Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    ;) :*
    :* :* :*

2. kate-84

kate-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    14
    Fala ti mnogu na ubaviot odgovor Mila. Sonot mi se ostavri se smiriv so decko mi i sega ni e mnogu ubavo. Pozdrav i ti posakuvam i na tebe mnogu sreka :)

3. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    Да не знаете девојки што значи дека некоја умрел(мојата кума)ја сонував умрела,па потоа во иста вечер комшијата ми се обесил....го гледа обесен облечен во мантил
    леле колку ми било страв синоќа...за никаде е сонот.бљак :puke:

4. Mila04

Mila04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    68
    Ајде ако знае некој нека кажува! Ја сонував баба ми,качена на некој стол и берела праски! :^) јас гледам дека праските на дрвото уште не беа зрели,беа дури и зелени,ама баба ми како ми ги даваше,кај мене во рацете беа зрели!не знаете колку убави праски беа!имаше и други луѓе околу мене кои береа од дрвото,ама на сите им беа зелени,само моите беа зрели! ми треба мислење, а богами и толкување! :D поздрав!

5. Mila04

Mila04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    68
    Баш ми е мило Кате! ме радува тоа што сте се смириле..ви посакувам се најубаво :)

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Да сонуваш дека некој умрел значи дека во реалноста му се продолжува животот. Убаво е, колку и да звучи морничаво ;)

7. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    женски сношти сонував како купувам весници полно полно и потоа варев компири лупев :^) знаете што значи тоа?/

8. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Сонував како го ја гледам месечината .. беше многу убава :) Го држев за рака љубениот и одеднаш го здогледав крстот на Водно , ми се доближи и кружеше околу мене .. незнам што значи , но ме мачи сонов ! :(

9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    девојки сонував ако бегам од едни лоши луѓе :worried: додека бегав во темницата, на улица си најдов златен прстен и си го ставив на рака :?: избегав од нив а прстенот сеуште ми беше на рака и постојано го гледав :wasntme:
    што значи тоа ?

10. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    Јас знам дека прстен на рака или обетки претставуваат бебе во реалноста...да не те плашам ама купи си тест за бременост...ама кај нас така се толкува овој сон немој да ме сватиш погрешно.позз

11. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Јас двапати сонувам еден ист сон, сонувам како одам во продавница и кога излегувам од продавницата гледам пред мене тројца старци може да кажам одвратно изгледаат облечени во црни наметки и држат стапови во рацете, кога поминувам покрај нив ми бараат парички а јас исплашена се тргам и се обидувам што побрзо да ги одминам, и тогаш едниот старец стапот кој го држи во рака го насочува накај мене и ми вели дека ми испраќа вампири да ме следат и јас исплашена се будам тука..... :worried: :worried: :worried: може ли некој да ми каже што би можел да значи сонов?? :(

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    лелеее аниии да ми го кажеше ова пред некое време некако ќе се замислев :D ама пред некој ден ми заврши :) така да нема бременост :rock: а може пак бременост на некоја блиска особа? :^)

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Ајде по ред сега. :) Да сонуваш дека си во продавница, означува некаква емотивна или физичка потреба која во моментот ти недостасува во животот. Втората алтернатива за продавница укажува на скржавост/штедливост кон некој/нешто.

Старците означуваат мудрост или давање прошка некому. Може да претставуваат некого кој ќе ти понуди решение во врска со некој секојдневен проблем. Кај тебе се тројца, можно е да имаш повеќе од еден проблем.
    Бидејќи ти бараат парички, а ти ги одминуваш, тој дел означува несигурност или себичност. (но, обично парите во сон укажуваат на твојот став кон љубовта и она што го мислиш со срцето, не со умот).

На крај, делот со вампирот, пронајдов две значења - се поврзуваат со одлуки во врска со секс или губење на невиност (иако длабоко во себе знаеш дека личноста која те привлекува е погрешна), или е симбол за некој/а кој е навлечен на дрога, во опсесивна врска помеѓу двајца.

Се надевам нешто од ова ти прави смисла. ;)

(Courtesy by Dream Moods) :D

14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603

Па не мора да означува бременост, за прстен на рака јас пронајдов - успех, популарност и креативност, има и симболична врска со брак, образување заедница или обврзување кон некој/нешто, одлуки кои ќе ги донесеш со своето срце. ;) Ете (btw - станав ко гатачка некоја, бабетина, ама ме интересира - имаат ли соновиве врска или не? Којзнае...) :)

15. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    еее...а јас сонував ми се паднало кола на игрите на среќа....и после сум ја возела низ град...ама со сте зорт неко нозете ептен малку ми стигале до педалите...
    може некој да ми каже што значи сонот....

16. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    многу сонувам, а ретко ги памтам. еве вчера сонував како ги депилирам нозете :D :D

17. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    девојки сонував ако бегам од едни лоши луѓе :worried: додека бегав во темницата, на улица си најдов златен прстен и си го ставив на рака :?: избегав од нив а прстенот сеуште ми беше на рака и постојано го гледав :wasntme:
    што значи тоа ?[/quote]

ПРСТЕН да најдеш ќе те тераат да се омажиш,луѓето ти се фамилијата од машка страна ,темница- нешто ново непознато.
    Ова е одговор на соновникот .Ај со среќа нека е :)

18. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    ПРСТЕН да најдеш ќе те тераат да се омажиш,луѓето ти се фамилијата од машка страна ,темница- нешто ново непознато.
    Ова е одговор на соновникот .Ај со среќа нека е :)[/quote]

:o абе каква мажачка :D млада сум уште :^)

19. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    дечки сонував како разговарам со мачки аба баш онака си правам муабет со нив може некој да ми каже што значи сонов

20. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Додека сум тука да ти кажам дека соновнокот вели .
    Да видиш мачка -измама кражба, непотребни трошоци.Биди повнимателна наредниов период .
    Црна мачка - несреќа ,опасност.
    Да ги милуваш, храниш- добрината ти се враќа со благодарност.