Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. yummy

yummy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    49
    офофоофоф :(
    Само нека проба, па ќе види, кој и да е :D :D :D
    Фала Хипи ;)

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Да ми каже некој што значи да сонуваш прстени, два беа..еднито беше бело злато со камен голем, а другиот беше имитација и помало камче на него...??

3. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    да добиеш или да дадеш-те тераат да се омажиш ,ожениш или разведеш,да изгубиш навреда ,тага
    толку пишува во соновник во врска со прстени.

4. yummy

yummy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    49
    од мајка ми што сум слушала, злато да сонуваш значи бременост...епа ај ерлија :D :D :D се зезам
    Не мора да значи за тебе, може и некој познаник ;)

5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    фала ви на одговорите.. :) ..па за мажење да тераат ама сега здравје кога ќе биде речено..а за бременост тоа тешко :D ..сепак фала ви

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Дали знае некој што е да сонуваш мравки? Сонував мравки како ме лазат и штом ќе турнев една, одма друга се појавуваше :?:

7. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mislam da sonuvas insekti znacelo STETA(deka nekoj ti pravi steta)mozi istoto vazi i za mravki :?: :?:

8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Да ги видиш грижа, тешкотија ,загуба.Да ги газиш ќе ти се укаже напредок, и некоја чест.
    така пишува во соновникот за мравки.

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Леле до кога ќе сонувам вакви работи? Не ги газев за жал. Фала озбилнажена.

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.242
    Јас пред некое време сонував како ми паѓа заб...а до него имаше уште еден паднат,ама од неодамна...веројатно дека имав таква загуба навистина и во сонот си викав,леле колку ме болеше претходниов кога ми падна,а овој не ме боли толку,речиси ич...се работеше за многу блиска личност претходно,а за вториов заб...вчера се исполни,точно не е блиска личноста,во смисла блиско семејство...но навистина драга,позитивна,секогаш насмеана особа и ме потресе многу,особено зошто свежи ми се сеќавањата за другиот настан и ме мачи некоја празнина и тага од вчера навака,неубави чувства.Во принцип не верувам во народниве толкувања на соништата,но некогаш навистина изненадуваат...повеќе целам кон психолошки анализи на соништата,ама ете...имало грам вистина,за жал и тоа најповеќе за неубавите работи.

На Queenche му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kate-84

kate-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    14
    Sonuvav kako sum si kupila mnogu ubav dolg svecen fustan, belo-kremasta boja koj odamna sum go poasakuvala i koga dojdov na kasa da go platam mnogu se izraduvav zasto bil na popust. Dali nekoj znae sto znaci ova?

12. Mila04

Mila04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    68
    Kate, znaci vaka: Da si kupuvas nov fustan znacelo pomiruvanje so nekoi neprijateli,bel znacelo svadba,a da pocuvstvuvas radost znacelo deka ke ti se isplatat naporite.Spored mene,sonot ti kazuva deka ke se smiris so nekoj bivsi decko,nekoj sto mnogu ti znacel i mozebi te povredil,ama sepak posle dolgoto macenje i nervozi sto si gi imala,pak ke bidete zaedno! :)
    epa neka ti e so sreka! :* i kazi ako se ostvaril sonot! pozzzz

13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    леле ретко сонувам но дали може некој да ми протолкува што значи да сонуваш гуштер ама онака доста голем со голема опашка во шарени бои и ми беше качен на креват. леле колку се уплашив што рипнав од кревет се разбудив и почнав да ги фрлам кебињата. ве молам баш ме интересира :$

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Гуштер значи промена на местото на живеење.

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    леле фала иако не планирам да се селам. упс освен дечко ми ако не ме побара за жена. сепак Hipica фала многу на објаснувањето баш ме копкаше :$

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    а што значи да сонуваш рана на рака..сонов ми беше како имам рана и тоа отворена на прст(показалец)..и мислам дека не ми крвареше сосем малку внатре..

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Рана значи дека ќе се исплашиш. Крвта дека ќе ти ги платат долговите.

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Фала ти моја охриѓанке... ;) :) Море за плашење више не знам ама за долгови ехее треба да наплаќам веќе! :devil:

19. Muse

Muse Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Хммм иако сум мошне рационална во врска со сонови и не ги толкувам како нешто за кое што треба да внимавам за во иднина, туку само игра на потсвеста и единствено треба да ги разбереш на што те потсетуваат, има еден сон што неможам да го сфатам.. Значи овие 5-6 години редовно, ама редовно 1 во двата месеца мора да ја сонувам онаа Реган, од Истерувач на ѓаволот ако ви е гледан..Филмот ми е гледан пред околу 6 години и незнам дали е нормално да имам толкави трауми од него.. Во сонот стално иде по мене и се повторуваат некои сцени кога оној демонот треба да влезе во неа и јас сум присутна и си велам 'леле само не сега' и почнувам да се вртам за да не ја гледам или да бегам.. и знам дека е сон и свесно си викам 'разбуди се, разбуди се' ама неможам.. Дали некој знае што значи ова :? А, и дали ви се случува да ги контролирате соништата.. Да сте свесни додека сонувате и да му наредувате на умот, што сакате да се случи понатаму во сонот и тоа да се случува?

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ;) :*
    Ми се случило да сум свесна дека сонувам и тогаш сум мноооооооогу релаксирана затоа што знам дека се е само сон. Ама не можам да го контролирам. Барем не сум се обидела.