Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Ова вчера го сонував:
    Знаете кога ќе дојде Василица или Бадник, и кога се прави лепче/пита со паричка.. И сега демек во маркетот Рамстор имало црква. :| И демек на мајка ми и се паднало паричето, и она требало да биде домаќин (така нешто) и требало да дојдат околу 6 саат поручек дома кај нас (ваљда др. година за да видат кај кого ќе се падне паричката). (а јас не сум сакала да бидам дома за тоа време). :?:

2. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Црквата е свето место сонот и е многу убав ќе бидеш исполнета духовно,морално, на љубовно поле секако дека и таков празник да се сонува е супер, а може да очекувате и принова дома поздрав Еленче.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    ај ве молам кажете ми за сонов ако знаете :?:

4. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Кавга во сон значи помирување со таа особа тоа значи дека можеби ќе се смириш со другаркати што не зборуваш, но сепак внимавај пак да не дојде до кавга меѓу вас две. поздрав

На brunete му/ѝ се допаѓа ова.
  5. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Фалааа :)

6. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Сонував како со две другарки сме се возеле во лифт, па лифтот се заглавил и едната другарка облечена во бело добила напад на епилепсија и сум се плашела да не го голтне јазикот, па сум и го држела но ми се лизнало и.. не досонував дали умрела, него огромна грижа на совест ме стегна како тоа сум и‘ го пуштила јазикот од раце и не сум ја спасила.. Одма се разбудив после и ми беше ептен шубе :(

7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Лол, сонов морам да го напишам.

Сме отишле во Париз, ама ако не фатела полиција ќе не депортирале, или нешто такво, па сум бегала, а татко ми не сме можеле да го најдеме. После тоа се префрлам на еден сплав и да скокнам, се удирам од едно дете(го знам) и јас паѓам, а тој ме фати и ме подигна. Сега треба да се симнеме во вода и преку вода да одиме до улицата да се јавам во полиција преку говорница, да видам дали го нашле татко ми. И зашто не знам да пливам му викам на детево, Ај подај ми го тоа дрво да се фатам за него и така да се буткам, и тој ми го подаде. Јас почнав да одам натаму и заврши тој дел. Отидов во говорница да се јавам, да видам кој е бројот на полиција. И се јавувам, и мислам дека ми рекоа дека треба да почекам и толку беше.

Објаснување? :?: Мнпгу сакам да знам што значи. :)

8. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Што значи да зборуваш со некого на сон,онака се убаво пријателски со кого во реалниот живот не правите муабет веќе подолго време? :^)

9. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Како ми тргна, никад не сум се замарала со сонови, ама еве два три вечери ептен впечатливи ми се, па иако нејќам ме мачат :(
    Што значи тоа што цела вечер сонував рачни часовници?

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    26.615
    Го сонував Воинот на коњ, како таков бронзен се движел по улици... Се извадив од памет и се разбудив со пулс 100...

11. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Епа вака----ако е златен-ви се заканува опасност да ве ограбат,ако го навиваш-ќе имаш љубовна средба, ако застанал-смрт на познаник,ако сеуште чука-сетете се дека времето е пари....
    во суштина часовник да сонуваш се поврзува со време,т.е. да го искористиш како што треба,на подобро :)

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Овој сон го сонував сабајле, и се разбудив во 9 саат, после едвај заспав.
    Сонував како сум требала да одам во школо да ги земам сведителствата за осмо одд. (а во реалноста ги земав на 14 јуни) и цело време се пресоблекував, се мислев што да носам. И ај демек сум се облекла и да ставам парфем.. Ама нели дезодорансот остава како мокро на блузите, и јас демек си ставам од далеку парфем, за да не ми останат траги. И несакајќи сум прснала во око. И брзо одам во веце, прво мијам раце, па ги плакнам очите. Ама се гледам поматно и поматно, се погледнав во огледало и очите ми стануваа црни (не беше размачкана шминка, него бела ми стана белката..)

13. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Еленче понекогаш сонуваме за нешто што веќе ни се случило или сме го виделе претходниот ден така да не се секирај не е лош сонот може ќе видиш нешто што тебе ќе ти се допадне во реалност.Уживај

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    што значи да сонуваш како сакаш на плинско да свариш кафе и одеднаш почнува голем огин од плинското...сум се дерала на цел глас по едно дете од комшија за помош....(детето е 8 годинки) а истрчала мајка ми за помош

15. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Ништо старшно оган во сон значи глас некој за кој ќе се израдуваш

16. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Многу често сонувам и секој сон крие некоја порака во себе, некое предупредување или навестување. Барем за мене.
    Ете ,вчера сонував како си купувам виолетов плетен џемпер со капуљача среде лето,сите ми викале каде ќе го носиш,ќе ти биде жешко - јас не,па не.И сум купила некои панталони кои ја менувале бојата и сум помислила на сонов ,демек,тамак ќе ми одговараат на џемперов.
    Баш ме интересира да видам што ќе се случи.

17. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Според мене сонов ти ја испраќа оваа порака ќе имаш заштита некоја од некоја особа која ти значи и ќе ти помогне во вистинскиот момент, добар е сонот .

18. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Баш вчера сонував една стара другарка. Со неа се немам видено накај 2 години. Сонував како се гушкаме, смееме и си кажуваме колку долго не сме се виделе, многу бев среќна во сонот. Потсвесно се гледа дека многу ми фали, а и свесна сум за тоа :( Глупаво е знам, но спонтано престанавме да идеме една кај друга и комуникацијата згасна :?: Сонот си кажува дека сакам да го обновам пријателството со неа..

19. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Секао она што понекогаш го мислиме реално и го сонуваме може нешто да се изненадиш и да бидеш малку несреќе во врска со другарката побара ја ти зошто не го обновите пријателството.

20. Mila04

Mila04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    68
    Што значи да сонуваш дека си болен? Лелеее, живци искинав во сонот, болеста таква ми била што не сум можела да се излечам :doh: