Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Се сонував скоцкана од глава до пети :makeup: :rock: некој ме ставил во категоријата-модни критики :^) и се претставил како мене,и онака збунета кога видов :o се разбудив :D
    Инаку да не знае некој што значи да сонуваш да ти подарат игли ?

2. Lady-Ciklama

Lady-Ciklama Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4

http://www.360macedonia.com/macedonia/mk/sonovnik.php
    секогаш кога сонувам проверувам на овој СОНОВНИК :D Баба ми вика дека ако некој нешто ти подарува во сон значи дека нешто ти спрема од зад грб... А да ти подарат баш игли... поима неам :o

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Што е да сонуваш прегратка?Ккако некој те прегрнал и долго не те пушта? :o

4. Lady-Ciklama

Lady-Ciklama Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    прегратка е убаво нешто сигурно исто значи и во соновите :D абе сепак мислам дека се што сонуваме ни доаѓа од потсвеста и од мислите!!! Сигурно таа личност што те прегрнала во сонот ти значи и потсвесно мислиш на неа па затоа и ја сонуваш :D

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Е богами и така е :rofl:

На Lady-Ciklama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Сонував дека сум бремена, дека сум била со мајка ми во некој хотел и имало човек кој „помагал“ - и таму тој беше со ќерка му, но вечерта девојчето умре. Многу ме исплаши сонот, ако знае некој да помогне..

7. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    Често сонувам, но не често некои недефинирани сонови. Кога ке биде некој таков, толку реален, како да се случува навистина и ти го чувствуваш тоа, ќе си видам на соновник што знаши. Абе глупости да, но баш ме занима. Имаше некои интересни работи кои се точни, некат онака безвезни :)

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Многу ме интересира, што значи да сонуваш бременост? Јас сонував пред некое време дека сум бремена, и кога сум одела по улица сум се криела за да не познае некој. Дома сум отишла и сите биле разочарани од мене. Многу непријатен сон. :x

9. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    ех ме израдува, оти немам дечко...ама ме буни зашо у сонов не ги купив чевлите, мислам може ке ги купев ама се разбудив пред време :*

10. BubeFeminka

BubeFeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    70
    можеби ќе тргнеш на некое незаборавно патување...биди внимателна...

болест

напредок во работата, свадба за брзо време,
    плачот на твојот покоен дедо е свадба за брзо време,

На Gelka, blueeparadise и snegulka21 им се допаѓа ова.
  11. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    а што значи да сонуваш гол маж?? :$ :lol:

12. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Сонував како сум се породила со машко дете, сама сум во просторијата и ми доаѓа една стара жена со кафена наметка и вели, детето ќе го викаш Андреј, потоа одам на некое место( ама бебето сега го нема) и наоѓам гуштер, змија и огромна жаба.
    Што би можело ова да значи?

13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Ај ве молам да ми протолкувате уште еден малце подолг сон....Сонував како сум во моето бившо школо со целото мое одделение.Требаше да ги земаме оценките.Ме пратија со една другарка да побарам една наставничка.Кога се качував по скалите, видов дека во едниот ходник има колиби-нешто како живеалишта од минатото(нормално, тоа го нема во школото од реалноста :lol: ).Тогаш видов дека двајца луѓе, маж и жена(бели) во кола киднапираат две мали деца(црнчиња)-машко и женско во задниот дел на колата.Возеа низ ходникот со колибите, а јас и реков на другарка ми да го спаси едното дете додека јас го спасував другото.Ги земавме од колата и трчавме надоле по скалите.И тогаш се разбудив...Знам дека е чуден сонов, ама навистина сакам да знам што значи сето ова..И треба да нагласам-во школото беше неприродно темно, значи не беше скроз темница, туку беше затемнето :^)

14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Го сонував часовникот на дечко ми, па како сме му правеле уште едно дупченце за закопчување, па после тоа наеднаш клуч ни се најде во раце, како што го факавме тој стануваше ко поцрн некако и му реков остави го уште толку ке му се излупи бојата. :?:

15. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сонував како сум си купила свој стан и сум седела во празна соба на картонска кутија сум се вселувала :^) :?:

16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.708
    Допаѓања:
    6.642
    Пак јас со моиве сонови.. :$

Значи, ноќеска сонував неколку работи што и баш не гледам некоја поврзаност меѓу нив. Прво да го кажам најбезобразниот дел, незнам што ми е ама во последно време се некои такви налудничави работи сонувам. :$

Значи сум сонувала дека сум имала секс со вујко ми :o а во вистински живот сум му лута, баш му се налутив пред некој ден.. Што би можело да значи ова?

