Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Тоа што си излегла од болница значи -некоја опасност ќе те заобиколи- рожбата некоја тежина ќе ти се тргне од глава
    Да добиеш бебе имаш добри пријатели околу тебе
    Според толкувањето на соновнокот -Соледад сонот ти е убав поздрав

2. elenapelena

elenapelena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    jas non stop si sonuvammmmmmmmm... :wasntme: :)

3. elenapelena

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
  4. tanjaaaa

tanjaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    13
    Знае ли некој да ми претумачи сонов?Eдна вечер го сонував на моја блиска другарка таткој што е починат седеме на маса собрани сите и имаше сиромашна софра,истиот сон го сонува по некое време само што софрата беше побогата.

5. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    Сонував како ми прават операција на ногата... :?: Што ли значи тоа? :D

6. elenapelena

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Знае ли некој да ми претумачи сонов?Eдна вечер го сонував на моја блиска другарка таткој што е починат седеме на маса собрани сите и имаше сиромашна софра,истиот сон го сонува по некое време само што софрата беше побогата.

si mu go prodolzila zivotot...

7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    сонував како требало да се мажам :worried: облечена во венчаница од бајките, во венчаница која од секогаш сумја посакувала. постојано бев нагоре надоле кај мене во куќата, растрчував и никако не ја соблекував венчаницата.
    по некое време се гледам, и ми текнува дека сакам поголем да ми биде, со повеќе тул... па ме убедува сестра ми или комшиката дека нема време дека мора да се носе таков... а носев и вел на главата. народ немаше никаков, се беше во исчекување....
    се симнувам кај баба ми, таа мирно си работи низ дома. ја прашувам нели се спремаш? таа ме прашува за каде? :o и јас така со насолзени очи и кажувам, па за мојата свадба денеска... и почнувам да плачам ;( и чувствував некој немир во себе :worried: почнав сииилно да плачам и баба ми да ме гушка силно и ми рекла оди горе јас ќе се спремам и ќе дојдам.
    заминав горе, одев и плачев... и влегов во мојата соба и толку мислам дека беше, понатака не се сеќавам :(
    ама во целиот сон владееше една гооолема тишина немаше никој до мене а јас невеста, немаше народ :worried:
    може ли некој да ми каже што значи сето ова :worried: ептем во психа ми влезе, па и венчаницата преубаво ми стоеше :$ :lol:

8. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    Јас имам слушнато дека да сонуваш невеста е нешто лошо. И јас се имам сонувано во венчаница па фала богу ништо лошо не ми се случило... :)

9. tanjaaaa

tanjaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    13
    ama pocinat e tatkoj :?:

10. Ishana

Ishana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2

11. realisticna

realisticna Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4

Гледано од Јунгијански аспект тоа сто си родила машко бебе може да значи дека стануваш свесна за некоја битна работа во врска со тебе самата или твојот живот. може да значи и новина која ти се случува и која битно влијае врз тебе и твојот живот. Тоа што сакаш да се вратиш дома може да биде некоја твоја желба да направиш нешто по свое, додека пак татко ти кој те тера да се вратиш може да биде некој културолошки притисок или притисок од твојата околина кој го имаш.
    Нормално толкувано по некој друг метод може да се протолкува и на друг начин. Најважно е што ти мислишдека сонот ти значи. Што е она што сака да ти го каже. Ти најдобро можеш да си го протолкуваш сонот, прво затоа што е твој, а второ затоа што никој не те познава толку добро колку сто ти се познаваш самата себе.

12. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    реалистична гледам дека мн фино ги толкуваш соновиве па јас напишав мои два што ме вознемирија па дали би можела да ми кажеш значење на истите ќе те замолам??ако не ти е тешко тука се на претходна страна :) поздрав

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    веќе два-три пати сонувам едно место,малку поспецифично што не сум го видела до сега,а во сонот сум многу среќна што сум таму и одлично го познавам

14. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    Сонував куче, и како јас се плашам од него и татко ми го земал во раце за да поминам јас... може некој да ми каже што значи тоа? А исто претходно имам сонувано како јас се борам со куче, како го држам за уста да не ме касне и во истиот момент го снемува и некој човек поминува со кола и ми вика девојче што правиш, што се бориш сама со себе? :worried:

15. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Јас имам слушано дека куче значи пријател и верност :?: Штом се плашиш и се бориш со него, може да значи дека имаш некој пријател што не ти е верен и ти мисли лошо :^) Ама не сум сигурна, не се разбирам баш, тоа само го имам слушнато.

16. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150

17. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    сонував како се пакувам и си ја диплам во куфер една сарена косула стара сто ја имам одамна не сум ја облекла :) и ова чисто да го запомнам сонов пошо никој не се сожали да ми каже што значат :D

18. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    По незнам кој пат.. хахах :D невеста, невестински фустан и такви работи значи нешто лошо, а сеа тоа со машничките баш не го сфатив :?: . Инаку и јас неколку пати се имам сонувано како невеста, ама што знам, ништо баш значајно не ми се случило, или недај боже лошо пу пу :worried: :)
    Поздрав ;)

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Вака по некоја логика ова би требало да значи дека некој стара работа или нешто што од одамна се случува било за љубов или за работа или пак за друштво веројатно ќе треба да се реши а тоа значи дека ќе расчистиш и ќе ја оставиш во минатото..Тоа :?:

20. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    фала јулие конечно малку внимание :)
    претпоставував дека има врска нешто со тоа,често гледам на точка соновник но не ми го отвара неделава некој проблем има ..фала