Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    Епа вака ... Сонувам многу често и на крај најдов решение за секој сон што значи ... Еве линк од страната : http://www.360macedonia.com/macedonia/m ... bukva_ID=1
    Повекето го знаат но се надевам на некои ке им помогне :D

2. katrin96

katrin96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    сонував како сум се возела на мотор со момче кое ми се допаѓа(тој има мотор и му се допаѓа друго девојче),а после сонував сум била на гостти кај момче што исто така ми се допаѓа но далеку живее од мојот град и сме биле на базен и станал нешто агресивен и како што сум седела покрај базенот ми ја пикнал главата внатре и јас сум се наголтила вода ( :D ) и кога ми ја пустил сум си ги зела сварите и сум се јавила на некој негов другар што сум се знаела сум трнала да си одам и ми рече "верувам ќе се снајдеш"! што значат?? :^)

3. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Јас постојано сонувам некои вампири :lol:

4. barbiche

barbiche Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    120
    А шо значи да плачиш во сонот. ? :|

5. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Ќе се радуваш Барбиче :) Солзи на сон се радост во реалноста . Барем јас така знам

На barbiche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    Сонував како имав дома жена и ќерка е и решија да ми ги извадат крајниците. :o Што е најлошо се согласив и ќеркава почна да ми ги вади но мајка е ми објаснуваше како тоа била подолга процедура и ќе продолжеле да доаѓаат и наредните денови за да ми ги изавдат целосно. :^)
    Некаква претстава што би значело ? :geek:

7. BubeFeminka

BubeFeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    70
    црна коса значи среќа. а плачењето истотака неочекувана среќа
    не би знаела да одговорам :^)
    некој непријател се обидува да ви наштети
    ќе западнеш во тешкотиии

8. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Forgotten,
    Заби вадење има врска со смрт. Колку се забите подалеку значи 5тки, 6ки, крајници, толку за подалечни роднини се работи. Меѓутоа тоа е индивидуално, јас пример сум сонувала нешто со кршење и вадење на заби дури за комшивката. Стара жена која ништо не ми значела мене ама ете може дека сум таква по природа па сонувам се и сешто. Сакам да ти кажам дека треба да си ги следиш и анализираш соништата и најдобро ќе знаеш за вака специфични соништа. Иако нашата Bube.Feminka е фантастичен толкувач на соништа :)

На BubeFeminka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73

10. BubeFeminka

BubeFeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    70
    ти благодарам Hellen се трудам :) сметам дека секој сон има свое значење и треба да припазуваме на соновите бидејќи не ретко тие и ни се претскажување за некои работи кои би можеле да ни се случат, сакам да се потрудам да им одговорам на луѓето кои не се разбираат доволно во сонови, бидејќи самата сметам дека имам доста читано за соновите и слични работи, па некогаш може и ќе му помогнам на некој .... многу ти благодарам за она фантастичен толкувач на соништа :) ми ја подогна самодовербата :D :* :* :*

11. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сонував како некоја мачка ми ги гребе алиштата, лом ми ги направила. Сум заклучила се дома и таа пак успеала да ми влезе. :worried:
    Што значи ова ептен се загрижив? :sweat:

12. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    баш денеска сабајле пред будење сонвев еден сон и жива вода се разбудив....незнам со кој бев на сонот ама трчав бегав како земјотрес да имало се полно со раскршени карпи со матна вода,карпите издробени некој мали некој големи а јас со пресконување од една на друга бегав...застанав дури кога излегов на една како полјанка зелена се завртев и гледам се лом било и си велам сама не е можно да го поминав ова!!!!!
    ај ако знаете кажете што би било ова.....

13. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    510
    земјотрес значи да не ги забораваш твоите должности кон црквата,матна вода е зло,бегање означува грижи и тешкотии,не може да најдам полјанка ама најдов за зелена ливада значи повторна средба со изгубена љубов.

14. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    65
    што означува гушкање со особата која порано ми беше симпатија ?дури и на сон го почувствував силно гушкање....

15. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.837
    Сонував како со другарка ми се искачувавме по еден стрмен, ама еептен стрмен рид со снег (подмрзнат дури). И полека, полека стигнавме до врвот, и еден професор (што ми беше во средно, и тој со нас бил), ни рече да се симниме пак доле, дека горе немало ништо, немало веќе кај да се оди, а уште малку и ќе стигневме најгоре. И ајдее пак наза сме се враќале.

И друго сонував, прстен, како бурма беше сум го пробувала на раката.
    Сум гледала на кој прст ми е точен. :?:

Знае некој што значи ова?

16. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Сонував кавга со другарка.
    Што значи?

17. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.837
    ^
    Кавга со женско - озборување (колку што знам).

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сонував како сум прегазила дете ,со кола...Не сум му го видела лицето,ама одеднаш излегло, и сум го згазила...

После тоа уште еден човек сум згазила,па сум вриштела и плачела како било ненамерно...

Пред да ги згазам ми се појавувала некоја женска фаца,како дух...

19. katrin96

katrin96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    еј да бее :(

20. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    40
    Сонував како со другарка ми сме влегле во некој стан и таму имало некое како садче со многу ситни парички.И јас сум и рекла ајде бе да си земеме а она - не бе не се наши како така ќе зимаме . Јас упорна сум била да земеме пари од таму а не биле наши.Што мош да значи оваа?