Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Што е крв да сонуваш? :puke: :( Сум требала да влезам некаде во некоја зграда, и вратата цела била измачкана со крв, ми било гад да ја допрам и од внатре ко такво да било, гадно :puke: ... Многу ме вознемири сонов :sweat:

2. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    510

туѓа крв значи добра заработувачка,но може да значи и опасност,црвена крв значи дека ти предстои радосен настан,разлиена крв се непријатности.

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Сонував како сум имала дете, мало бебе кое ме гушкало силно и ме допирало со малите рачиња за стомакот. Што би значело тоа?

4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    сонував како се качувам по огромни скали .. што значи ?

5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сонував како трчам по автобус. И мислам дека не го фатив.
    После дечко ми тепал некој за да ме одбрани па и јас сум го мавнала тој неколку пати :ninja:

Значење? :?:

6. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Сонував дека сум била во библиотека, па таму имало фудбалски натпревар.
    Потоа сонував дека сме биле кај една школска на гости.

Anyone?

7. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    Среќа ! :))

признание...

Не дозволувај работата да те преокупира!

Библиотека-залудно го трошите времето :^)

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сонував како шетам низ град, одеднаш непознат човек започнал да ме брка. Памтам дека ужасно ми беше, трчав и сакав да избегам, а тој се повеќе ми се доближуваше. Викав да ми помогнат, но за џабе. Што значи ова? :?:

9. sweetyears

sweetyears Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    45
    Неколку пати имам сонувано дека требало да се тепам,ама јас сум била беспомошна, сум немала сила да вратам на ударите.Значење?

10. Bloom

Bloom Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    40
    Во последно време многу често сонувам еден дечко, што порано ми значеше многу. И тоа секогаш сонувам како јас бегам од него, го избегнувам, а тој пробува да ми се доближи некако, ама никако тоа да се случи. Баш иронично - всушност јас трчав по него, во реалноста. Секогаш кога и да го сонувам како да сака нешто да ми каже, ама јас се тргам, или пак тој е премногу тажен, или се срами, незнам. Што би можело да значи ова? Зарем до толку ми влегол во потсвест, па да го сонувам толку многу? :?:

11. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Сонував како да ќе е крај на свет, како сум на некој брод од дрво којшто нема страни и во секој момент некој може да падне. Насекаде има само темнина, има многу луѓе но не познавам никого, скроз сум сама и сум се доближила до некоја баба која ми дала нешто да се придржам да не паднам. Морници ме полазеа кога се разбудив, беше прилично страшно. Некој идеја што би значело ова?! :?:

12. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Гледав на соновник брод значи помош во последен момент,луѓето се некоја несрека,темницата значи некоја болест,а бабата јад,грижи и љутина...

http://www.360macedonia.com/macedonia/mk/sonovnik.php

На unique123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Angii

Angii Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    сонував ме бркаа кучиња две...црни .. мислев дека ќе ме каснат но кога и да дојдеа до мене само ке се погалеа и јас пак бегав страв ми беше... потоа во една соба имаше на два ѕида слики ама не знам кои беа луѓето на сликите. не го разбирам сонов, помош pls :$ :)

14. cool-girl

cool-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    160
    ако те победат во тепачка значи голема опасност :)

15. barbiche

barbiche Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    120
    ее вака првин шо значи да сонваш куче, плачев јас за то кучето , многу плачев во сонот и кучето плачеше квичеше..
    - и друго, шо значи да сонваш дека те киднапират.. уствари покје луге сме биле и еден по еден ги киднапираја, и кога дојдоф јас на ред сум избегала некако..
    епа.. фала однапред :):D

16. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    добри пријатели :)

ќе изгубиш некој драг пријател

17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Луѓе јас денес се испотресов,сонвав како мојата зграда кај шо седам сега во моментов и е со 15 спрата се руши.Значи седам јас на тераса и читам,и одеднаш фаќа земјотрес,зградата гледам како спрема другите згради се носи надолу и само викам по сестра ми(незнам од кај и сестра ми тука) и кога иди и зградава паѓа по малце јас скокам,а зградата се распага на пепел.Сестра ми ко по чудо ја наоѓам блиску и ја извлекувам жива.Потоа трчаме по една улица која не е толку опасна,а гледам како и соседните згради исто високи една по една се уриваат.Немам контакт со никој,немам ништо.Само луѓе во паника и рушени згради.

А сонвав и нешто на кратко како сум на одмор и во некое езеро пливам,таму мајка ми и татко ми,и одеднаш иди и дечко ми и плива со мене,и како и секогаш,по некое време го снемува,а таму почнува да врни дожд и да е ладно....

Ама со овој земјотресот се испотресов ноќеска,некако страшно ми беше.Кажете шо значи ова.

18. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Сонував дека сум на  shooping  и сум си купила мн работи. Што значи тоа? :^)

19. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Се сонував со мојот бивши во некој непознат стан и тоа во џи-ха поза ме имаше кренато на раце ама облечени де, се лапаме и допираме кога одеднаш нешто ни паѓа на глава - едни мали, одвратни бубачки како семки од сончоглед со екстремитетчиња и ги тресеме од коса и тој ги нарече - сифонки, :D . Инаку јас бев фарбана црвена, а тој имал бемки по лице - ова го немаме на јаве. Ениван, за нападов од сифонки?

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.708
    Допаѓања:
    6.642
    Што значи да сонуваш дека имаш модринки, и дека те брка некој а ти трчаш нели за да му избегаш ама не те фатил на крајот, па бело комбе и некои си коли што многу брзо возеа.. А таа па девојката што ме бркаше сакала демек да и се одмазди на државата зашто неќеле да и дадат работа она што сакала, и и дале да биде чистач на улици :D . Па, после го сонував татко ми, другарка ми и мајката на другарка ми како не пратила мене и другарка ми да и купиме водка :^) и ние сме и купиле и после татко ми не фатил и рекол ааха, вие за вас сте си купиле водка да пиете и ние такви, неее. Ама не ни веруваше. Реков да и се јави на мајка и, и се јави и оваа вика не бре, не сум ги пратила јас по водка, нема шанси. :^)

Што значи ова баш се прашувам. :D