Што значи да сонуваш свои заби од внатрешноста, значи само си ги гледав. После да трчаш, ама на тренинг ..имаше и некои други мали девојчиња што трчаа. И како што трчавме во салата едно девојче зема еден стап и почна да тропа по таванот на салата и тогаш сите застанувавме и ја гледавме, па после ќе продолжевме да трчаме и кога пак ќе затропаше пак ќе застаневме .
pa mozebi kaj nekoj ima nesto od sonovite,....a jas najcesto sonuvam toa sto mi se slucuvalo не несто др...ретко кога ке сонувам несто сто не се слуцило преку ден или така
ќе добиеш некакво објаснување од некого и по тоа ќе следат убави моменти, свадба на пример или раѓање на бебе! ќе ги прекинеш односите со некои луѓе, убава иднина и совладување на пречките! среќа во фамилијата, ќе добиете покана за некоја свеченост животни се твоите непријатели, пази со кого се дружеш и кого се покануваш во твојата куќа...
Што значи да се сонува мртви луѓе, значи тие навистина се мртви , но и во сонот биле мртви? Неможам да се сетам кои биле, но знам дека се умрени од оддамна.
сонвав дека се мувам со бившиот на истото место каде шо вчера со смував со друго дете? шо би требало то да значи?
Пак сонував, како една колшека од иран е, рипа во морето, ама толку многу мирно, јас во тој момент сликав со апаратот и толку мирно ја погледав, зошто изразот на лицето и беше енормно мирен како да сака да го направи тоа, ама кога видов почна да тоне тогаш рипнав по нејзе и се разбудив.. Минатиот пат беше сличен сон само ќерка ми рипна..
А мојов сон што значи .Бев во црква со другарка ми и си најдов три првезочиња крвчиња со исус после то бевме до книжара да си купиме коректор (нз од каде ова ) и после се вратив дома и мајка ми ми рече да си земам само едно од крвчињата, а другите да ги вратам од кај што сум ги нашла и од тоа што си го зедов исус од крстот почна да пајѓа
Јас сега скоро сонував исто,како ми паѓаат здрави заби, језиво, се ежам кога ќе ми текне, страшно ги памтам соновите, дури и некои што сум ги сонувала од одамна, не сакам ни да помислам а нешто и авиони сонувам, па како сум се спремала за на пат, за полетување незнам што значење има ова.Се безвезе сонувам
Е с**ње! Поужасно нешто немам сонувано! Мајка ми се самоубила бе?!? И тоа од разочарување од мене! Ужаси ме обзедоа ,ми се чинеше дека е вистина! Згора на тоа ,сонував и еден копиљ..Небитен...Ама би го убила ин прајват лајф и тоа без око да и трепне! И после ,сме оделе (цело друштво ,и пошироко ) низ некое село ,по угорница ,за да се качиме на некоја планина ..Нозете ме болеа во сонов еј! Ама се качивме ,само 4-ца од 20 души хах
Со дечкото со кој сум скарана сега во лош период сме сонував како се пораѓам а тој ме снимал со камера. И му викав да ја остави, плачев од мака камерата и да ме држи за рака и ја остави и дојде и се мачев многу додека сум се пораѓала наводно. Друг сон следна вечер како го гледаме нашето бебенце исто како него над креветчето и како му викам дека е цело на него и тој потврдуваше. Што значи?
^ ... во соновникот пишува дека ако сонуваш како се пораѓаш, означува семејна среќа, меѓутоа има додадено и вака - за девојки - болно искуство. новороденчето означува пак семејна среќа, а доколку го сонуваш твоето новороденче, ќе ти се исполни желбата. Кај нас бабите соновите во кои има бебиња ги тумачат као демек мало бебе - мал ѓавол, ама мене ова првото повеќе ми фаќа око, а плус пораѓање - бебе, асоцира на раѓање на нешто убаво, почеток на нешто ново. Убав ќе да е сонот.
Сонував како сум купувала плава огрлица,како од каменчиња крупни била направена.Дали знаете девојки што значи ова?
Луѓе што значи да се сонува како починатите пра баба и дедо си ги видела и со пра бабата многу сум се гушкала и сум и зборувала дкеа ја сакам и дека ми недостасува а и таа мене ? лошо ли е
Сонував како мајка ми сакала да ме отруе и дека планирала да го стори тоа во блиска иднина.Јас сум бегала најпрвин кај баба ми и сум и кажала а најпосле скришум сум се јавила на пријател да ми помогне и да отидам кај него додека не помине желбата на мајка ми за тоа ANYONE?