Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    383
    Тема за менее .... Вчера сонував дека сум трудна и плус две мои другарки и тие беа трудни, а едната е стварно трудна се гледавме у стомаците кој на која и е поголем..Има ли некое значење? Или пак у последно време се бебиња ми се у глава дури и ми каснеше па мислев дека сум трудна..а Можеби е и што на јаве па на сон.. :)

2. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    Додека сум тука да ти кажам дека соновнокот вели .
    Да видиш мачка -измама кражба, непотребни трошоци.Биди повнимателна наредниов период .
    Црна мачка - несреќа ,опасност.
    Да ги милуваш, храниш- добрината ти се враќа со благодарност.

фала многуууу

3. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    Тема за менее .... Вчера сонував дека сум трудна и плус две мои другарки и тие беа трудни, а едната е стварно трудна се гледавме у стомаците кој на која и е поголем..Има ли некое значење? Или пак у последно време се бебиња ми се у глава дури и ми каснеше па мислев дека сум трудна..а Можеби е и што на јаве па на сон.. :)

да сонуваш нечија бременост или своја значи олеснување на некои проблеми

4. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    Јас колку што знам бременост претставува тежина некоја односно бреме кое си го носите,...нешто што ви тежи и тебе и ан дргарките, мозеби некоја заедничка тежина.Доколку се породиш во сон е отстранување ан тие тежини.
    Поззз

5. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Леле не ми се верува колку убаво си го протумачила сонов никогаш не би ми текнало дека нешто вакво значи ...Се што имаш напишано навистина ми се случува, како да ме знаеш и знаеш се за мене.... :) Ти благодарам Трендафилка

6. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    девојки ве молам кажете ми што значи сонов,значи вака:сонував дека сум умрела и дека сум отишсла во некоја соба што личела на болница,внатре имаше една жена облечена во бело со син елек и имаше во собата два кревета.и јас влегов внатре и еден тип по мене влезе облечен во костум дотеран.и јас ја прашав женава:сега што треба да правиме?зашто овде е вака ко болница? и типов ми даде и мене таква облека бело со син елек.и ми рече:оди кај стрина ти и братучедка ти да ги видиш те барет(а стрина ми и брачедава живеат во друга држава)и јас отидов кај ними и ги видов гледаа низ прозорец и и им викам:ej јас дојдов!како сте? ама тие не ме слушаа не можеја да ме видат :sweat: ве молам кажете ми што значи сонов,не можам да престанам да мислам :?:

7. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Ај јас да си кажам уште еден сон ;) Сонував како сум била невеста облечена во невестински бел фустан и бели кондури, бев во една голема просторија каде требаше да има веселба но внатре беше празно само јас и неколку мои блиски. Одеднаш се најдов на една голема ливада исто облечена во фустанот сама јас, и ја здогледав колата на дечко ми а него никаде го немаше на сонот. Отидов до колата ја отворив вратата и однатре извадив други бели кондури. Моите што ги носев ги собув и ги обув тие од колата , а кога ги обув почнав да им врзувам црни машнички и се разбудив... :?: Може некој ако знае да го протолкува сонов??

8. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Ќе ми одговори некој за мојот сон ? :$

9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Месечина
    Кракотрајна љубовна среќа. Полна: одложи ја венчавката. Намалена: зачувај ја саканата личност. Замрачување на месечината: ќе се најдеш во немилост. Многу црвена месечина: кавга.

Крст
    Ќе имаш големи тешкотии на работа
    Така вели соновникот . поздрав

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Се возев во кола јас ја возев беше голема сама возев ли возев и памтам само дека во момент се осетив беспомошно дали се изгубив дали незнаев кај да одам ....некако бев уплашена :o колата беше тегет :)

11. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Сонував многу многу волци . Повеќето беа мртви и лежеа а некои беа живи и стануваа полека и почнаа да ме бркаат . Што значи тоа ? :^)

12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    ке ми кажит некој што значи сонов? :$

13. Amoremio

Amoremio Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    пред некое време сонував дека моите ми спремаат свадба и сакаат да ме омажат за некој што јас не го сакам, знам дека многу плачев но не се видов себеси во бел фустан само видов бели чевли бела стара кола накитена и друга невеста, кога влегов во црквата го видов тој што требаше да ми биде маж но сум му избегала....... дали некој ќе може да ми каже што значи сонот

14. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Лелее сонов веднаш ќе го наоишам за да не го заборавам а ако некој има идеја што значи ќе му бидам благодарна!Јасн сум трудна ама никој не знае само јас си знам трудна сум,следно сум на породување ,буквално чувствувам како го раѓам бебето,како од доле излегува нешто и потоа не го гледам седам дома и го нема бебево :o Веднаш почнувам да паничам и го барам татко ми кој го прашувам каде ми е детето а тој вели дека мојата мајка гонзела сосебе на фризер а јас шекнувам како можела само да дојдат лелее :o Одеднаш се враќаат мајка ми целата нашминкана дотерана и мн свежа со бујна фризура сосе две др жени моето дете и уште едната жена носеше бебе ,меѓу двете незнаев кое е мое но веднаш си го зедов во раце девојчето :o кога се вртам околу мене сите седиме јас моето дете мајка ми жениве татко ми па имаше и уште некој ама не памтам на голема стрвнина удолнина.....Следното е што никој не знае за моето бебе тоа е дома но сум со другарките а чувствивам таква мака незнам како да им кажам воедно и во еден момент сликата беше како го гледам бебево а се прашувам кој му е татко :o Да оптпосле се подготвувам за вечер за излегување со некој дечко а ме мачи помислата ме мачи имам дете не е веќе ништо исто :o
    Боже каков сон цел филм отсонував мора нешто да значи,во грч сум цел ден како што бев во сонот пошто беше некако реален и ме потресе!Кој би знаел да толкува сонови нека помогне ! :( поздрав

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.688
    Допаѓања:
    8.736
    Јас многу често сонувам навечер и тоа секогаш различно...Ако утредента не заборавам може да ѕирнам во соновник што би можело да значи тоа што го сонив,никогаш не барам стручна помош,не сметам дека е толку многу озбилно.Некогаш ако сонам нешто чудно и морничаво може да и го кажам на мама или баба па тие да ми кажат советче...подалеку не сум отишла.Неретко ми се имаат остварувано работи кои сум ги сонила и протолкувала во соновник па затоа прилично верувам во нивната цел.
    Инаку научниците велат сонот трае две до три секунди :) А бабини деветини се дека кога ќе станеш и одма погледнеш во прозор ќе го заборавиш она што си го сонил :)

16. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.688
    Допаѓања:
    8.736
    Е вака сега,за умретите волци не знам да ти кажам,а за волците што те гонеле тоа значи дека имаш непријатели :^)

17. maleckata.22

maleckata.22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    17
    Девојки може ли малку помош со сонов?Сонував дека сум во некоја многу нечиста соба и со другарка ми требаше да ја исчистиме затоа што требаше да престојуваме таму...Незнам каде беше местото нити зошто бевме таму...Имаше премногу пајаци и беа многу големи...во обид да повлечам еден со правосмукалка тој побегна и почна да врти околу мене а јас викав по другарка ми да го утепа...незнам што се случи затоа што се разбудив премногу исплашена...Ве молам ако го знае некој значењево на сонот нека ми го каже...Благодарам однапред :)

18. Ishana

Ishana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    иам едно проблемче :) секоја ноќ во последниве недела дена сонувам еден дечко, што му е пријател на мојот дечко, тоа и не би било некој проблем, доколку само се маткаше низ соновиве, ама јас сум во врска со него со секој можен сон...многу пати ми се има случено соновите да ми претскажат мнооогу работи, и сеа ве молам за совет...дали ова би било претскажување, можеби некоја потсвесна желба или пак што би рекле некои "тој те мисли затоа го сонуваш"??? фала многу девојки!!! :*

19. sanji4444

sanji4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    498
    Сонував една внука малечка е, како сум и нудела јагоди да и наберам, демек од прозор сум гледала нешто ко во двор насадено јагоди и полни со јагодчиња зрели, црвени, и цреши сум сакала да наберам и кајсии ама нив не сум ги видела..И ништо не набрав ама тоа го сонував.. Ако знаете што значи ве молам кажете ми.. :)

20. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    251
    ај некој ако знае да ми каже мене - сум родила бебе машко уште се сеќавам и како го држев во раце сум била на болница и на визита кога ги мереле бебињата сум избегала дома и наредно го гледам дома татко ми како ме тера да се вратам во болница а јас цело време го држам детето во раце и го гушкам.ако некој знае што би можело да е ова нека ми кажи