незнам што е финтава, вика за обичен 12-20 мин, и за турбо исто :?: не ми е некако логично, а и кој е поефикасен ако знае некоја да ми одговори али колку е можно порано

Фала многу и поздрав

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Koj седи на турбо солариум 20минути? :tmi: Јас ептен црна кога бев не ми даваа повеќе од 9 минути, за вакво нешто прв пат слушам.

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Во Кочани солариум има Анита во Миолифт кај неа можњш да одиш, јас сум и муштерика кога си идам во Кочани и ако одиш поздрави ја ;)

6. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Епа и јас се чудам тоа...викам каков солариум вика турбо со третман од 15-20 мин...не е логично бар од тоа што знам и што слушам...на кој побрзо се фаќа боичка?

7. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Солариумите ги има различни, турбо солариумот е далеку поисплатлив и многу побрзо се фаќа боја! Јас на пример си одев на турбо солариум (стоечки беше), и најдолго можев да се задржам до 12 минути (таков си беше солариумот,до 12 минути)! Си земав пакет солариум со вкупно 72 минути и одев двапати 3 мин, двапати 6 мин, двапати 9 мин, и трипати 12 мин! Морав да се придржувам кон редоследот бидејќи ме предупрдуваа дека може да си наштетам ако веднаш си влезам на 12 минути! Иначе ти зборам за солариум во Струмица!
    Јас не би се гњавела со обичен солариум бидејќи многу бавно се постигнува ефектот и сум нестрплива! |(

Оваа лето после неколку години за првпат не отидов на солариум и искрено ми е мака и страв од сонцето! :worried: Не ја подготвив кожата со солариум третмани и сега шансите да изгорам од сончевите зраци се поголеми! Ама тоа е, ,,тенка,, сум со пари, немам доволно време и ќе му се препуштам на сонцето кое се надевам ќе биде милосрдно! :sun:

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Турбо солариумот е побрз од обичниот (мислам дека е и поскап), ама затоа пократко треба. Исто така треба да се почне од малку време неколку третмани па постепено да се зголемува, на пример од 2 мин на 5 мин па на 7, 10. Мислам дека како што кажа Мина најмногу е 12 мин.
    Зависи од твојата кожа колку третмани ќе имаш, ако имаш блед тен за да постигнеш убава бронзена боја ќе треба да имаш повеќе третмани ама мислам дека со пауза, за да не си наштетиш.

9. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Некој да ми каже во Прилеп каде можам да одам на солариум и како се движат цените ?

10. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Што знам не сум многу информирана за солариумот како средство за потемнување,ама видов погоре во коментарите објаснувања од типот не бев на солариум па сега се плашам од штетното влијание на сончевите зраци! што знам според мене со самото изложување веќе на солариум се врши малтретирање и и се штети на кожата,башка на вештачки начин..не дека сонцево е подобра опција и тоа е веќе заникаде,ама со самото изложување на солариум веќе штетата е направена..сепак јас сум за природно сончање,за оние кои се како мене бели и брзо горат јас лично би препорачала сончање во одреден период од денот кога сонцето не е толку јако и штетно,да речемо наутро до 10 и 30 и поручек од 16 и 30..мислам дека се совршени периоди за фаќање боичка на пробламатичниве кожи. ;)

11. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46
    Сум за солариум не сум против(иако досега не сум била бидејќи си имам природно убава боичка :lol: )за тоа дека е штетен па нормално штетен е ама и на сонце кога ќе се сончаме и сонцето е штетно, што значи и соларимот и сончањето се штетни за кожата ама се трпи за убавина ;)

12. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    читај ки ги коментариве ме испоплашивте,а баш сакав да одам ,мн ми е страв да не се случи нешто да не ме фати сруја едно др,башка не глеаш нормално нешто пожар да не избие а да нема некој да го надгледува,а некако и кластрофобична сум,а имам млеко тен мислите да не добијам опекотини наместо исончан тен..леле луѓе ме испоплашивте а мн сакам нз што да равам помош? :(

13. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    со 5 третмани се забележува разлика? ошто немам време, на свадба сум а одморот ми е во август и сега нејкам на свадба да испаднам скрос бела...а несакам многу да се изложувам ба такво чудо...

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Миси, знам дека не е смешно, ама ме изнасмеа :D Каква струја, каков пожар, оди на турбо за помалку да седиш, седи првин 2-3 минути за да се навикнеш и после да можеш и подолго ;)

На турбо солариум се забележува и тоа како разлика после 5, за обичниот не знам.

На soffce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    знам дека е смешно ама имам глеано таков филм ,на една типка и се заглави вратата од солариумор,и го затресе а одозгора имаше чаша со вода и и се истури и пожар изби нешто,глупости вака така ,и од тогаш некако шубе ми е а сакам да одам .

16. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Јас сум против! Зошто да се презема ризик, кога можи и како скандинавките што прават, да сеодбери побезбедна варијанта наречена тен масажа, ем релаксира ем природно потемнувате, колку што можите односно колку што имате пигмент, јас сум мн бела, и имам мн малку пигмент и прв пат потемнав после тен масажата, бидејќи секогаш горам на сонце, а теско потемнувам.

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Јас планирав, ама не отидов на солариум и овој пат. :tmi:
    Делумно заради финансиски причини, делумно затоа што ми беше страв.
    Инаку бела сум многу и се надевам дека нема да изгорам.

18. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    И треба да ви е страв. Јас каков убав белег си имам откако на 22 години ми сечеа меланома фаза 1, никогаш нема да ви текне на сонце да излезете без фактор 30 минимум, а камо ли да плаќате за солариуми. Тоа -нема мене да ми се случи- да си го извадите од глава и да знаете колку е само реален тој ризик на на кој самоволно се изложувате.

19. cool-girl

cool-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    160
    јас не сум била ,а и не би одела

20. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Никогаш не би го направила тоа..и плус што имам витилиго и може уште посериозна работата да ја направам затоа е подобро да не ризикувам