Знае некоја како може да ја најдам песната што почнува од 4:12?? Спојлер http://www.youtube.com/watch?v=mOjQpQG8Tug
Стварно не ми е јасно, зошто оваа Ајше, ја раѓаше уопште Масел кога знаеше дека ќе почине ??? За детето да остане без мајка ? Глупости...
Јас мислам дека кога дозна дека е болна (кога и прокрваре градата на вести ) не сакаше да оди на лекар.Потоа кога отиде на лекар за градата и кажаа дека е болна од рак и воедно дека е бремена. Ако сака да се излечи од ракот и предложија терапија со цитостатици но и рекоа дека тоа е штетно за плодот дека треба да избере, дали ке се лечи или ке го раѓа. Таа одлучи да го роди по секоја цена. Сите и предлаѓаа да се лечи ама таа се запна НЕЕЕ, ке го родам и нема да се лечам. И затоа и рекоа веднаш по раѓањето да почне со терапија. Значи имаше избор !! И јас се чудам што мораше на Муса да му раѓа дете за да умре....
Таа дозна дека е бремена кога детето имаше 4 месеци, а за да го абортира треба до третата недела. Таа можеше да одлучи да го извадат детето и да се лекува, но одлучи да го роди. Тоа веројатно и многу други би го сториле. Секој сака да го почуствува тоа чувство како е да се биде мајка, па макар потоа да умри. Баш глупаво што ќе умри. Можеше да направат да се излекува и да биде среќна со Угур и девојчето, ама ова е турска серија не латино серија
Како на филм. Јас не би одбрала да го осетам чувството “мајка“, по цена потоа детето да остане без истата. Инаку многу ми е жал за Ајше, ама ова испадна стварно човек да е болен или пред умирање, за да дојдат да го видат и испоштуваат. Како бабата, Гонџа и остали...
А бе филмов е чиста глупост Ајше бремена од Муса за малце да не се породи(пред неколку епизоди),Зејнеп бремена од Муса во 4 месец и налет то и Гонџа бремена . И татко и дедо глупости на куб . Побрзо да заврши .
Се сложувам со тебе !! Точно е дека секој сака да го осети чуството на мајка ама кога се работи за живот или смрт, секој одбира живот. Ако сака да остеи чуство на мајка, ако не може да роди ке си усвои бебе и пак ке биде мајка. Јас имам пријателка со слабо срце и докторите и забранија да роди дете освен еден кој и ветуваше да остане дека он ке ја следи и и гарантира дека нема да умре на пороѓај. Ама таа рече : која е целта да ризикувам и можеби да умрам и што дека сум родила дете кога тоа ке остане без мајка !! И си усвои бебе.... Така и Ајше, имаше избор, да се лечи или да роди, таа се запна, иако и угур и другарка и и лекарите...сите инсистираа да се лечи а таа запна да го раѓа.....
Болеста на Ајше беше во напредната фаза, а со лекување само ќе ја пролонгираше својата смрт. Таа можеби умре но не го остави детето на улица туку со таткото
Oвде ги има секогаш најточните термини и епизоди http://forum.tvpaket.com.mk/viewtopic.php?f=21&t=6342
Фкупно се 64, значи ако од една прават две, ке гледаме уште 11 викенди а тоа е скоро 3 месеци,значи многу ме нервира ова. Наместо да ја довршат и тоа да трае еден месец па да почнат нова тие сега со викендиве ке не тераат до нова година. Како зорт да беше оваа глупост со Крвта не е вода или новата серија со Титаник за кој сме изгледале милион филмови.
http://www.youtube.com/watch?v=vpr-yxRWTc4 да ве прашам,кој умира на крајот на епизодата неможам да сватам?
Дали знае некој што се случува со овој Башар , дали пак почна да се дрогира , Ѓонџа пак да не е бремена, и дали на крај ке остане со Емен пак ?