Потоа сонував дека сум била со две другарки на базен од која едната вчера баш ми рече дека ќе оди на базен ама јас не отидов зашто и онака незнам да пливам. :$ Едната другарка се фрлаше во базенот, а другава пливаше, јас знам се шлапкав нешто и наеднаш приметивме една поголема бубачка со другарка ми како плови на површината на водата која инаку беше бистра и баш плава онака, убава и дошол еден човек и ни рекол зашто да ја фрла, и ние сме викале па ќе не гризне бе, ќе не изеде.. :^) И овој рекол, како да не и наеднаш сум се нашла во мојата соба со едната другарка и бубачката била тука..

После, го сонував братучед ми и демек било веќе први септември, шест часот насабајле и јас сум требала да одам во школо ама не сум знаела што да облечам и сум требала да му се јавам на другар да одиме заедно. И знам дека се испревртев за да му го најдам бројот и накрај му го најдов домашниот па сум му рекла на братучед ми, еј почекај малку, само да му се јавам на другаров па после.. и он ми рекол само океј. А значи не ми е јасно од кај го сонував братучед ми кога не сум го видела долго време а и не сум ни мислела на него. И знам се јавив од мобилен кај другар ми и му се јави татко ми и јас сум прашала, дали ***** е тука? и он ми рекол да, и јас сум му спуштила. Знам дека сонував нешто поврзано со цигани, ама не ми текнува што. Аа, да, демек сум се јавувала јас на цигани некои место на другар ми. И барав после што да облечам, па облеков нешто па не ми се свиѓаше па и викав на мајка ми.. и она викаше, па леле што да ти правам, дај најди си нешто. И знам нешто испробував, кога гледам станало веќе седум ипол часот, па дали се возев нешто во автобус, и само што влегов во дворот на гимназијата, видов гужва деца.. и ми прекина сонот.

Знам дека веќе сум досадна со моиве сонови, ама ако некој е расположен да ми ги протолкува многу ќе му бидам благодарна. :)

17. BubeFeminka

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    70
    грижи....

некој сака да ти наштети (близок), лош сосед, можна е промена на метото на живеење...

биди внимателна со околината, мали колиби- среќа многу колиби сиромаштија, не се оптеретувај толку со работата...

внимавај кАко го трошиш твоето време, верувај им на луѓето кои те опкружуваат...среќа во љубовта....

купувањето на стан е веселба, свадба, а картонската кутија е предавство....

следната година добро ќе ја запомните и ти и твоите другарки, водата бистра е здравје, а ти внимавај на својата препвртливост...

позздрааав девојки....

На martinuska, blueeparadise, Gelka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Tamar4ence

Tamar4ence Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    можеби е глупав сонов ама морав да ви пишам... сонував дека со другарками сме биле дома и дошло детето што го свиѓа таа , отидоа во друга соба и се смуваа ... значи нешто или.. ? :*

19. BubeFeminka

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    70

не значи ништо посебно :)

На Tamar4ence и Gelka им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.327
    Без везе соништа испосонував.
    Што значи да сонуваш како умира некој што веќе е умрен и тоа го гледаш како го доживува срцевиот удар.Се убив од плачење,градите ме болеа од липање и после...се претвора во зајак мал кој е многу жив и многу трчка весело?!
    Што значи да гледаш зајдисонце и море,ама разбранувано и дур го гледам дува ветер,толку силно што почна да ме крева нагоре?!После се пикнав во некој театар и почнав да бегам од моите родители кои сакале да ме омажат за некој што не сум го сакала.Во театарот го најдов тој што го сакам и го прашав сакаш ли да бидеш со мене пак?!Ми рече,првиот пат сакав и бев со тебе,сега сакам,ама имам ќерка со другата и јас као,добро,ок.А уствари се тоа да ти биде као филм,јас ко глумица у филмов и тоа пазете,никоја друга освен Мелани Грифит! :D