Вака: поминував низ град и на едно место имаше венчавка а немаше гости само младоженецот, невестата и свештеникот. И после невестата го фрлаше бидермаерот и бидејќи немаше никој, падна на земја. И потоа младоженецот ме виде и го шутна накај мене и јас го земав и бев многу среќна.
што значи ако почнувам да добивам лик на некоја блиска личност? почнувам да личам на нејзе? сонувам многу пати како ми се кршат ноктите- ама како што беше примерот со девојката за косата и јас бев преоптоварена со ноктите и можеби затоа, сега веќе не
ма зар је могуче, јас синоќа сонував сличен сон, само случката беше во Охрид и како младоженците се возеа во брод и така невестата го фрли букетот и истиот падна на земја, само за разлика од твојот, во мојот сон имаше многу гужва, дури ме избуткаа и сите се тепаа да го земат па и попови, католички и тоа . Туѓа свадба да сонуваш е среќа така барем велат сонвниците, бидермаер исто така особено ако го фатиш.
Што ако дента треба да бидеш сам...и да нетреба да ти дојде никој...а цела ноќ сонуваш како некој ти доаѓа односно ти тропа на врата?
ако нешто сонувам што и да правам бившиот го сонувам само тој :/ а долго не сме заедно... дали знае некоја што би можело да значи?
Јас сонував еден мизерен сон. Сум се наоѓала на некоја цветна ливада ,заедно со мој поранешен бест френд. Сме чекале некој ,не знам кој и тој не дошол. Наеднаш ,овој другаров се соблекол и ме иссексал тука на лице место и свршил во мене ,а јас сум останала сосем рамнодушна на тоа ,ко ништо да не е. Потоа ,нашол некоја стара кутија со цветови ,ги истурил и ми дал два свежи,огромни цвета без дршка.Ми рекол дека другите нема да ми требаат и ги прибрал назад ,овојпат кутијата била стаклена. Што може да значи ова?
Бремената жена означува тежина. Ако се сонуваш ти бремена- ти ќе имаш некои тежини ,а ако сонуваш друга жена бремена - тогаш таа. Пајакот асоцира на комплицирање на нештата,заплеткување. Или пак некоја личност да сака да се заплеткаш во некоја нејзина мамка.
Што значи да се сонува болница?? Веќе неколку дена постојано сонувам болници,доктори, крв и такви работи??